-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 24

Žalgirietis Justinas Dentmonas: „Už pagerėjusį savo žaidimą esu dėkingas Sauliui Štombergui“

Justinas Dentmonas yra vadinamas neabejotinu Kauno „Žalgirio” lyderiu, žaidėju, galinčiu nulemti mačo baigtį. 183 cm gynėjas po trylikos mačų Eurolygoje pirmauja pagal rezultatyvumą su 17,15 taško per mačą.
Justinas Dentmonas
Justinas Dentmonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors sezono pradžioje J.Dentmonas buvio blankus (pirmose dvejose rungtynėse jis pelnė po 8,5 taško, pataikydamas vos 30 proc. dvitaškių, ir rinkdamas vos po 3 naudingumo balus), tačiau, kai Saulius Štombergas tapo „Žalgirio“ treneriu, amerikietis parodė savo geriausias savybes: per kitus 11 mačų jo rezultatyvumas padidėjo iki 18,7 taško, naudingumas siekia 18,5, o taiklumos pakilo iki 47 proc. mestų dvitaškių ir 48 proc. tritaškių.

„Mano žaidimas pagerėjo, kai S.Štombergas pakeitė Iliasą Zourą. Jis manimi patikėjo, žinojo, ką aš sugebu, bei liepė vesti komandą. Jis suteikė man daugiau laisvės ir aš gavau progą parodyti, ką galiu“, – aiškino J.Dentmonas.

– Būdamas ekipos lyderiu sulaukiate didžiausio varžovų gynybos dėmesio, tačiau panašu, kad jūsų sėkmingo žaidimo, tiek atakuojant krepšį, tiek įžaidžiant kamuolį tai neveikia.

– Tai ne taip jau lengva.  Kai aš žengiau pirmuosius žingsnius krepšinyje, mane mokė, kad pirmiausia privalai sugebėti susikurti progą pats sau, o tuomet atsiranda daugybė galimybių įjungti į žaidimą komandos draugus. Jei žaidi agresyviai, galimybių sėkmingai rungtyniauti ir kurti progas kitiems atsiranda visiems.

– Jūsų tritaškių taiklumas įspūdingas, jūs ne tik įmetėte daugiausia tolimų metimų reguliariajame sezone, bet tą darėte neįtikėtinu 53 proc. taiklumu. „Top 16“ etape taiklumas krito iki 33 proc. Varžovai pradėjo stipriau gintis?

– Taip, mano procentas smuko. Reikės būtinai jį atstatyti, nes taip ilgiau tęstis negali (juokiasi). Gynyba čia niekuo dėta, išmetu gerus metimus, tačiau kaskart tikimybė pataikyti yra 50 procentų – arba pataikysi, arba ne. 

– Bene prasčiausiai jūsų statistikoje atrodo klaidų kategorija (J.Dentmonas yra dažniausiai klystantis Eurolygos žaidėjas, padarantis po 3,5 klaidos per mačą).

– Jie nežino, ką daro, sekretoriato darbuotojai tikrai nežino, ką daro (juokiasi). Aš atlieku gerą perdavimą, o jei komandos draugams jis išsprūsta iš rankų, klaida įrašoma man! Tai neteisinga (juokiasi). Kalbant rimtai, aš kontroliuoju kamuolį labai ilgai, kartais priimu ne pačius teisingiausius sprendimus ir suklystu. Noriu sumažinti klaidų skaičių, taip mano ir komandos žaidimas taps dar produktyvesnis.

Taip pat, man nepatinka, kad aš esu vienas iš geriausių. Aš noriu būti geriausias. Dabar pamirškime viską apie NBA. Niekas manęs nevadina geriausiu, niekas „Žalgirio“ nevadina geriausiu, o aš noriu, kad „Žalgiris“ būtų tas vardas, kurį išgirdę varžovai bijotų, išsigąstų ir kuris ryškiausiomis raidėmis būtų įrašytas krepšinio žemėlapyje.

***

J.Dentmonas savo gimtinėje yra įsteigęs „Justin Dishin Dimes" fondą, kuris skatina jaunimo užimtumą ir siekia sportą panaudoti kaip pagalbos priemonę tobulinant vaikų komandinio darbo ir socialinius įgūdžius. Su Martynu Pociumi J.Dentmonas tapo Eurolygos „One Team“ programos ambasadoriais ir bendrauja su Kauno socializacijos centro auklėtiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius