Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 23

„Žalgirio“ herojai gali išsiskirstyti: kokie šansai Kaune juos matyti ir kitą sezoną?

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namuose sutikti kaip didvyriai. Tas keturiolikos žaidėjų būrys šį sezoną nusileido tik dviem geriausioms Europos komandoms. „Žalgirio“ tikslas – išlaikyti daugumą šių herojų. 24sek pasidomėjo, kokie šansai juos matyti Kaune ir kitą sezoną.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius

24sek žiniomis, Kaune didėja tikėjimas, jog Šarūnas Jasikevičius liks „Žalgiryje“.

Įtampą „Žalgirio“ vadovams kelia CSKA nesėkmė finalo ketverte, kuri gali versti imtis permainų trenerio pozicijoje. Bet Šaras nėra vienintelis kandidatas Maskvoje pakeisti Dimitrį Itoudį. CSKA krypsta į Davido Blatto pusę.

Didžiausi Šaro medžiotojai susibūrę Barselonoje. Tel Avivas visada tyliai svajoja apie sąjungą su Š.Jasikevičiumi ir kasmet vis kuria aplink save palankesnį įvaizdį lietuviui. Tačiau tokia jungtis artimiausioje ateityje sunkiai tikėtina.

Š.Jasikevičius turi sutartį su „Žalgiriu“ ir kitam sezonui, tačiau ją nesunku išpirkti didžiausiems Eurolygos klubams.

Tiesa, jeigu ir liks Kaune, gali būti, jog sutartis su Šaru bus perrašyta ir treneriui bus pakeltas atlyginimas. Gal net iki 1 milijono eurų.

Paulius Jankūnas

2015-aisiais P.Jankūnas pasirašė ketverių metų sutartį su „Žalgiriu“.

Kapitonas laimingas būdamas Kaune, gauna geras sąlygas, nusipelnė gero uždarbio (maždaug 600 tūkst. eurų per sezoną) ir liks „Žalgiryje“, nebent situaciją pakeistų stebuklas.

Kevinas Pangosas

Žalgirietis, kurį išlaikyti bus sunkiausia arba tiesiog nebeįmanoma.

Į antrą simbolinį Eurolygos penketą išrinktas kanadietis sulaukė rimto susidomėjimo iš NBA ir greičiausiai pravers stipriausios krepšinio lygos duris.

Jeigu nesulauks gero pasiūlymo, K.Pangosas nutūps kuriame nors turtingame Europos klube.

Vos maždaug 250 tūkst. per sezoną uždirbęs gynėjas savo vertę pakėlė kelis kartus. Kalbama, kad jo kaina šoko mažiausiai iki 1 milijono eurų per sezoną.

Tokių pinigų jis gali sulaukti Rusijoje arba ypač Ispanijoje, kurioje jam į naudą išeis Slovėnijos pilietybė.

Edgaras Ulanovas

26-erių žalgirietis yra antras žmogus po Kevino Pangoso, kurį išlaikyti Kaune bus sunkiausia.

Lietuvio sutartis dar galioja ir kitam sezonui, bet trečias pagal naudingumą „Žalgirio“ žaidėjas jau tikrai išaugo tą 180 tūkst. eurų sutartį, kurią jis sudarė dar 2015–2016 m. sezono pabaigoje.

Be to, E.Ulanovo sutartį nebus sunku išpirkti Europos turtingiesiems, tad vasarą jis arba persirašys naują sutartį su „Žalgiriu“, arba išvyks į užsienį.

Deja, tokia galimybė yra nemaža, nes E.Ulanovas dėl savo sugebėjimų ir trečiųjų numerių trūkumo rinkoje turi didžiulę paklausą Eurolygoje.

Sezono metu puolėjas atmetė „Žalgirio“ 400 tūkst. eurų per metus pasiūlymą. Užsieniečiai jam gali pasiūlyti dar geresnes finansines sąlygas.

Pats E.Ulanovas dar nėra priėmęs galutinio sprendimo ir nekvaršina dėl to sau galvos. Pirmiausia, žalgirietis ketina užbaigti sezoną LKL trofėjumi, o tada galvoti apie savo ateitį.

E.Ulanovas dar niekada nėra tapęs laisvuoju agentu ir jam smalsu pasitikrinti savo vertę žaidėjų turguje.

Aaronas White'as

Praėjusią vasarą „Žalgiris“ sudarė sutartį su Aaronu White'u dvejiems metams. Šią vasarą jis gali palikti Kauną tik atėjus NBA pasiūlymui.

Nors daugeliui NBA atrodė kaip kiek neįtikimas galimybė, o logiškiausias sprendimas – likti Kaune, 24sek žiniomis, A.White'as yra sulaukęs didžiulio susidomėjimo iš NBA klubų ir vasarą gali palikti Kauną.

„Žalgiris“, be abejo, kalbina puolėją likti Kaune, bet jį nuo NBA sulaikys nebent tik nesaugios sutarties Amerikoje sąlygos.

Kita vertus, nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Už A.White'ą „Žalgiris“ gautų 600 tūkst. eurų išpirką.

VIDEO: Pergalę parvežę žalgiriečiai audringai sutikti Kaune

Brandonas Daviesas

Kol kas didžiausias „Žalgirio“ sezono laimėjimas – nauja sutartis su Brandonu Daviesu.

Puikiai „Žalgiryje“ pritapęs amerikietis įsipareigojo likti Kaune iki 2020-ųjų vasaros. Žaliai balti išlaikė centrą už labai gerą kainą – maždaug 500 tūkst. eurų per metus.

Galimybė palikti „Žalgirį“ – tik teorinė.

Artūras Milaknis

Kauno „Žalgirio“ snaiperis turi dar ir kitą sezoną galiojančią sutartį, pagal kurią uždirbs per 300 tūkst. eurų.

Eurolyga pastebėjo taiklią lietuvio ranką karštose reguliariojo sezono kovose. Tai nebūtų stebuklas, jei kuris nors turtingas klubas atrastų savo sudėtyje vietos vienam geriausių Eurolygos snaiperių.

Bet labiausiai tikėtina, kad A.Milaknis liks „Žalgiryje“ ir kitiems metams.

Skųstis nėra ko – A.Milaknis žaidžia namie, yra svarbi komandos dalis ir uždirba gerus pinigus.

VIDEO: Mėgstamiausia Kauno „Žalgirio“ ir sirgalių skanduotė krepšininkų sutiktuvėse Kaune

Vasilije Micičius

Didžiulią pažangą sezono metu padaręs serbas turi sutartį su „Žalgiriu“ kitiems metams. 24sek žiniomis, jo sutartyje numatyta išpirka siekia apie 150 tūkst.

Eurolygos turtingiesiems tai yra palyginti nedideli pinigai, tad „Žalgiriui“ išlaikyti šį serbą bus nelengva.

Pinigai jam nėra pats didžiausias prioritetas – į „Žalgirį“ V.Micičius atvyko atmetęs maždaug 100 tūkst. vertingesnį pasiūlymą iš vidutinio Turkijos klubo. Bet naujas solidus klubas gali jam pasiūlyti žaidimą Eurolygoje ir ilgalaikę sutartį, o 24-erių gynėjo potencialas ir teigiamų savybių arsenalas intriguoja rimčiausias organizacijas.

Aukščiausiame lygyje nėra tiek daug per kelias pozicijas galinčių žaisti didelių europiečių gynėjų, kurie galėtų pasiūlyti tiek, kiek siūlo Vasa.

Antanas Kavaliauskas

Didžiojo grandiozinio perėjimo iš „Lietuvos ryto“ dalyvio Antano Kavaliausko sutartis su „Žalgiriu“ baigiasi.

Maždaug 350 tūkst. eurų per sezoną pastaraisiais metais „Žalgiryje“ uždirbęs lietuvis tokių pinigų Kaune tikėtis nebegali.

A.Kavaliauskas užsienyje dar galėtų uždirbti nežymiai mažesnį atlyginimą, bet jeigu nesusimažins algos perpus, „Žalgiris“ greičiausiai dairysis kitų variantų.

Tiesa, A.Kavaliausko pranašumai – lietuviškas pasas, susitaikymas su vaidmeniu, komandiškumas ir solidaus 2–3 centro vaidmuo komandoje.

Bet sprendimas greičiausiai priklausys nuo kitų veiksnių ir tai nebus prioritetinis „Žalgirio“ kito sezono ėjimas. Juolab reikės ieškoti, kaip į „Žalgirį“ integruoti 20-metį talentą Lauryną Birutį.

VIDEO: Pamatykite: dramatiška ir įspūdinga „Žalgirio“ pergalė prieš CSKA

Axelis Toupane'as

Pernai „Žalgiris“ su atletišku prancūzu sudarė sutartį pagal formulę 1+1, bet yra tikimybė, kad ta galimybe nebus pasinaudota.

Beno Udrihas

Sezono viduryje „Žalgirį“ papildęs 35-erių gynėjas sezono pabaigoje sužaidė keletą puikių rungtynių ir tapo puikia pamaina Kevinui Pangosui nuo suolo.

Tačiau už jo kainą būtų protingiausia paieškoti naujų žaidėjų. Juolab naują sezoną slovėnas pasitiks 36-erių, o „Žalgiris“ ant suolo dar turi jaunų lietuvių, kuriems irgi reikėtų žaidimo laiko.

VIDEO: Šaras apie istorinį rezultatą: dabar Europa juos žino

Jaunimas

„Žalgiris“ po sezono turės spręsti, ką daryti su keliais jaunais žaidėjais.

Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas šį sezoną su „Žalgiriu“ sudarė ilgalaikes sutartis iki 2021-ųjų vasaros, bet šį sezoną negavo stabilaus žaidimo laiko.

Jų statusas kito sezono „Žalgiryje“ dar nėra aiškus. Jeigu rotacijoje šiose pozicijose atsiras kitų solidesnių žaidėjų, labai realu, jog 20-metis puolėjas ir 22-ejų gynėjas bus paskolinti.

Kažkur šalia „Žalgirio“ bus dubleriai Rokas Jokubaitis ir Matas Jogėla.

Martyno Sajaus kito sezono „Žalgiryje“ turėtume nebeišvysti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius