Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 18

„Žalgirio“ išvados: puikus žalgiriečių atsakas Šarui ir probleminiai kėliniai

Svarbi, saldi pirmoji pergalė. Kauno „Žalgiris“ išvykoje patiesė Stambulo „Anadolu Efes“ 93:79 ir atsidarė pergalių sąskaitą. Krepšininkas Augustas Šuliauskas specialiai 24sek išskyrė svarbiausius pergalės akcentus.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pasiekė pirmąją pergalę šio sezono Eurolygoje. Po nesėkmės namuose prieš „Baskonia“ bei labai prastų rungtynių prieš „Neptūną“ kauniečiai šios dienos rungtynėse parodė visiškai kitokį veidą. Šis mačas turėjo nemažai praėjusio sezono pergalingų akimirkų bruožų – geros gynybinės atakos agresyviai ginantis ir išlaikant varžovus priešais save bei sklandžiai veikiantis puolimas, pagrįstas žaidimu „ant ūselio“, taip pat įžaidėjų-aukštaūgių 2 prieš 2. Ir nors puikaus žaidimo nepavyko išlaikyti visas 40 minučių, to pakako solidžiai pergalei prieš „Anadolu Efes“ 93:79.

VIDEO: Puiki pirma „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje ir draugų sveikinimai sužibusiam naujokui

Puikūs antras ir trečias kėliniai

Šią 20 minučių atkarpą „Žalgiris“ laimėjo net 49:29. Antroje antrojo kėlinio pusėje prasidėjęs spurtas buvo paženklintas puikia gynyba, kuomet net 4 atakose kauniečiai privertė „Anadolu Efes“ atakuoti paskutinėmis atakos sekundėmis iš nepatogių padėčių – du metimai net nelietė lanko.

Per šią atkarpą buvo galima išvysti viską: Antaną Kavaliauską ir Brandoną Daviesą agresyviai stabdant varžovų įžaidėjus, šiems žaidžiant 2 prieš 2, puikius varžovų išlaikymus prieš save, jiems bandant veržtis nuo tritaškio linijos, laiku atliktus išsikeitimus atakos laikui einant į pabaigą. Pirmajame kėlinyje draskęs gynybą ir vos ne kiekvienoje atakoje atsidurdavęs baudos aikštelėje V.Micičius antrajame turėjo žymiai daugiau vargo, kad įsiveržtų į pavojingiausią zoną.

Puolime pavojingiausi ginklai buvo žaidimas 2 prieš 2 ir puolimas „ant ūselio“. Antrajame kėlinyje labiau buvo akcentuojamas žaidimas nugara į krepšį. Bandyta pasinaudoti M.Grigonio ūgio pranašumu bei puikiais E.Ulanovo įgūdžiais. „Anadolu Efes“ bandymai juos dvigubinti nepavykdavo – laiku atliekami perdavimai ir teisingi sprendimai leido po du kartus pasižymėti Leo Westermanui ir tam pačiam Edgarui Ulanovui.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ naudojosi tragiška turkų 2 prieš 2 gynyba. Iš 23 pelnytų taškų net 19 buvo pelnyta po šio žaidimo elemento! Ir, žinoma, labiausiai „Anadolu Efes“ baudė Jankūno ir Nate'o Walterso 2 prieš 2, žaidžiamas tuščiame aikštelės kampe su Pauliaus Jankūno pasilikimu ties vidutiniu nuotoliu po užtvaros.

Pasyvi gynyba, kuomet turkų centrai laukia baudos aikštelėje, yra tolygu mirties nuosprendžiui prieš šį žaidimo elementą. Pradžioje susimokėję dviem taškais iš P.Jankūno, vėliau turkai suteikė daugiau laisvės N.Waltersui, kuris irgi šaltakraujiškai metė iš vidutinio nuotolio. Tiborui Pleissui neapsisprendžiant, prie kurio žaidėjo prišokti, P.Jankūnas smeigė dar vieną dvitaškį, po kurio skirtumas šoktelėjo iki 23 taškų (44-67).

VIDEO: Š.Jasikevičiaus ilga kalba po pergalės – su paslėpta žinute kai kuriems žalgiriečiams

Apie žaidėjus

Individualioje žaidėjų statistikoje išsiskyrė 18 taškų pelnęs Brandonas Daviesas ir 17 surinkęs Leo Westermanas. Brandonas, po keleto nesėkmingų rungtynių iš eilės, vėl sužaidė puikų mačą su daug energijos, gražiais judesiais žaidžiant nugara į krepšį ir greitais kirtimais po užtvarų, kurie keletą kartų virto taškais bei gana solidžia gynyba.

Leo Westermanas surinko 17 taškų taikliais metimais iš patogių pozicijų bei net 7 baudų metimais. Tačiau jo klaidų–rezultatyvių perdavimų santykis tik 5/2.

Dėl to bei dėl kelių gynybinių klaidų praleidžiant gynėją nuo užtvaros, norėtųsi išskirti Nate’ą Woltersą, kuris solidžiai dirigavo komandos puolimui, atliko net 7 rezultatyvius perdavimus (1 klaida). Protingi sprendimai žaidžiant 2 prieš 2, taiklūs metimai iš vidutinio nuotolio bei „floateriai“ po truputį tampa šio žaidėjo vizitine kortele. Norint tikėtis panašių rezultatų kaip pernai, kauniečiams bus ypač reikalingi tokie abiejų įžaidėjų pasirodymai.

Šiek tiek nuvylė A.White’o pasirodymas. Kol kas šiame sezone gali susidaryti įspūdis, kad Aaronas nebeįdeda tiek energijos, kiek praėjusiame sezone. Vis dažnesni vėlavimai padėti gynyboje, neįdedamos maksimalios pastangos kovoje dėl kamuolių. Buvome pripratę A.White’o žaidimą matyti su žymiai daugiau energijos bei atsidavimo.

VIDEO: Paulius Jankūnas: mus užgavo – norėjome pasitaisyti

Probleminiai kėliniai

Pirmajame ir ketvirtajame kėliniuose „Žalgiris“ turėjo problemų ginantis nuo turkų atakų. Pirmajame „Anadolu Efes“ gynėjams buvo per lengvai leidžiama, ypač V.Micičiui, įsiveržti į baudos aikštelę bei ieškoti atakos tęsinių. Tai sukurdavo daug situacijų, kuomet kauniečiai turėdavo rotuoti bei gintis prieš pranašumą turinčius ir į juos besiveržiančius žaidėjus.

Ketvirtajame kėlinyje, galbūt didelės persvaros paveikti, žalgiriečiai šiek tiek atsipalaidavo – atsirado kelių akimirkų vėlavimai gynyboje, kainavę nemažai taškų: puikus pavyzdys buvo pirmoji ketvirto kėlinio ataka, kuomet Marius Grigonis trumpam pasimetė gynyboje bei praleido Krunoslavo Simono tritaškį. Prisidėjo ir senos bėdos, nuolat akcentuojamos Šaro: pražangos iki bonuso. A.White’as tokia proga nepasinaudojo net du kartus, po kurių net per vaizdo įrašą buvo girdėti Š.Jasikevičiaus nepasitenkinimas arenoje.

VIDEO: Lūžio dalimi tapęs A.Kavaliauskas: apie susitarimą su Šaru prieš sezoną

Išvada

Maloni pergalė išvykoje bei puikus žaidėjų atsakymas po prastų rungtynių sekmadienį Kaune.

Puolime žalgiriečiai priminė puikiai veikusį praėjusių metų mechanizmą, o gynyboje taip pat buvo labai solidžių momentų. Tačiau penktadienį namuose norint įveikti Stambulo „Fenerbahče“, tokį žaidimą reikės rodyti ne du, o visus keturis kėlinius.

VIDEO: L.Westermannas nesupranta kritikų, bet apie juos ir negalvoja
VIDEO: B.Daviesas: apie sprigtą sekmadienį ir lūžį Stambule

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius