Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21

„Žalgirio“ ketvirtfinalio svajonei beliko įgyvendinti tik vieną sąlygą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau treniruotės pabaigoje Madride trečiadienio vakarą gali sužinoti, jog pateko į Eurolygos ketvirtfinalį. Bet net jeigu iš Vitorijos jie nesulauks palankaus rezultato, žalgiriečiai jau vis vien viena koja kitame etape.
Artūras Milaknis ir Kevinas Pangosas
Artūras Milaknis ir Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

21 val. 30 min. Lietuvos laiku prasidės rungtynės tarp Vitorijos „Baskonia“ ir Bambergo „Brose“. Jeigu baskai pralaimės, žalgiriečiai, grįžę į Madrido viešbutį, registratūroje galės atsiimti kelialapius į ketvirtfinalį.

Bet net jeigu „Baskonia“ ir laimės, kas yra labiausiai tikėtina, 16-oji žalgiriečių pergalė Eurolygoje atvėrė puikias galimybes „Žalgiriui“ prasibrauti į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Žalgirio“ svajonei įgyvendinti reikia:

a) bent vienos „Žalgirio“ pergalės per likusias trejas rungtynes;

b) vos vieno „Maccabi“ arba „Baskonia“ pralaimėjimo, išskyrus vieną atvejį, kai Tel Avivo ir Vitorijos klubai susitiks tarpusavyje.

„Žalgiriui“ tada iš dalies parankesnė būtų „Baskonia“ pergalė, nes ji atims iš „Maccabi“ visus šansus pavyti žalgiriečius.

Kitu atveju, jei „Maccabi“ nugalėtų „Baskonia“ ekipą, o vėliau abi komandos laimėtų visas likusias rungtynes, pavytų „Žalgirį“ ir viską lemtų trijų komandų tarpusavio ekipų bei įmestų ir praleistų taškų santykis.

Bet visais kitais atvejais, kai „Maccabi“ ir „Baskonia“ žais su kitais varžovais, vienintelis Vitorijos ar Tel Avivo klubo pralaimėjimas užtikrins „Žalgiriui“ vietą aštuntuke reguliariojo sezono finiše.

„Maccabi“ su „Baskonia“ susitiks kovo 29-ąją.

Turnyro lentelė įpusėjus 27 turui W L +/-
1. Maskvos CSKA (užsitikrino) 21 5 274
2. Stambulo „Fenerbahče“ (užsitikrino) 19 8 147
3. Pirėjo „Olympiakos“ užsitikrino) 18 8 19
4. Madrido „Real“ (užsitikrino) 16 11 171
5. Kauno „Žalgiris“ 16 11 23
6. Atėnų „Panathinaikos“ (užsitikrino) 16 11 23
7. „Chimki“ 15 11 4
8. Vitorijos „Baskonia“ 13 13 68
9. Tel Avivo „Maccabi“ 13 14 -75
10. Belgrado „Crvena zvezda“ 11 16 -151
11. Malagos „Unicaja“ 10 16 -87
12. Bambergo „Brose“ 10 16 -93
13. „Valencia“ 10 17 -72
14. „Barcelona“ 9 17 41
15. Milano „Olimpia“ 9 18 -124
16. Stambulo „Anadolu Efes“ 6 20 -168

Žvelgdami į turnyro lentelę, atkreipkite dėmesį, kad „Chimki“ ir „Baskonia“ dar nebaigė 27-ojo turo.

Lengviausias tvarkaraštis finišo tiesiojoje nusimato būtent Vitorijos krepšininkams.

Jie namuose priims Bambergo „Brose“, „Maccabi“ bei Stambulo „Anadolu Efes“, o išvykoje sužais vienintelį mačą su „Barcelona“.

„Maccabi“ priešininkai kiek stipresni: „Panathinaikos“ namuose ir „Baskonia“ bei „Valencia“ išvykose.

Duok Dieve, bet galbūt kai kurie žaidėjai neturės šansų pakovoti už aukštesnę vietą Eurolygos reguliariajame sezone. Galbūt. Bet mes turime kabintis į šią situaciją kaip į didžiulį šansą kažką pasiekti.

Kita vertus, „Žalgiris“ turėtų žvalgytis aukštyn. Nors Lietuvos čempionams liko pats sunkiausias tvarkaraštis – namų mačas su CSKA bei išvykos rungtynės su Madrido „Real“ bei Pirėjo „Olympiakos“, Šarūnas Jasikevičius taikosi į kuo aukštesnę poziciją.

„Sunku įlįsti į žaidėjų vidų, bet tikrai suprantu, jei jie nervinasi. Ir šituos nervus reikia perlaužti iš gynybos. Iš to atsiranda pasitikėjimas, iš atkovoto kamuolio. Įsivaizduoju, po šiandien jiems turėtų būti lengviau. Bet mes pabrėžiame, kad kiekvienos rungtynės yra nauja istorija ir reikia pradėti nuo nulio, – po pastarosios pergalės prieš Milano klubą kalbėjo Šaras. – Nemanau, kad nuo pergalių skaičiaus turi kažkas keistis.

Norime išlošti kiekvienas rungtynes. Mąstysena ir turi tokia būti galvoje, kaip pasiruošti kitam iššūkiui. Skaičiuoti nereikia. Reikia eiti kuo daugiau.

Duok Dieve, bet galbūt kai kurie žaidėjai neturės šansų pakovoti už aukštesnę vietą Eurolygos reguliariajame sezone. Galbūt. Bet mes turime kabintis į šią situaciją kaip į didžiulį šansą kažką pasiekti. Jei norime eiti į atkrintamąsias, turime kabintis, gauti teoriškai silpnesnį varžovą.

Vis dėlto 30 rungtynių praeina ir viskas daugmaž tampa logiška. Jei gausi kuo silpnesnį varžovą, tuo galbūt turėsi daugiau šansų ketvirtfinalyje. O kodėl nekovoti dėl namų pranašumo?

Reikia gyventi šia diena ir po to žiūrėti, kur esame, kaip stovime.“

Įpusėjus 27-ajam turui vietas Eurolygos ketvirtfinalyje jau užsitikrino dar du klubai: „Real“, nepaisant pralaimėjimo Valensijai, bei Atėnų „Panathinaikos“.

CSKA, „Fenerbahče“ ir „Olympiakos“ tą padarė jau anksčiau, tad ketvirtfinalyje liko tik trys laisvos vietos.

Žvalgantis aukščiau, „Žalgiriui“ būtų ypač reikalinga pergalė Madride, kadangi ji padėtų aplenkti tiesioginius oponentus „Real“. Tą taip pat būtų idealu padaryti didesniu nei 21 taško skirtumu, nes būtent tokiu „Žalgiris“ pralaimėjo ispanams pirmąjį mačą Kaune. Aišku, tą padaryti Madride bus beprotiškai sudėtinga.

4-7 komandų tvarkaraštis
„Žalgirio“ „Panathinaikos“ „Chimki“ „Real“
03-21 „Anadolu Efes“ (išv.)
03-22 „Real“ (išv.) 03-22 „Maccabi“ (išv.) 03-23 CSKA (nam.) 03-22 „Žalgiris“ (nam.)
03-30 CSKA (nam.) 03-30 „Valencia“ (nam.) 03-29 „Fenerbahče“ (nam.) 03-30 „Crvena zvezda“ (išv.)
04-06 „Olympiakos“ (išv.) 04-05 „Olimpia“ (išv.) 04-05 „Barcelona“ (išv.) 04-06 „Brose“ (nam,)

Jeigu „Chimki“ svečiuose susitvarkys su Stambulo „Anadolu Efes“, net keturi klubai po 27 turų turės po 16 pergalių.

Tiesa, kadangi pralaimėjo abejas rungtynes rusams, „Žalgiris“ šioje grūstyje bus žemiausiai, o „Chimki“ – aukščiausiai.

Mat „Panathinaikos“, „Real“ ir „Chimki“ tarpusavyje išsidalijo po pergalę, tad „Žalgirio“ pralaimėjimas Chimkų ekipai labai sukomplikavo žaliai baltų padėtį stumdantis dėl aukštesnės vietos. Tokiu atveju žalgiriečiams reikės vengti kelių komandų grūsties, kurioje bus „Chimki“.

„Žalgiris“ šį sezoną kaunasi rungtynės po rungtynių mentalitetu. Tad ir sirgaliams reikia būti kantriems. Dabar visų akys – į „Baskonia“ dvikovą su „Brose“.

VIDEO: Italai uždraudė M.Kuzminskui ir A.Gudaičiui kalbėtis su žurnalistais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius