Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 20

„Žalgirio“ pusėje – koziris, neprilygstamas CSKA milijonams

Trečia vieta Eurolygoje – ne ta, dėl kurios keturios stipriausios komandos sugužėjo į Belgradą. Pusfinalius pralaimėjusios Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA ekipos sekmadienį vakare surems pečius, o rungtynių baigtis labai priklausys nuo to, kaip žaidėjams pavyks susikaupti ir nusiteikti. Logika sako, kad „Žalgirio“ alkis sekmadienį bus didesnis.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Europą jau nustebinusiems kauniečiams trečia vieta būtų ne tik trinktelėjimas durimis, bet ir ryškus įrašas klubo istorijoje.

Paskutinį finalo ketvertą 1999 metais žaidęs „Žalgiris“ pagal biudžeto dydį lenkia tik kitais metais Eurolygoje nebežaisiantį „Crvena Zvezda“, todėl kiekviena galimybė paspirginti turtinguosius žalgiriečius užveda.

Tuo tarpu CSKA su daugiau nei 36 milijonais eurų kišenėje tikrai nevažiavo į Belgradą tam, kad luptųsi dėl trečios vietos. Jau po pralaimėto pusfinalio Vitalijus Fridzonas muistėsi sakydamas, jog mažasis finalas Eurolygoje – niekinis.

Nesvarbiomis ir absurdiškomis rungtynėmis kovą dėl trečios vietos yra vadinęs ir Šarūnas Jasikevičius, kuomet prieš penkerius metus atstovavo „Barcelona“ ekipai ir nepateko į finalą, bet trenerio nuomonė Belgrade sušvelnėjo.

„Žalgiriui“ tos rungtynės bus svarbios. Ne tik dėl garbės ar geresnės nuotaikos, bet ir dėl 100 tūkstančių eurų, kuriais padidėtų Eurolygos premija pergalės atveju. Ne staigmena, jog tokie pinigai CSKA klubui yra lyg kišenpinigiai.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Norime atsisveikinti su Eurolyga pergalingai“

„Sunku, kai į rungtynes eini po tokio smūgio, kokį gavome vakar. Sunku pasiruošti, bet turime į viską žvelgti pozityviai. Reikia įgauti pasitikėjimo, išlikti komanda ir sužaisti geras rungtynes“, - 24sek kalbėjo CSKA įžaidėjas Sergio Rodriguezas.

Išgirdęs klausimą, ar apskritai reikėtų žaisti dėl trečios vietos, S.Rodriguezas surimtėjo ir atsakė kiek išsamiau: „Niekas neatvyksta į finalo ketvertą, kad žaistų šias rungtynes. Mes pralaimėjome vakar, bet mums šios rungtynės – labai svarbios dėl pasitikėjimo savimi, dėl klubo, savęs, sirgalių.

Manau, kad, jei laimi trečiąją vietą, gali lengviau atsigauti. Mums to reikės, nes dabar nuotaikos lygis smukęs žemyn. Logiška, nes pralaimėjome. Manau, kad tai bus svarbios rungtynės. Tiek aš, tiek mano draugai būsime taip nusiteikę. Žinome, kad tai nereiškia daug, bet koncentruosimės į šias rungtynes kaip į labai svarbias.“

VIDEO: Sergio Rodriguezas: „Niekas neatvyksta į finalo ketvertą, kad žaistų šias rungtynes“

Dar viena priežastis, kodėl „Žalgiriui“ mažojo finalo svarba gali atrodyti svarbesnė – patriotiškumas ir atmosfera. Kauno klube rūbinės sistema veikia puikiai, komanda yra kaip viena didelė šeima, o tokie žmonės kaip Paulius Jankūnas ar Artūras Milaknis su laiku įskiepijo legionieriams žalgirietišką požiūrį.

Kalbama, kad CSKA viduje žaidėjai yra pasiskirstę į dvi stovyklas, kad žaidėjai nelabai sutaria su treneriu. Komandoje nėra labai svarbų vaidmenį vaidininčių rusų, kuriems klubo garbė būtų tokia svarbi, kaip P.Jankūnui „Žalgirio“.

Kapitonas po rungtynių su „Fenerbahče“ negalėjo tarti žodžio komandos rūbinėje. Jį iš karto po mačo išsivedė dopingo patikrai. „Nebuvo daug laiko kalbėti, bet atėjo treneriai, pasakė tuos žodžius, kuriuos reikia pasakyti ir manau, kad visi esame profesionalai ir be didelių šnekų suprantam, kur esame, ką reikia daryti, kaip po tokių rungtynių atsigauti, atstatyti jėgas, emocijas ir nusiteikimą“, - 24sek kalbėjo P.Jankūnas.

Vasilije Micičius, išgirdęs, kad kai kuriems CSKA žaidėjams trečios vietos rungtynės yra daugiau kančia nei malonumas, ėmė purtyti galvą. „Mes taip negalvojame, aš tikrai taip negalvoju, man kiekviena minutė aikštėje finalo ketverto metu yra puiki patirtis. Tiesiog žaisti tokiame lygyje, tokio intensyvumo rungtynėse yra kitaip nei reguliariajame sezone, todėl visi vaikinai rytoj atiduos viską. Tokia patirtis gali pakelti kiekvieną į kitą lygį“, - 24sek kalbėjo „Žalgirio“ serbas.

Iš Lietuvos, kitų Europos kampelių ir net Jungtinių Valstijų žaliai balti sirgaliai sugužėjo į Belgradą, kur jų yra apie 2000. Jie šėlo net ir po pralaimėjimo pusfinalyje, jie šėlo visą sezoną, kai jų dievukai guldė vieną galiūną po kito.

Tas ryšys tarp aistruolių ir komandos yra magiškas. Toks, kokio Maskvos klubas neturi ir nenupirks už jokius milijonus, nors jau buvo užsiminta, kad tai padaryti norėtų.

Ir žinoma, kad žaidėjai sekmadienį darys viską, kad tie keli tūkstančiai aistruolių namo patrauktų kuo pakilesnėmis nuotaikomis.

Nors pinigai ir meistriškumas sekmadienį vakare bus CSKA pusėje, „Žalgiris“ savo kortų kaladėje turi stipriausią kozirį – norą, kurį ištraukę gali skambia nata uždaryti nuostabų Eurolygos sezoną.

VIDEO: Paulius Jankūnas: „Viskas manau bus geriau“
VIDEO: Kevinas Pangosas: „Pralaimėjimas buvo nuviliantis, bet praeitis lieka praeitimi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius