Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 03

„Žalgirio“ sėkmė „Top 16“ etape priklauso nuo rinktinės žaidėjų?

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį Eurolygoje atlaikė spaudimą ir palaužęs Izmiro „Karšiyaka“ krepšininkus praktiškai užsitikrino vietą „Top 16“ etape. Būtent už psichologinę pergalę po rungtynių žalgiriečius gyrė Algirdas Brazys.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Izmiro „Karšiyaka“ | 74:52

Kauno „Žalgiris“ 74:52 nugalėjo svečius iš Turkijos ir netampė susirinkusių sirgalių nervų – dominavo visų rungtynių metu.

Prieš rungtynes buvo daug kalbėta apie skaudžius pralaimėjimus Eurolygoje ir antausį nuo „Nevėžio“ namuose, tačiau „Žalgirio“ profesionalai atlaikė įtampą ir įrodė, kad tikslas žaisti tarp šešiolikos stipriausių Europos komandų yra jų nosiai.

Trenerio asistentas Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad komandos žaidimas dar nėra „Top 16“ lygio ir ten norint kažką nuveikti dar reikės dirbti. Su tuo sutinka ir A.Brazys, kuris vis dar tikisi didesnio indėlio iš rinktinės žaidėjų. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Algirdas Brazys
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Algirdas Brazys

– Kas lėmė užtikrintą „Žalgirio“ pergalę rungtynėse su Izmiro ekipa? – 24sek.lt paklausė A.Brazio.

– Izmiro ekipos žaidimas ir vėl buvo paremtas individualių žaidėjų meistriškumu, nors tas jų meistriškumas nėra labai aukštas. „Žalgiris“ komandiniu žaidimu buvo ryškiai pranašesnis.

– Kurie žaidėjai labiausiai prisidėjo prie šitos pergalės?

– Prieš šias rungtynes buvo sukeltas didelis ažiotažas ir galbūt jis nebuvo toks reikalingas. Mano nuomone, tai nebuvo gyvybės ir mirties klausimas. Bet kokiu atveju dar laukia dvejos rungtynės. Manau, reikia pagirti, kad žaidėjai atlaikė didžiulį spaudimą. „Žalgiris“ yra kitoks nei praėjusį sezoną. Pernai buvo daugiau jaunesnių žaidėjų, kuriuos Jamesas Andersonas traukdavo paskui save.

Šiais metais „Žalgiryje“ matome visai kito lygio žaidėjų.

Šiemet „Žalgiryje“ matome visai kito lygio žaidėjų. Jie jau yra praėję visą tą įtampą ir nieko nebijo. Rinktinės žaidėjai jau yra susidūrę su sunkiomis akimirkomis Europos ir pasaulio čempionatuose, todėl jiems lengviau. Tai buvo svarbiausias dalykas. Šiaip žaidėjų išskirti labai ir negalima: po pirmosios rungtynių dalies visi lyderiai buvo surinkę panašiai taškų. Visi stengėsi. 

– Ko galima tikėtis iš paskutinių dvejų grupės etapo rungtynių?

– Svarbiausia, kad dabar jau atslūgo psichologinė įtampa. „Barcelona“ yra „Barcelona“. Išvykoje žaisti lengva nebus. Norint įveikti šią ekipą reikia sužaisti fantastiškas rungtynes. „Panathinaikos“ šiemet jau nėra tokie stiprūs ir neįveikiami. Atėnuose rungtynės buvo labiau išimtis. Namuose turėtų būti lengviau ir mūsų laukia akiai mielas žaidimas. Svarbiausia, kad jie išėjo į kitą etapą. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

– „Top 16“ etape varžovai jau bus rimtesni ir pergalės brangesnės. Ar „Žalgiris“ yra pakankamai stiprus ten solidžiai pasirodyti?​

– Aš irgi kaip ir kiekvienas sirgalius dar laukiu žaidimo pagerėjimo. Ypatingai iš tų žaidėjų, iš kurių mes to tikimės. Konkrečiai Lietuvos rinktinės narių (Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Lukas Lekavičius). Kitų galimybės jau maždaug yra aiškios, o rinktinės nariai turėjo labai sunkią vasarą ir tas sėdimas yra neišvengiamas. Aš laukiu, kada jie iš tos savotiškos duobės išlips. Martyno Pociaus ir rinktinės žaidėjų forma dar turėtų kilti, nes kitame etape varžovai tikrai bus labai stiprūs. Tačiau mes dar galime daug ką ten nuveikti.

VIDEO: #ZALKAR: „Žalgiris“ dar kartą įveikė Turkijos čempionus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius