-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 11

„Žalgirio“ sezonas Eurolygoje – emocingame vaizdo klipe

Jau septynioliktąjį sezoną su stipriausiomis Europos komandomis besigrumiantis Kauno „Žalgiris“ artėja link dar vieno sezono Eurolygoje pabaigos. Penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje maču su Madrido „Real“ komanda kauniečiai baigs pasirodymą šio sezono Eurolygos varžybose.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atsinaujinusi, jaunatviška ir ryžtinga Kauno „Žalgirio“ komanda aistruoliams šį Eurolygos sezoną padovanojo ne vieną įspūdingą epizodą. Juos į vieną vaizdo klipą sujungė „Žalgirio“ gerbėjas Dominykas Taraškevičius, interneto platybėse prisistatantis „zalgiris_x“ slapyvardžiu.

Žalgirietišką kovingumo dvasią atskleidžiančiame vaizdo klipe netrūksta ne tik galingų dėjimų, efektingų blokų, žiūrovas taip pat ras įdomių, į Eurolygos istoriją įeinančių faktų ar skaičių.

Net šeši žalgiriečiai šį sezoną pirmą kartą stojo prieš geriausius Europos krepšininkus. Legionieriai Kasparas Vecvagaras ir Justinas Dentmonas, lietuviai – Vytenis Čižauskas, Mindaugas Kupšas, Tomas Dimša bei Artūras Gudaitis pirmą kartą išbandė savo jėgas Eurolygoje.

Po įsimintinų K.Vecvagaro ir A.Gudaičio pasirodymų varžovų komandos treneriai buvo priversti pasidomėti šiais jaunaisiais krepšininkais.

J.Dentmonas tapo sunkiai įmenama mįsle visoms Eurolygos komandoms. Jaunasis T.Dimša įgauna vis daugiau trenerių štabo pasitikėjimo ir įgimtu atletiškumu žavi visus Lietuvos krepšinio mylėtojus.

Vaizdo įraše akcentuojami ir „Žalgirio“ lyderiai, jau sugebėję įrašyti savo pavardes tarp pačių geriausiųjų. Šį sezoną Paulius Jankūnas peržengė 1000 atkovotų kamuolių Eurolygoje ribą, o Robertas Javtokas atliko daugiau nei 100 blokų (120 blk.) per visą savo karjerą Eurolygoje. Net 19 varžovų R.Javtokas apdovanojo „stogu“ „Top 16“ etape (geriausias rodiklis visoje Eurolygoje).

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius ir toliau be klaidų atakuoja nuo baudų metimų linijos – baudų serija pratęsta iki 31 pataikytos. Pagal atliktus rezultatyvius perdavimus Eurolygos istorijoje įžaidėjas rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

Verta paminėti, kad rungtynėse prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ komandą Š.Jasikevičius atliko devynis rezultatyvius perdavimus, o visa „Žalgirio“ ekipa pagerino savo rezultatyvių perdavimų rekordą „Top 16“ etape, atlikdama net 25 rezultatyvius perdavimus.

Eurolygoje žalgiriečiai demonstravo puikius rezultatus ir atakuodami iš toli. Artūras Milaknis džiugino aistruolius tritaškius mesdamas 43 proc. taiklumu.

Reguliariojo sezono metu prieš Strasbūro SIG ekipą Martynas Pocius pataikė net 7 tritaškius. J.Dentmonas šį sezoną nepalieka aikštelės nepataikęs bent vieno tolimo metimo. Amerikietis lenkia visus varžovus pagal pataikytą tritaškių kiekį. Jis iki rungtynių su „Real“ realizavo net 67 tolimus metimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius