Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 27

„Žalgirio“ sirgaliai Stambule savo komandos neišvydo – pavojų įžvelgę turkai užtrenkė duris

Stambule gyvenančių dvylika lietuvių trečiadienio vakarą tikėjosi praleisti su Kauno „Žalgiriu“ ir Eurolygos aistromis. Tačiau atvykus į „Fenerbahče Ulker Sports“ areną jos durys šeimų grupelei – septynioms moterims, penkiems vyrams ir vienam vaikui liko užvertos. Lietuviai taip ir nesuprato, kodėl turkai priėmė tokį drastišką sprendimą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvė Inga įsitikinusi, kad šioje situacijoje padarė viską, ką galėjo. Moteris ir jos vienuolika draugų suplanavo smagų vakarą rungtynėse ir dar prieš pirkdama bilietus oficialaus platintojo kasoje pasiteiravo, ar gali gauti bilietus, nors sirgs už varžovų komandą. Turkai patikino, kad viskas bus gerai ir lietuviai įsigijo 12 bilietų, už juos sumokėję po 50 lirų (15 eurų).

„Teiravomės, ar yra „Žalgirio“ fanų zona, atsakymas buvo neigiamas, taip pat sakėme, kad esame lietuvės, palaikančios „Žalgirio“ komandą ir gyvenančios Stambule. Skambinau ir į pačią areną ir teiravausi dėl bilietų. Mes nesame organizuotos fanės, tiesiog gyvenančios čia merginos, sugalvojusios nueiti į rungtynes su savo vyrais bei vaiku“, – kalbėjo „Žalgirio“ rungtynių taip ir nepamačiusi moteris.

Atvykus į areną, Turkijos komandos apsaugininkai nusprendė lietuvių neįleisti. Kauno „Žalgirio“ atstovai bandė įtikinti turkus, kad taikūs lietuviai tenori ramiai pažiūrėti rungtynes, tačiau šeimininkai buvo kategoriški. Pagrindinė priežastis – lietuviai iš anksto nepranešė „Žalgirio“ administracijai apie savo apsilankymą rungtynėse.

Ingai net nebuvo kilusi mintis imtis tokių priemonių: „Norėjome palaikyti savo komandą ir tiek, bet buvome visi išprašyti lauk. Nors pavienės poros įėjo be problemų.“

Kauno „Žalgiris“ bandė taikiai išspręsti situaciją arenoje, tačiau nesėkmingai. Klubas apgailestavo dėl sugadinto vakaro.

„Labai apgailestaujame, kad „Žalgirio“ gerbėjams susiklostė tokia situacija. Deja, apie ją sužinojome tik prieš pat rungtynes, nes į „Žalgirio“ administraciją iš anksto nebuvo kreiptasi. Stambule buvusiems komandos atstovams pavyko įtikinti arenos apsaugos vadovą, kad lietuviai sirgaliai nesukels problemų, tačiau galutinį „ne“ tarė turkų policija, kuri bijojo, kad turkų fanai gali užpulti lietuvius“, – sakė Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Apie jokius išpuolius prieš kitus lietuvių sirgalius, buvusius arenoje, nėra pranešama, todėl turkų įžvelgtas pavojus atrodo kiek perdėtas. „Fenerbahče“ sirgaliai itin šiltai pasitiko anksčiau čia žaidusį Šarūną Jasikevičių.

„Buvome labai nusivylę ir nepatenkinti, kad nepavyko dėl neaiškių priežasčių pažiūrėti rungtynių“, – situaciją apibendrino grąžintų pinigų už nepanaudotus bilietus laukianti Inga.

„Žalgirio“ atstovas pridūrė, kad gerbėjams kreipiantis į klubą su klausimais apie rungtynes išvykose, visada stengiamasi suteikti pagalbą: „Pavyzdžiui, į rungtynes Barselonoje esame sulaukę užklausų bent iš keturių skirtingų grupių ir tarpininkaudami padedame mūsų gerbėjams, kad nuvykus į areną jiems nekiltų problemų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius