Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 07

„Žalgirio“ vadovas nepatikėjo reklamine akcija: „FIBA toliau žaidžia žaidimus“

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas netiki FIBA bandymais gesinti laužą, kurį patys užkūrė. Barselonoje prie vieno stalo su visais Eurolygos klubų vadovais sėdęs P.Motiejūnas įsitikinęs, kad pasiūlymas susitarti paskutinę minutę tebuvo pigi FIBA viešųjų ryšių akcija.
Paulius Motiejūnas ir Patrickas Baumannas
Paulius Motiejūnas ir Patrickas Baumannas / 15min.lt montažas

Likus mažiau nei savaitei iki Eurolygos sezono pradžios ir kiek daugiau nei mėnesiui iki pirmųjų pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynių, FIBA paskelbė, kad yra būdas susitarti. Jie pasiūlė pakoreguoti Eurolygos kovų tvarkaraštį, kad geriausi žemyno žaidėjai galėtų padėti savo rinktinėms.

Penktadienį Barselonoje Eurolygos klubų vadovai vieningai nusprendė, kad FIBA pateiktas scenarijus yra gana prastai surašytas ir sunkiai įgyvendinamas.

„Aš manau, kad FIBA tiesiog žaidžia žaidimus. Tai buvo reklaminė akcija, kad žiūrovai labiau mėgtų juos ir parodyti, kad neva kažkas yra daroma“, – griežtai po posėdžio Katalonijos sostinėje kalbėjo „Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas.

Jis į Barseloną atvyko pasiruošęs. Visi klubai turėjo pateikti savo kainą FIBA tvarkaraščių pasiūlymo įgyvendinimui ir ji nepasirodė maža, kaip teigė pati krepšinio organizacija.

Aš šitą pasiūlymą vertinu tik kaip reklaminę akciją. Kad viskas atrodytų gražiau, tačiau ir toliau kenčia federacijos, kenčia žaidėjai, o jie tiesiog žaidžia savo žaidimus.

„Visų klubų vadovai pateikė skaičius, kiek jiems užtruktų tos papildomos kelionės, jeigu tvarkaraštis keistųsi. Taip pat kaip nuo to keistųsi komandų žaidimas, rungtynių laikai ir taip toliau. Kiekviena komanda turėjo pasakyti, kokia situacija yra pas juos ir tai užtruko, bet iš esmės visi kalba tą patį. Tiesiog fiziškai neįmanoma visko padaryti taip, kad viskas būtų gerai. Visų pirma, labai sunku keliauti, kai tam duodama tik viena diena. Esame net devynios šalys ir rungtynes perkėlus viena diena, jas dar ir filmuoti ir pateikti būtų sudėtinga. Tai keli dideli dalykai“, – aiškino susirinkimo detales P.Motiejūnas.

Jis įsitikinęs, kad didžiausių krepšinio organizacijų karas taip lengvai nepasibaigs: „Taip greitai visų konfliktinių klausimų neišspręsi. Ir tas pasiūlymas paskutinę minutę nelabai ką keičia. Apsispręsti nebuvo lengva, bet buvo pasigilinta, ar bent įmanoma tai kažkaip padaryti.“

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Paulius Motiejūnas

FIBA oficialiame pareiškime teigė, kad padarė viską, jog situacija išsispręstų, o Eurolyga žlugdo krepšinio šeimą.

„Žalgirio“ vadovas su tuo griežtai nesutinka: „Logiškai žiūrint, jeigu jiems rūpėtų krepšinis ir žaidėjai, kaip jie dabar bando parodyti tais keliais pranešimais spaudai, tai seniai reikėjo šitą daryti. Šitos derybos vyksta jau trejus, net penkerius metus. Aš šitą pasiūlymą vertinu tik kaip reklaminę akciją. Kad viskas atrodytų gražiau, tačiau ir toliau kenčia federacijos, kenčia žaidėjai, o jie tiesiog žaidžia savo žaidimus.“

Reikia suprasti, kad mes kaip klubas esame įpareigotas laikytis bendros pozicijos su kitais klubais, taip pat yra ir su federacijomis, kurios yra įkaitės šios organizacijos.

Šiame skambiame FIBA ir Eurolygos dialoge tyliai laikosi Lietuvos krepšinio federacija, kuri yra pavaldi FIBA. P.Motiejūnas tikina, kad su LKF vadovais palaiko ryšį.

„Bendraujame su jais ir grįžę vėl kalbėsime. Sakysime, kas mums labiausiai rūpi. Mūsų ryšys su federacija yra didelis. Reikia suprasti, kad mes kaip klubas esame įpareigoti laikytis bendros pozicijos su kitais klubais, taip pat yra ir su federacijomis, kurios yra visos įkaitės šios organizacijos. Manau, kad jeigu būtų atskirai kalbos kiekvienos šalies, tai viskas vyktų kitaip“, – apie bendradarbiavimą su LKF kalbėjo P.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius