Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

„Žalgiris“ Berlyne bandys laimėti be vidurio puolėjų

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį po pietų iš Vilniaus oro uosto išskrido į Berlyną, kur trečiadienį žais Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes su vietos „Alba“. Rungtynės su Kaune jau kartą įveiktais vokiečiais yra itin svarbios, nes po 3 pergales per 8 mačus iškovojusios komandos tik pergalės atveju dar galėtų bandyti kabintis į tolstantį E grupės lyderių ketvertą.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmose rungtynėse Kaune „Žalgiris“ šventė pergalę rezultatu 75:62, tačiau Berlyne neturės abiejų „centrų“. Artūras Gudaitis gydosi per LKF taurės turnyrą gautą traumą, o Robertas Javtokas neteko tėvo.

 

Savo ruožtu „Alba“ neturi ekipos lyderio Jamelo McLeano, kuris Eurolygoje rinko po 14 taškų ir atkovodavo po 5,4 kamuolio. Praėjusią savaitę „Alba“ žaidė su „Barselona“ ir išvykoje pralaimėjo tik po pratęsimo – 82:92.

– Ar užteko laiko komandai atsigauti po pastarojo pralaimėjimo „Neptūnui“?

– Į šį klausimą atsakymą geriausiai matysime rungtynėse. Pralaimėjimas tikrai skaudus, nes prieš tai žaidėme gerai ir pergalingai. Trečiadienį laukia kitos rungtynės ir jų niekas nenukels. Kiek laiko buvo, tiek jo turi užtekti.

– Varžovai prarado lyderį, tačiau su „Barcelona“ kovėsi pagirtinai. Ar nustebino toks vokiečių žaidimas?

– Nustebino ir net labai. Jie surado kuo pakeisti lyderį, sugebėjo rungtynes pralaimėti tik po pratęsimo. Laukia tikrai įtemptos rungtynės.

Nors Kaune jie ilgą laiką kvėpavo mums į nugarą ir stengėsi pakeisti mačo eigą, tačiau laimėjome gana užtikrintai.

– Kas po lyderio netekties yra pavojingiausi „Alba“ krepšininkai?

– Pirmiausia tai grįžęs Belgijos rinktinės lyderis Jonathanas Tabu. Be to, puikiai žaidė perimetro krepšininkai – Reggie Reddingas ir Alexas Renfroe. Didelį vaidmenį atlieka ir labai aktyviai žaidžia Leonas Radoševičius ir Marko Baničius.

– Ar šis mačas yra svarbiausias „Top 16“ etape? Įmanoma Kaune įveikti „Panathinaikos“ po savaitės?

– Kiekvienos rungtynės yra svarbios ir kiekvienose reikia kovoti dėl pergalės. Manau, kad anksti kalbėti apie kitą savaitę. Pirma reikia žaisti su „Alba“, o po to bus galima žvalgytis į „Panathinaikos“.

– Ar „Alba“ ekipa yra palanki varžovė „Žalgiriui“?

– Nors Kaune jie ilgą laiką kvėpavo mums į nugarą ir stengėsi pakeisti mačo eigą, tačiau laimėjome gana užtikrintai. Mūsų pergalėje 13 taškų skirtumu buvo ir kiek sėkmės, pavyzdžiui, Artūro Milaknio paskutinis metimas, tačiau mačas buvo geras ir dabar tokias rungtynes reikia sužaisti Berlyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius