Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 12

„Žalgiris“ į Stambulą išvyksta akcentuodamas skaudžią pamoką

Lietuvos čempionai „Žalgirio“ arenoje užtikrintai susitvarkė su Stambulo „Galatasaray“ (87:75), tačiau Šarūnas Jasikevičius ir Edgaras Ulanovas „Abdi Ipekči“ arenoje laukia visai kitokio žvėries. Tokio, kuris paguldė „Daruššafaka“, „Olympiakos“ ar „Barcelona“ komandas. O po skaudaus pralaimėjimo praėjusią savaitę Belgrado "Crvena zvezda" ekipai, žaliai baltų stovykloje niekas nebekelia klausimų apie nusiteikimą rungtynėms su jau įveiktu priešininku.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nieko nereiškia, kad laimėjome pirmąjį mačą. Atvirkščiai, kažkiek net blogiau, nes „Galatasaray“ prie savų sirgalių norės susigrąžinti pergalę. Naujos rungtynės ir nauja istorija – reikia iš naujo pasiruošti. Ypač psichologiškai“, – pabrėžė „Žalgirio“ treneris Š.Jasikevičius.

„Žaisime išvykoje, o vietiniai žaidėjai Turkijoje žaidžia žymiai geriau. Apie nusiteikimą net nereikia kalbėti. Patys pamatėme, kaip buvo praėjusią savaitę. „Crvena zvezda“ komandai nusileidome energija ir jėga, todėl apie motyvaciją kalbėti nebereikia. Žaisime išvykoje ir manau, kad jos tikrai netrūks“, – tikino „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

Paruošę psichologinius namų darbus, žalgiriečiai taktinėje pasirengimo dalyje turės rasti būdų, kaip neutralizuoti „Galatasaray“ puolimą. Bendras turkų rezultatyvumo vidurkis yra 77,56 taško, bet žaidžiant namuose jis kyla iki 82,2 taško.

Mažiau nei 80 taškų „Galatasaray“ Stambule įmetė tik du kartus – 76 į „Brose“ ir 78 į „Barcelona“ krepšį. Vokiečiams pristabdžius Ergino Atamano puolimo mašiną pavyko išsivežti pergalę.

Šaras: „Namie „Galatasaray“ žaidžia žymiai geriau ir agresyviau. Tą įrodo pergalės prieš geriausias komandas.“

„Varžovas labai talentingas – gali įmesti daugiau nei 80 taškų prieš bet kurią komandą. Svarbiausia bus pristabdyti jų ritmą. Namie „Galatasaray“ žaidžia žymiai geriau ir agresyviau. Tą įrodo pergalės prieš geriausias komandas. Laukia didelis darbas. Kaip visada. Reikės susitvarkyti su savimi, atmosfera ir varžovais“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

„Galbūt jie labai daug nepasikeitė, nes „Galatasaray“ vis tiek geriau puolanti nei besiginanti komanda, – pastebėjo E.Ulanovas. – Turėsime didelę užduotį sustabdyti jų lyderius, kurių yra galybė. Skirtingose rungtynėse gali sužaisti skirtingi žmonės. Sustabdžius jų puolimą, mums gali atsirasti papildomų galimybių užpulti. Jei apsiginsime, sustabdysime greitą puolimą, turėsime gerus šansus parsivežti pergalę.“

Su 4 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų „Galatasaray“ su Milano „Emporio Armani“ dalijasi paskutines 15-16 vietas.

Beje, „Galatasaray“ visas pergales pasiekė žaisdami namie.

„Laukia sunkios rungtynės. „Galatasaray“ yra namų komanda, kuri ten žaidžia labai gerai. Skirtingai nei išvykose. Bus visai kitokios rungtynės nei Kaune“, – pabrėžė E.Ulanovas.

„Galatasaray“ visas pergales pasiekė žaisdami namie.

Kažkiek skirsis ir turkų žaidimas, nes komandoje nebėra 12,3 taško rinkusio Justino Dentmono. Būtent po rungtynių „Žalgirio“ arenoje amerikiečio dienos „Galatasaray“ klube buvo suskaičiuotos. Legionierius po mačo išėjo į Kauno senamiestį susitikti su bičiuliais, kuriuos pažino žaisdamas „Žalgiryje“ 2013–2014 m., bet ieškodamas preteksto nutraukti terminuotą sutartį „Galatasaray“ tai užfiksavo kaip vidinių taisyklių nepaisymą.

„Dabar jie žaidžiau daugiau komandinį žaidimą. Dentmonas galėdavo primesti daugiau taškų, o jį pakeitęs Bruno Fitipaldo bando daugiau kurti. Galbūt jis negali tiek pakeisti rungtynių savo individualiais veiksmais, kaip Dentmonas, bet su juo kamuolys juda žymiai geriau, – pasikeitimus E.Atamano diktuojamame žaidime įžvelgė Šaras. – Tačiau mums svarbiausia žiūrėti į save. Reikia pristabdyti jų puolimą, o „Galatasaray“ gynyboje yra vietų, kurias galime atakuoti. Reikia žaisti savo žaidimą ir suprasti, kad privalome atsiduodi maksimumu.“

Pirmoje dienos pusėje ketvirtadienį į Stambulą tiesioginiu reisu pakilsią žalgiriečiai ten dar surengs vakarinę treniruotę ir lengvai pasimėtys į krepšį penktadienio rytą.

Jeigu vis dar svajoja apie Eurolygos ketvirtfinalį, „Žalgirio“ komanda nebegali klysti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius