Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 21

„Žalgiris“ kelia kainą ir siekia išsaugoti Brocką Motumą

Nors iki sezono pabaigos dar daug laiko, Kauno „Žalgirio“ komandos vadovai jau pradėjo vieną sudėtingiausių etapų – kito sezono komandos komplektaciją. Vienas svarbiausių uždavinių – išsaugoti vieną naudingiausių krepšininkų Brocką Motumą. 24sek žiniomis, Lietuvos čempionai jau pasiūlė naują sutartį legionieriui iš Australijos ir ji turėtų būti gerokai didesnė, nei klubas moka krepšininkui dabar.
Brockas Motumas
Brockas Motumas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuspėti finansinę sutarties pusę nėra sudėtinga, įvertinant „Žalgirio“ kuklias pinigines galimybes ir išaugusią krepšininko vertę.

2015-aisiais B.Motumas su „Žalgiriu“ pasirašė dvejų metų sutartį ir per sezoną Lietuvos čempionų gretose uždirba apytiksliai po 240 tūkstančių eurų. Jis tapo vienu šios komandos lyderių ir antru pagal naudingumą klubo žaidėju Eurolygoje šį sezoną.

Sėkmingu „Žalgirio“ pirkiniu tapęs B.Motumas dabar savo talentu ir statistiniais rodikliais rinkoje vertas mažiausiai 400 tūkstančių eurų per sezoną (40 tūkst. eurų per mėnesį).

Visai realu, kad „Žalgiris“ B.Motumui siūlo panašią, nuo 350-ies iki 400-ų tūkstančių eurų per sezoną sutartį.

Lietuvos čempionams tai neabejotinai didelės išlaidos, bet, norint kovoti žvėriškoje Eurolygoje, kitų išeičių nėra. „Žalgiriui“ daug, bet Brockui tai yra jo vertės minimumas šiuo metu, nes Turkijoje ar Rusijoje krepšininkas gautų kur kas didesnį atlygį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brockas Motumas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brockas Motumas

Pirmą sezoną Kaune krepšininkas sulaukdavo nemažai kritikos, o Eurolygoje vidutiniškai pelnė po 6,7 taško.

Apsipratęs šį sezoną savo statistinius rodiklius australas stipriai pagerino – 11,2 taško. Ir tokia statistika krepšininkas gali pasigirti kiekvienose Eurolygos rungtynėse kildamas nuo atsarginių suolo.

Svarbu paminėti, kad B.Motumas laisvai galėtų pretenduoti į starto vietą Eurolygos klube ir taip pat „Žalgiryje“, tačiau ši pozicija priklauso Pauliui Jankūnui.

B.Motumas, atvykęs į „Žalgirį“, pareiškė, kad labai norėtų praverti NBA lygos duris. Tačiau australo galimybės žaisti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje vertinamos miglotai. Bet akivaizdu, kad Brockas gali drąsiai tikėtis dvigubai pelningesnės sutarties su kuriuo nors Europos klubu.

Tačiau jis taip pat žino, ko galėtų tikėtis likęs „Žalgiryje“, kad ir už šimtu tūkstančių mažesnį atlyginimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius