Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23

Antanui ir sirgaliams padėkojęs A.Milaknis: „Atamanui beliko tik skėsčioti rankomis“

Artūras Milaknis praėjo pro visą atsarginių suolą, pasveikindamas ir komandos vadovus Mindaugą Kvedarą, Robertą Javtoką bei Paulių Motiejūną jo gale. Kažką linksmai leptelėjęs bosams, snaiperis atsisėdo į savo vietą atsipūsti ir gurkštelėti vandens. Darbas jau buvo padarytas – žalgiriečiai tvirtino 14-ąją pergalę „Sinan Erdem“ arenoje.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Milaknis paniurkė ant suolo prisėdusius kitus „Žalgirio“ herojus, kai Šaras priešpaskutinę minutę į aikštę metė Martyną Sajų ir Gytį Masiulį.

Kauniečių aukštaūgiai Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as juokėsi. „Žalgiris“ penktadienio vakarą Stambule turėjo krūvą puikiai veikusių ginklų – net penki žalgiriečiai pelnė dviženklį taškų skaičių.

„Oi, aš manau, kad čia varžovų treneriui didžiausias galvos skausmas, kai tu net nežinai... Deriniai vienas po kito seka vis kitam žaidėjui. Visi pelno, įmeta. Varžovų treneriui belieka tik skėsčioti rankomis, nes negali susikoncentruoti tik į vieną žaidėją.

Šiandien gal Pauliui nepasisekė, bet kiti atidirbo už kapitoną“, – teigė 11 taškų įmetęs A.Milaknis, pataikęs 3 tritaškius iš 3.

VIDEO: A.Milaknis: ačiū fanams ir Antanui

Tiesa, ne 86 taškų puolimas, o būtent pagerėjusi gynyba padėjo pakloti pergalės pamatus. Pirmajame praleidęs 23 taškus, antrajame ketvirtyje „Žalgiris“ praleido tik 13 taškų.

„Manau, atsirado agresija. Vargonus pasisekė išvarginti. Matėme, kad jiems trūko žaidėjų keitimui. Turėjome planą dvigubinti, atkirsti nuo derinių, varginti, kad po pertraukos tai pasijustų. Planas suveikė“, – 24sek Stambule pasakojo A.Milaknis.

VIDEO: Šaras: „Kai atvažiuoji į Stambulą ir girdi tik mūsų skanduotes...“

Jis jautė, kad šios rungtynės labai svarbios „Žalgirio“ pergalių kraičiui. Žaliai baltų reguliariojo sezono finišo tiesiojoje laukia sudėtingas tvarkaraštis: mačai su CSKA, „Fenerbahče“, „Olympiakos“, „Real“, „Baskonia“, „Olimpia“ bei „Barcelona“. Tad taškas Stambule prieš paskutinę turnyro komandą buvo privalomas.

„Smagu, kad sugrįžome į pergalių kelią išvykose. Tai buvo be galo svarbi pergalė. Kiekvienos rungtynės, kai artėja atkrintamosios, įgyja labai didelę vertę.

Žinoma, jautėme būtinybę laimėti! Bet nepasakyčiau, kad skirstome rungtynes. Esą šitas laimime, o kitas galėsime paaukoti. Taip tikrai nėra.

Kiekvienoms rungtynėms ruošiamės vienodai ir nežiūrime, kur yra varžovas turnyro lentelėje.

Su visais žaisti reikia vienodai, nes kitaip būsi nubaustas.“

A.Milaknis „Sinan Erdem“ arenoje buvo fantastiškai palaikomas. Vos per keletą metrų nuo atsarginių suolo triukšmavo beveik 50-ies „Žalgirio“ sirgalių kompanija, dažnai nustelbdavusi beveik 3 tūkstančius šeimininkų aistruolių, išsibarsčiusių pustuštėje arenoje.

Rūbinėje snaiperis netoliese turėjo pokštininką Antaną Kavaliauską, kuris savo replikomis ir veiksmais nusprendė įkišti trigrašį interviu pabaigoje.

„Žiauriai smagu, žiauriai gera. Ne visada tikiesi išvykose tokio palaikymo. Kiek keliaudavome, nebent kur arčiau atvykdavo saujelė. O dabar atvyksta didelė grupė sirgalių. Ir be galo faina, ir malonu, – tikino A.Milaknis. – Be galo didelė grupė. Bravo jiems. Ir bravo Antanui.“

VIDEO: Vasilije Micičius kruvinais keliais ir alkūnėmis: tai pasiaukojimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius