2018 01 31

Eurolygos baudą įvertinęs Š.Jasikevičius turi atsakymą į svarbiausią „Žalgirio“ klausimą

Šarūnas Jasikevičius gali kiek atsipūsti prieš kritines savaites Eurolygoje. Į ketvirtadienio mūšį su Tel Avivo „Maccabi“ Kauno „Žalgirio“ treneris ruošiasi kilti pajėgiausios sudėties. Paulius Jankūnas jau pluša su komanda ir ketina grįžti į aikštę dvikovoje su turnyro lentelės kaimynais. Tiesa, Šaras artėjančią dvikovą pasitinka su kitokiu nuostoliu.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Maccabi“ | 20:00 | Kaunas

Praėjusią savaitę Paulius Jankūnas pirmą kartą per ketverius metus praleido Eurolygos rungtynes. „Žalgiris“ pademonstravo charakterį, bet po pratęsimo neatsilaikė prieš Atėnų „Panathinaikos“ 93:94.

Dėl raumens traumos kapitonas nebegalėjo kentėti ir privalėjo praleisti dvikovą Graikijoje. Iki tol jis buvo sužaidęs net 100 Eurolygos susitikimų iš eilės.

Bet P.Jankūnas antradienį prisijungė prie „Žalgirio“ treniruočių. 33-ejų aukštaūgis treniravosi normaliu režimu ir sukandęs dantis ketina ginti „Žalgirio“ tvirtovę, kurioje, panašu, gali būti išgraibstyti vėl visi bilietai trečiose rungtynėse iš ketverių pastarųjų.

Būtų žymiai blogiau po tokių rungtynių nieko nesakyti ir išvažiuoti iš Atėnų lyg nieko nebūtų įvykę. Nes kažkas tikrai įvyko.

„Man atrodo, Paulius rytoj žais. Jis treniravosi porą dienų. Vieną kažkiek prisisaugojo, o antrąją žaidė daugmaž, kaip norėjome mes ir jis. Jei nieko neplanuoto neįvyks, viskas turėtų būti gerai, – rungtynių su „Maccabi“ išvakarėse tikino Šarūnas Jasikevičius. – Reikės reaguoti, koks jis bus. Tel Avive jis buvo labai geros formos.“

P.Jankūnas šį sezoną yra naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas. Vidutiniškai per 23 minutes jis pelno 12,5 taško, sugriebia 5,2 atšokusio kamuolio, atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka 14,9 efektyvumo balo.

Kapitono indėlis žaliai baltiems yra kritinis. „Žalgiris“ Eurolygoje rikiuojasi šeštas, bet „Maccabi“ turi tik viena pergale mažiau. Tel Avivo klubas yra vienas iš tiesioginių oponentų kaunantis dėl vietos ketvirtfinalyje.

Kadangi „Maccabi“ laimėjo pirmąją tarpusavio dvikovą Tel Avive 81:74, antrasis „Žalgirio“ pralaimėjimas gali skaudžiai atsiliepti lietuviams galutinėje komandų rikiuotėje. Surinkus vienodai pergalių, abejas rungtynes arba didesniu skirtumu laimėjęs klubas bus aukščiau.

Šaras su „Maccabi“ savo rikiuotėje turės P.Jankūną, tačiau artėjantį mačą pasitinka ir su nuostoliais. Tik kiek kitokiais – Eurolyga nubaudė „Žalgirio“ trenerį 2500 eurų bauda.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičius po nesėkmės Atėnuose griežtai pasisakė apie arbitrų darbą, kadangi šie kritiniu metu, tiksint paskutinėms pagrindinio laiko sekundėms, neužfiksavo akivaizdžios pražangos prieš Keviną Pangosą.

Kita vertus, už teisėjų kritiką Eurolyga anksčiau trenerių ir žaidėjų nebausdavo, tad panašu, kad jie įžvelgė kažkokių kitų Š.Jasikevičiaus nusižengimų, susijusių su, remiantis bausmės protokolu, nepagarbiu elgesiu su teisėjais.

„Baudą gavau, nežinau, daugiau mažiau teisingai, galvoju. Kita vertus, kažko nesakyti po tokios situacijos iš mano pusės būtų buvę dar negražiau. Manau, žmonės neakli.

Priklausome Eurolygai ir turime žaisti pagal jų taisykles. Nesu pirmas kažką pasakęs apie teisėjus, bet pirmas gavau. Tik manę ši situacija nejaudina. Būtų žymiai blogiau po tokių rungtynių nieko nesakyti ir išvažiuoti iš Atėnų lyg nieko nebūtų įvykę. Nes kažkas tikrai įvyko“, – jam skirtą baudą pakomentavo Šaras.

„Žalgirio“ ir „Maccabi“ dvikovos pradžia – ketvirtadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius