-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 09 25

Eurolygos prognozė „Žalgiriui“: didesni lūkesčiai, dėmesio vertas žaidėjas ir pranašiškas griausmas

Svarbų namų darbą atlikęs, smarkiai pasikeitęs ir su sunkiu iššūkiu pačiame starte – tokį Kauno „Žalgirį“ mato europiečiai. Iki žalgiriečių starto elitinėje Europos klubų lygoje likus trims savaitėms, oficiali Eurolygos svetainė pateikė Lietuvos čempionų paveikslą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Beno Dragūno nuotr.

Eurolyga pristatė penkis „Žalgirio“ naujokus: tris amerikiečius Dee Bostą, Brandoną Daviesą bei Aaroną White'ą, prancūzą Axelį Toupane'ą ir serbą Vasilije Micičių.

Bet svarbiausiu vasaros darbu Eurolyga laiko Šarūno Jasikevičiaus išsaugojimą.

D.Bostą Eurolyga pateikia kaip labai pavojingą taškų mašiną. Amerikietis jau žaidė Eurolygoje 2014–2015 metais, kai rinko vid. 8,4 taško Zeliona Guros „Stelmet“ komandoje.

Gynėjų linijos uodegoje Eurolyga prognozuoja svarbesnį vaidmenį 21-erių įžaidėjui Pauliui Valinskui.

Beje, Eurolyga pažymi, kad Artūrui Milakniui tai bus jau aštuntasis sezonas Eurolygoje.

Pristatydamas priekinę „Žalgirio“ liniją, Eurolygos puslapis išskyrė du svarbiausius komandos praėjusio sezono žaidėjus: viską darantį Edgarą Ulanovą ir amžinai žaliuojantį Paulių Jankūną.

Eurolyga pastebi stabilų E.Ulanovo tobulėjimą ir mano, kad A.Toupane'o bei A.White'o pagalba padės jam sužaisti dar geresnį sezoną.

E.Ulanovas, Eurolygos nuomone, yra žaidėjas, į kurį visi turėtų atkreipti dėmesį.

„Pirmąjį sezoną Eurolygoje jis rinko vid. 5,4 taško, vėliau – 6,3, o dar kitą sezoną – 7,7 taško. Jo trajektorija aiški, o artėjantį sezoną patobulėjęs Ulanovas gali tapti dar svarbesne figūra Jasikevičiaus schemose.

Jo efektyvumas ne visada atsispindi tik skaičiuose. Tai labai universalus, kovingas žaidėjas, geras komandos draugas, kuris gali pakelti ne tik bendražygius, bet ir „Žalgirio“ areną.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Eurolyga samprotauja, kad po kovingo praėjusio sezono lūkesčiai Kaune „Žalgiriui“ sukilo. Tačiau vėl mesti tokį gerą iššūkį favoritams bus sudėtinga.

„Tą pakartoti nebus lengva. Kauniečiams reikia gero gynėjų Bosto ir Micičiaus susižaidimo ir greito įsiliejimo į komandą. Dar vieno mitus apie jo amžių laužančio Jankūno pasirodymo. Žalgiriečių startas gali būti sunkus – 5 iš 7 pirmųjų rungtynių Eurolygoje bus išvykoje.

Tačiau vasarį žalgiriečiai 4 iš 5 rungtynių žais namuose. Jeigu „Žalgiris“ tada dar išliks kovoje dėl vietos atkrintamosiose, „Žalgirio“ arena tikrai griaudės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius