Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 30 /07:22

Iš keistų rungtynių Milane ištrūkęs Šaras: „Mums tai buvo gera pamoka“

Kažkas staiga lyg sukeitė komandas. „Emporio Armani“ aikštėje ėmė skrajoti lyg „Golden State Warriors“, pūsdami „Žalgirio“ metimus, o patys drebindami lanką galingais dėjimais. Šaras nesitvardė. Per rusiškus keiksmus klausdamas žaidėjų „kas nutiko?!“, jis trankė reklaminį LED ekraną šalia „Žalgirio“ atsarginių suolo. Nenumatyta maždaug 20 minučių pauzė Milane, užsitęsusi dėl techninių statistikos sistemos sutrikimų, visiškai išderino „Žalgirį“. Bet „Žalgiris“ įveikė krizę. Kitaip nei iš jos neišbrendantis Milanas.
Eurolyga | „Emporio Armani“ – „Žalgiris“ 70:78 | Milanas

„Žalgirio“ 9 taškų pranašumas per 5 minutes virto 4 taškų deficitu. Bet italų spurtas 13:0 prieš pat ketvirtąjį kėlinį tik pasiuntė žaliai baltus į nokdauną, ne nokautavo (42:46).

Artūras Milaknis ketvirtąjį kėlinį pradėjo ramiu veidu šveisdamas porą taiklių tritaškių iš eilės. Tinklelį iš toli raitė ir Paulius Jankūnas bei Kevinas Pangosas. Pastarasis po tikslaus šūvio spaudė kumščius ir atsisukęs į triumfuojantį „Žalgirio“ atsarginių suolą ėmė riaumoti.

Prakeiktoje švieslentėje užsidegė 72:60 „Žalgirio“ naudai.

Dar keturi iš eilės Edgaro Ulanovo taškai žaidžiant vienas prieš vieną ir Milanas jau nušvilpė „Emporio Armani“ žaidėjus.

„Mes susitelkėme. Buvome praradę kontrolę ir koncentraciją. Milanas pradėjo žaisti ant pražangos ribos, o mes nebuvome kieti. Per daug klydome. Tačiau ketvirtajame kėlinyje susitvarkėme: susitelkėme, branginome kamuolį ir susikūrėme geras progas. Mums tai buvo gera pamoka“, – po rungtynių sakė Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Chaotiška „Žalgirio“ pergalė Milane: su A.Kavaliausko išvarymu ir netikėta pauze

Tai buvo keistos rungtynės. Jau nekalbant apie 20-iai minučių dėl statistikos sistemos sutrikimų pristabdytas rungtynes, Antanas Kavaliauskas už dvi technines pražangas buvo išvarytas iš aikštės. „Žalgiris“ taip pat suklydo net 19 kartų. Tačiau svarbiausia, kad laimėjo.

Šaras: „Šioje Eurolygoje nežinai, kada sulauksi kitos pergalės.“

„Labai džiaugiuosi, kad išvažiuojame su pergale. Kiekviena pergalė yra didžiulė. Šioje Eurolygoje nežinai, kada sulauksi kitos pergalės. Didžiulė pergalė“, – nepatraukliu, bet svarbiu laimėjimu Milane pasidžiaugė Šaras.

Artūras Milaknis pataikė 4 tritaškius iš 6 ir su 16 taškų buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

„Aš tik laimingas, kad komandos draugai mane atrado. Man tereikėjo įmesti, – kuklinosi snaiperis. – Visos pergalės priklauso visai komandai. Neturime 1-2 žaidėjų, kurie visada rinktų taškus. Tai mūsų stiprybė.“

Visa „Žalgirio“ komanda susibūrė Milano arenos centre ir su šypsenomis veide sušuko vieningą „Žalgiris!“.

2016-uosius „Žalgiris“ baigė su 6 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais. Kitą penktadienį, sausio 6-ąją, rungtynėmis su Belgrado „Crvena Zvezda“ Kaune žalgiriečiai pradės antrąjį Eurolygos ratą.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus pirmojo rato vertinimas: „Galėjo būti ir geriau, ir blogiau“

„Galbūt vyrai suprato, kad pradeda laimėti išvykoje, – po 3 iš 4 pastarųjų laimėtų išvykos mačų sakė Šaras. – Bet kiekvienerioms rungtynėms reikia užsikurti iš naujo. Tačiau tikiuosi, jog jie patikėjo galintys laimėti bet kur.

Iš mano pusės pirmasis ratas galėjo būti geresnis, bet galėjo būti ir žymiai blogesnis. Kaip vertinti pirmąjį ratą – jums spręsti. Aš einu ruoštis kitoms rungtynėms. Tikiuosi, kad ir komanda taip mąsto.

Analizuojame rungtynes, darome išvadas ir dėdami tašką einame į kitas rungtynes. O kaip mus vertino prieš sezoną ir vertins dabar, man nelabai įdomu. Svarbiausia, kad komanda progresuoja ir žaidžia kaip vienas kumštis.“

VIDEO: Žalgiriečių komentarai po pergalės Milane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius