-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

Istorinės pergalės faktai: kritiką išgirdę žalgiriečiai ir neįprasti CSKA skaičiai

Kritikos pastaruoju metu sulaukę žalgiriečiai tempė Kauno „Žalgirį“ į istorinę pergalę prieš Maskvos CSKA. O Eurolygos čempionas „Žalgirio“ arenoje rungtyniavo taip, kaip paprastai nežaidžia. 24sek pateikia įdomiausius „Žalgirio“ pergalės prieš CSKA faktus.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – CSKA 79:74 | „Žalgirio“ arena

Tai buvo pirmoji „Žalgirio“ pergalė prieš CSKA Eurolygoje nuo 2000-ųjų. Iki sausio 24-osios vakaro „Žalgirio“ arenoje žaliai balti buvo pralaimėję rusams 17 kartų iš eilės.

Dar jokia komanda nebuvo apribojusi CSKA atkovotų kamuolių skaičiaus vos iki 21. „Žalgiris“ kovą po lenta laimėjo 26:21.

Beje, Maskvos klubas po „Žalgirio“ krepšiu puolime atkovojo tik 4 kamuolius – mažiausiai šį sezoną. Ir klydo CSKA beveik rekordiškai daug – 21 kartą. Daugiau rusų klaidų buvo išprovokavę tik Željko Obradovičiaus Stambulo „Fenerbahče“ (23).

2016-ųjų Eurolygos čempionai patyrė 5-ąjį pralaimėjimą. Turnyro lentelės lyderiai šį sezoną buvo nusileidę tik Stambulo „Daruššafaka“ (83:91), Stambulo „Fenerbahče“ (79:95), Belgrado „Crvena zvezda“ (67:78) ir Madrido „Real“ (85:95). Tiesa, per pastarąjį mėnesį CSKA pralaimėjo jau 4 Eurolygos mačą iš 6.

VIDEO: A.Lima apie išvarytą Š.Jasikevičių: „Tai mus labiau motyvavo“

Kevinas Pangosas pelnė 21 tašką ir sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje. Kanadietis pataikė 5 tritaškius iš 8. T.y. tiek, kiek per 5 pastarąsias rungtynes. Lygiai tas pats scenarijus su taškais: per vieną vakarą su CSKA įžaidėjas įmetė tiek taškų, kiek per 5 pastaruosius susitikimus.

Leo Westermannas pelnė 10 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis rodiklis – prancūzo karjeros rekordas.

Augusto Lima pelnė 12 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų. Pirmą kartą šį sezoną Eurolygoje dvejų iš eilės jo rungtynių naudingumo balų suma buvo tokia didelė – 33. Per trejas pastarąsias rungtynes 25-erių vidurio puolėjas rinko vid. po 11 taškų, po 5 atkovotus kamuolius ir 15,3 naudingumo balo. A.Limos šio sezono vidurkis – 4,6 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 6,7 naudingumo balo.

„Žalgiris“ demonstravo pavyzdinį taiklumą – pataikė 57,1 proc. dvitaškių (24/42) ir 50 proc. tritaškių (8/16).

CSKA metė 23 baudos metimus ir pataikė 18 (78,3 proc.), kai žalgiriečiai realizavo 7 iš 10 (70 proc.). Dvejų tarpusavio rungtynių sumos skirtumas – akivaizdus: CSKA metė 66 ir pataikė 55, „Žalgiris“ sumetė 25 iš 36.

19,9 taško vidurkį Eurolygoje turėjęs Nando De Colo „Žalgirio“ areną paliko su 11 taškų ir 12 naudingumo balų. Tai buvo 2–3 nerezultatyviausios ir nenaudingiausios naudingiausio praėjusio sezono žaidėjo rungtynės 2016–2017 m.

VIDEO: A.Milaknis: „Išsilaikėm iki galo“

Lukas Lekavičius per 16 minučių pelnė 2 taškus. Tai buvo antros nerezultatyviausios ir nenaudingiausios (-1 naud. bal.) gynėjo Eurolygos rungtynės šį sezoną.

Artūras Milaknis į CSKA krepšį įmetė 5 taškus. Per 10 namų rungtynių „Žalgirio“ snaiperis šį sezoną dar nepasiekė dviženklio taškų skaičiaus.

Antanas Kavaliauskas trečiosiose rungtynėse iš eilės žaidė mažiau nei 10 minučių.

„Žalgiris“ nutraukė trijų pralaimėjimų seriją ir su 7 pergalėmis bei 12 nesėkmių trumpam pakilo į 12-ąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius