Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21

Italai apie liūdną finišą Kaune: Artūro Gudaičio neužteko, bombonešis buvo tuščias

Milano „Olimpia“ vidurio puolėjas dominavo Kaune, bet ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ paveržė pergalę ir iškopė į atkrintamąsias kovas, – pabrėžė didžiausias Italijos sporto dienraštis „Gazzetta dello sport“.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis (dešinėje) ir Andrew Goudelockas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Milano „Olimpia“ anksčiau laiko iškrito iš traukinio, lekiančio į Eurolygos atkrintamąsias kovas, tad Italijos sporto portaluose mačą Kaune stelbė ne tik įprastos futbolo naujienos, bet ir Jameso Hardeno 42 taškai NBA rungtynėse.

Aprašydamas rungtynes, kuriose žalgiriečiai įveikė Italijos klubą 77:65, gazzetta.it portalas trumpai ir taikliai sudėjo akcentus apie svarbiausius rungtynių didvyrius ir antididvyrius.

Kauno „Žalgirio“ puolėją Aaroną White'ą pavadino „laukiniu“. Būtent amerikiečio pastangomis šeimininkai galutinai pabėgo ketvirtajame kėlinyje, kai A.White'as pelnė 10 taškų paeiliui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

Anot Italijos spaudos, „Olimpia“ laikėsi ant nuostabiai žaidusio Artūro Gudaičio pečių – Milano klubui atstovaujantis lietuvis surinko 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, žaisdamas prieš savo buvusią komandą.

„Milanas tramdė „Žalgirį“ dėka Kuzminsko (12) ir fiziškai neįveikiamo Gudaičio“ – pabrėžė tuttosport.

Tačiau dviejų Milano lietuvių pastangos nevirto pergalingomis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Olimpia“ rungtyniavo be traumuoto atakų dirigento Jordano Theodore'o, o už komandos dvyliktuko ribų paliktas Mantas Kalnietis net nebuvo paimtas į Kauną.

Italijos apžvalgininkai pabrėžė, kad „bombonešis“ Andrew Goudelockas šįkart atakavo pro šalį – rezultatyviausias Milano klubo žaidėjas nepelnė nė taško, prametęs visus 8 metimus. A.Goudelockas rungtynes baigė su minus 9 balais.

Visus septynis metimus prametė serbas Vladimiras Micovas, nors prieš tai Italijos lygos rungtynėse šis puolėjas surinko 28 taškus.

„Kauno „Žalgiris“ norėjo atsitiesti po dviejų pralaimėjimų iš eilės ir dėl įsipareigojimo, kuriuo pergalė išlaikytų juos atkrintamųjų varžybų teritorijoje – lietuviai ten nebuvo patekę 19 metų“, – tai priminė „Gazzetta dello Sport“, paskaičiavęs, kad „Žalgiris“ nežaidė finalinėse Eurolygos kovose nuo 1999 metų, kai Jono Kazlausko treniruojama komanda laimėjo turnyrą.

Pergalė išlaiko juos atkrintamųjų varžybų teritorijoje – lietuviai ten nebuvo patekę 19 metų.

Milano komandos pasipriešinimas Kaune baigėsi, kai dėl kamuolio kovojęs A.Gudaitis kryptelėjo čiurną, pasiprašė keitimo ir paliko aikštę šlubuodamas.

„Tai buvo galutinio pasidavimo signalas“, – reziumavo gazzetta.it

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius