-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 24

Kauno „Žalgiriui“ neklumpantys baskai piešia rusišką scenarijų

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį krito Madride, tačiau nusivylimą malšino žinia iš Tel Avivo, kuri atvėrė Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams duris į išsvajotą ketvirtfinalį. Vis dėlto Lietuvos čempionams vis aiškiau braižosi scenarijus, kuris atrodo intriguojantis bei simbolinis, bet labai pavojingas.
Axelis Toupane'as ir Kevinas Pangosas
Axelis Toupane'as ir Kevinas Pangosas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vitorijos „Baskonia“ toliau neklumpa. Penktąją pergalę iš eilės iškovoję ir 86:73 „Barcelona“ ekipą palaužę baskai džiaugiasi nesunkiu tvarkaraščiu ir turi tikslą aplenkti „Žalgirį“.

Abu kartus įtikinamai kauniečius įveikusi „Baskonia“ turi viena pergale mažiau, tačiau Ispanijos klubui liko mačai su Tel Avivo „Maccabi“ (9 vieta) ir autsaideriais Stambulo „Anadolu Efes“ (16 vieta).

Žydai vis dar neprarado vilčių užsiropšti ant aštunto laiptelio, bet nuo „Baskonia“ komandos juos skiria dvi pergalės. Jei „Maccabi“ pralaimės bent vienas rungtynes, praras šansus kovoti dėl bilieto į ketvirtfinalį.

Kauno „Žalgiris“ smuktelėjo į 7-ąją vietą turnyro lentelėje. Š.Jasikeviaus kariaunos dar laukia žvėriškos akistatos su pirmąją vietą užsitikrinusia Maskvos CSKA ir trečiąjį laiptelį okupavusiu „Olympiakos“ klubu.

Itin sunkius išbandymus žadantis tvarkaraštis, prasitęsusio „Baskonia“ ekipos dominavimo atveju, tikėtina, gali nustumti kauniečius į aštuntąją vietą turnyro lentelėje.

Lino Žemgulio nuotr./„Žalgiris“
Lino Žemgulio nuotr./„Žalgiris“

Su kauniečiais vienodą pergalių skaičių yra užfiksavusi ir Maskvos srities „Chimki“, tačiau ir ši Rusijos ekipa turi tarpusavio pranašumą prieš „Žalgirį“.

Jei Šarui su kompanija pavyktų pateikti dar bent vieną ar dvi staigmenas, tuomet būtų galima tikėtis įsivelti į vieną košę su Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“ arba „Chimki“, bet šių trijų komandų tvarkaraščiai, lyginant su „Žalgirio“, atrodo kaip Velykų atostogos.

Tik „Chimki“ dar susikaus su Stambulo „Fenerbahče“ ir „Barcelona“, tačiau štai „Real“ laukia akistatos su pažeidžiamais Bambergo „Brose“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“, o „Panathinaikos“ favoritų statusą įrodinės prieš „Valencia“ ir Milano „Olimpia“ klubus.

Tokia reguliariojo sezono finišo tiesioji „Žalgiriui“ šnabžda, kad dėl vietos finaliniame ketverte veikiausiai teks muštis su CSKA. Nors ši akistata iš istorinės perspektyvos skamba gan simboliškai, tačiau itin pavojingai.

„Fantastinis pasirodymas. Sveikinimai sirgaliams, žaidėjams – tikrai super“, – po kalbėdamas apie patekimą į ketvirtfinalį po rungtynių Madride sakė Šaras.

Tačiau dar prieš keletą dienų, kai „Žalgiris“ įrodė pranašumą prieš „Olimpia“, Š.Jasikevičius akcentavo, kad reikia kovoti dėl kuo aukštesnės vietos turnyro lentelėje. Šansų palypėti aukštyn – yra, o siekiant tikslo reikės pademonstruoti žaidimą, kurį šį sezoną tapo įprasta vadinti „žaliai-balta pasaka“.

VIDEO: Šaras pyko, bet atlyžo: „Nueisiu atsigerti alaus ir viskas bus gerai“
VIDEO: [Gidranity] Zalgiris Kaunas – The Team Is The Star

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius