-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 10 /23:46

Pagirtinai Pirėjuje kovojusio „Žalgirio“ puolimas užsikirto lemiamu metu

Kauno „Žalgirio“ (9-13) krepšininkai išvykoje į Graikiją tris ketvirčius atkakliai kovėsi su Pirėjo „Olympiakos“ (16-6) ekipa, tačiau lemiamomis minutėmis vienų Eurolygos lyderių gynyba sulaužė svečių puolimą. „Olympiakos” šventė pergalę 73:64 (19:19, 16:16, 21:19, 17:10).

„Žalgiris“ mačą pradėjo gražiu pasiekimu, kai per kelias minutes 4 taškus pelnęs Paulius Jankūnas tapo rezultatyviausiu visų laikų lietuviu Eurolygoje.

Graikų ekipoje nuo pat pradžios iniciatyvos ėmėsi Georgios Printezis, viso mačo metu kėlęs daug galvos skausmo kauniečių gynybai. Jis pelnė 17 taškų (3/4 trit.), atkovojo 10 kamuolių ir puikiai žaidė gynyboje.

„Žalgiriui“ puolime dirigavo Lukas Lekavičius, užbaigęs mačą kaip rezultatyviausias komandos žaidėjas. Jo įspūdingas tritaškis trečiojo ketvirčio paskutinę sekundę atsakė į tokį patį V.Spanoulio metimą antrojo kėlinuko pabaigoje.

Lekavičiaus tritaškis

Kauniečiai ilgą laiką turėjo 2-4 taškų persvarą, tačiau ją padidinti trukdė nekritę lengvi metimai. Snaiperiai ne kartą prametė laisvus tritaškius, o gynybą gniuždė dažni „Olympiakos“ pataikymai paskutinėmis atakų sekundėmis.

Spanoulio tritaškis

Geriausią atkarpą graikai sužaidė ketvirtojo kėlinio 3-4 minutėmis, kai Mattas Lojeskis vienas surinko 6 iš eilės taškus ir „Olympiakos“ atitrūko 64:59.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę Brockas Motumas laisvas nepataikė tritaškio ir intrigą pražudė V.Spanoulis, kurio ranka metant iš toli nesudrebėjo – 71:61.

„Olympiakos“: G.Printezis 17 (4/7 dvit., 3/4 trit., 10 atk. kam., 30 naud. bal.), M.Lojeski 12, V.Spanoulis 11, D.Watersas ir H.Birchas po 8.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 11 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 10 (5 atk. kam., 2 blk.), L.Westermannas 9 (3/3 dvit.), B.Motumas 7 (5 atk. kam.), E.Ulanovas (5 atk. kam.) ir K.Pangosas (0/5 dvit., 2/2 trit.) po 6, A.Milaknis 5 (1/5 trit.), A.Lima (8 atk. kam., 3 blk.) ir A.Kavaliauskas po 4.

VIDEO: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ apžvalga

Ketvirtasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“

39 min. Apmaudu. E.Ulanovas turėjo progą sumažinti skirtumą, bet greitoje atakoje prarado kamuolį. V.Spanoulis į tai atsakė žudikišku tritaškiu 71:61.

38 min. K.Pangoso tolimas metimas net nelietė lanko, o K.Bircho metimas grąžino šeimininkams didžiausią persvarą – 68:61.

37 min. A.Lima nepataikė labai lengvo metimo, tačiau gynyboje bloku sustabdė N.Milutinovą.

35 min. K.Pangosas įmetė tolimą dvitaškį, o po A.Limos bloko į puolimą lėkęs E.Ulanovas sustabdytas nesportine pražanga. Baudos taiklios – 64:61.

34 min. „Olympiakos“ įsismarkavo ir pirmą kartą įgijo 7 taškų pranašumą. M.Lojeski sumetė šešis iš eilės taškus – 64:57.

32 min. M.Lojeski pataikė labai skaudų tritaškį per rankas – 60:55. Netrukus paskutinę atakos sekundę įmetė labai sudėtingą dvitaškį.

Trečiasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 56:54 (19:19, 16:16, 21:19)

30 min. Puikus L.Lekavičiaus du prieš du su P.Jankūnu ir kapitonas galingu dėjimu sudrebino krepšį. Ketvirtį uždarė įspūdingas L.Lekavičiaus tritaškis nuo lentos per G.Printezio rankas – 56:54.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Georgios Printezis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Georgios Printezis

29 min. B.Motumas visiškai laisvas nepataikė iš toli, o G.Printezis (15 tšk.) eiliniu prasiveržimu supjaustė „Žalgirio“ gynybą, šeimininkai atitrūko – 52:47.

28 min. K.Papanikolaou dviejose atakose iš eilės išprovokavo ginčytinas pražangas, pataikė tris baudas. K.Papanikolaou dviejose atakose iš eilės išprovokavo ginčytinas pražangas, pataikė tris baudas.

27 min. Antrasis iš eilės tritaškis, supyko V.Spanoulis – 47:45.

26 min. Kauniečiai jau ne kartą pelnė taškus paskutinėmis atakų sekundėmis. Tai dar kartą labai gražiu prasiveržimu padarė L.Westermanas. Tačiau kitoje aikštės pusėje paskutinę atakos sekundę tritaškį įsmeigė G.Printezis – 44:45.

25 min. Tritaškį pataikė ir K.Pangosas (43:41), prieš tai A.Lima puikiai atkovojo kamuolį puolime ir jį išsaugojo.

24 min. L.Westermannas įspūdingu tolimu tritaškiu vėl išvedė kauniečius į priekį – 40:39. Netrukus ir jis gavo trečiąją pražangą, bet taip pat liko aikštėje.

23 min. A.Lima gavo trečiąją asmeninę pražangą, tačiau Š.Jasikevičius leido jam žaisti toliau.

21 min. K.Papanikolaou įmetė iš toli, bet A.Lima atsakė dvitaškiu po puolime atkovoto kamuolio.

G.Printezis per pirmąją dalį įmetė 10 taškų ir atkovojo 5 kamuolius, tačiau V.Spanoulio tritaškis buvo pirmasis graikų lyderio taiklumas metimas. „Žalgirio“ gretose L.Lekavičius pelnė 8 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. P.Jankūnas prisidėjo 6 taškais.

Antrasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 35:35 (19:19, 16:16)

20 min. Du žalgiriečiai meistriškai užspaudė V.Spanoulį, kuriam beliko mesti kamuolį bet kur. Jį perėmęs R.Seibutis greitoje atakoje pelnė dvitaškį su pražanga, bet nepataikė baudos – 35:32. Paskutinę ketvirčio sekundę V.Spanoulis smeigė tritaškį per B.Motumo rankas.

Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis

18 min. Kauniečiams pavyko išsilaikyti priekyje, tačiau šeimininkai po M.Lojeski tritaškio priartėjo iki taško – 32:33.

16 min. Savo klaidą Lukas ištaisė dviem iš eilės dvitaškiais, tarp kurių gynyboje perėmė kamuolį – 31:27.

15 min. L.Lekavičius greitoje atakoje apmaudžiai prametė iš po krepšio ir „Olympiakos“ po ilgesnio laiko išlygino rezultatą – 27:27.

14 min. E.Ulanovas gražiai nugara į krepšį apžaidė varžovą – 27:23.

12 min. Dar du taškus pataikė A.Kavaliauskas, o tritaškį įmetė B.Motumas. Kauniečiai puikiai pradėjo antrą ketvirtį – 24:21.

Pirmasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 19:19

10 min. Neprastesnį metimą pataikė E.Greenas, tačiau jo metimas paskutinę atakos sekundę buvo tritaškis – 19:15. L.Lekavičius atsakė dvitaškiu, N.Milutinovas prametė baudas o likus 3,4 sek. L.Lekavičius išprovokavo pražangą ir sumetė baudas – 19:19.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

8 min. A.Kavaliauskas gražiu suktuku ir metimu atsilošus pelnė dvitaškį paskutinę atakos sekundę ir „Žalgiris“ pirmavo 15:14.

7 min. Istorinis metimas – P.Jankūnas tapo visų laikų rezultatyviausiu Eurolygos lietuviu.

5 min. Tritaškį pataikė ir K.Pangosas – 9:9. Jis jau prametė tris dvitaškius, tačiau nė vienas žalgirietis dar nepataikė iš toli.

3 min. Puikiai mačą pradėjo P.Jankūnas, išrašęs bloką, atkovojęs du kamuolius puolime ir sumetęs baudas. Kauniečiai pirmavo 6:4, tačiau G.Printezis pataikė pirmą mačo tritaškį.

1 min. A.Milaknis gražiu metimu verždamasis prie krepšio įmetė pirmuosius kauniečių taškus – 2:2.

Kauniečių starto penketas: K.Pangosas, L.Westermanas, A.Milaknis, P.Jankūnas, A.Lima.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius