-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 12

Košmariška „Neptūno“ kelionė: namo keliauja beveik parą, lietuvio nenorėjo įleisti į lėktuvą

Lietuvos vicečempionui Klaipėdos „Neptūnui“ kelionė iš sniegu užpustyto Salonikų miesto (Graikija) jau pareikalavo daug jėgų ir nervų. Nuo kelionės į Lietuvą pradžios jau praėjo beveik para laiko, tačiau į Klaipėdą dar neparsigabenta.
Jerai Grantas
Jerai Grantas / bcneptunas.lt nuotr.

Neptūniečiai, trečiadienio popietę atvykę į Salonikų oro uostą, skrydžio laukė daugiau nei 4 valandas, kadangi dėl gausaus sniego buvo sutrikęs Salonikų oro uosto darbas.

Būrys žmonių su neptūniečiais skrydžio laukė tiesiog atsisėdę ant grindų, kadangi oro uostas buvo perpildytas (visos sėdimos vietos užimtos, trūko oro ir panašiai).

Kadangi gerokai vėlavo skrydis iš Salonikų, sutriko „Neptūno“ kelionės planas – nebuvo spėta į kitą lėktuvą Frankfurte, o vėliau buvo planuota skristi į Rygą, o iš Rygos į Palangą.

Skubiai teko ieškoti kitų variantų. Buvo nuspręsta skristi į Kopenhagą, ten naktį praleisti viešbutyje (kadangi nebuvo skrydžių į Lietuvą) ir ketvirtadienį popiet skristi į Palangą.

M.Girdžiūnas: „Pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. Kažkoks chaosas.“

Taigi, neptūniečiai dar iš Salonikų negrįžo namo – šiuo metu laiką leidžia Kopenhagos viešbutyje, o popiet kils lėktuvu į Palangą.

„Pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. Kažkoks chaosas. Dėl graikų klaidos manęs su komanda net nenorėjo leisti skirsti į Kopenhagą. Per plauką nelikau Frankfurte. Tik paskutinę sekundę, po ilgo ir įtempto pokalbio su oro uosto darbuotojais, mane įleido į lėktuvą. Tiesiog nerado manęs sąrašuose ir nenorėjo išduoti bilieto. Teko gerokai pasinervinti“, – pasakojo „Neptūno“ žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas.

„Neptūnas“ Graikiją įsimins ilgam ir ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis – klaipėdiečiai šioje šalyje FIBA Čempionų lygos turnyro rungtynėse rezultatu 73:82 (18:18, 17:26, 12:18, 26:20) nusileido vietos PAOK ekipai.

Antradienį ryte Salonikuose dėl šaltos salės (buvo vos 1-2 laipsniai) klaipėdiečiams teko atšaukti rytinę treniruotę, o atvykę į rungtynes suprato, kad reikės žaisti šaltoje salėje (vos 8-10 laipsnių).

Net apsaugos darbuotojai PAOK arenoje dirbo su striukėmis ir žieminėmis kepurėmis.

Graikijoje dėl gausaus sniego buvo paskelbta ekstremali situacija – automobiliai sunkiai pravažiavo kelius, mieste – didžiuliai kamščiai, lėktuvai nesileido Salonikų oro uoste (nukreipiami skrydžiai į Atėnus). Mieste išsikviesti taksi – sunkiai įmanoma užduotis.

Pirmadienio vakarą „Neptūnas“ nuo viešbučio iki sporto salės vyko maždaug 15 minučių, o į rungtynes tuo pačiu keliu teko keliauti bemaž valandą.

Graikai prie tokių oro sąlygų nėra pratę. Teigiama, kad toks gausus sniegas ir šaltis juos užklupo tik antrą kartą per pastaruosius 50 metų. Graikai stengiasi niekur neiti iš namų, tad nenuostabu, kad PAOK sporto salė buvo apytuštė.

PAOK komandos vadybininkas sakė, kad iš rėmėjų gamyklos iki sporto salės automobiliu 10 km vyko bemaž 4 valandas.

Dabar „Neptūnui“ svarbu pailsėti ir tinkamai pasiruošti LKL rungtynėms su šiuo metu ant bangos esančiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Šios rungtynės vyks sausio 15 dieną (sekmadienį) 16.45 val. „Švyturio“ arenoje.

Neptūniečių sausio mėnesį laukia įtemptas grafikas: sausio 18 d. 18.45 val. Klaipėdoje Čempionų lygos dvikovoje susitiks „Ventspils“ ekipa, sausio 21 dieną 16.45 val. taip pat Klaipėdoje LKL rungtynės su Vilniaus „Lietuvos rytu“, sausio 24 dieną 19 val. išvykoje Čempionų lygos rungtynės su Lenkijos „Rosa Rodam“ ekipa, sausio 28 dieną 16.45 val. „Švyturio“ arenoje akistata su Prienų-Birštono „Vytautu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius