Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 13

Nauja didžioji Kauno „Žalgirio“ viltis

Per kurtinantį triukšmą Kevinas Pangosas pradėjo veržtis „Lietuvos ryto“ krepšio link, bet staiga užtraukė rankinį stabdį. Rokas Giedraitis žingsniu prabėgo meistriškai kamuolį tarp kojų prasikišusį kanadietį. To ir užteko. Kritiniu metu tritaške bomba persvėręs rezultatą žalgirietis užriaumojo „Siemens“ arenos viduryje. Tik jo dėka „Žalgiris“ išvengė kapituliacijos sostinėje. Jo dėka „Žalgiris“ gali tikėtis dar vieno rokenrolo didžiojoje Eurolygos scenoje.
Kevinas Pangosas ir Darius Maskoliūnas
Kevinas Pangosas ir Darius Maskoliūnas / K.Bakūno nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ | 20:00 | Kaunas

K.Pangosas buvo vienintelis žalgirietis, pataikęs iš žaidimo per likusias 8 rungtynių su „Lietuvos rytu“ minutes.

24 metų gynėjas sumetė visus tris tritaškius, pelnė 19 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

Ir tai nebuvo vienadienis ramaus K.Pangoso riktelėjimas.

„Court Side Newspaper“ duomenimis, statistiškai K.Pangosas šiuo metu yra efektyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

Per vienas LKL čempionato rungtynes žaisdamas po 20 minučių jis spėja rinkti vid. 11,7 taško, atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir pasižymi 15,7 naudingumo balo.

Bet ne šie statistiniai rodikliai džiugina labiausiai.

Prie taiklių K.Pangoso tritaškių mes jau įpratę, tad 59,1 proc. nestebina taip, kaip keliskart pagerėjęs dvitaškių pataikymas. Eurolygoje dvitaškius metęs 28,4 proc. taiklumu, sezono pradžioje dviejų taškų vertės metimus kanadietis realizuoja 68,8 proc. tikslumu.

Pirmąjį sezoną gal buvo labiau susigūžęs, išsigandęs, tačiau šį sezoną Pangosas gali būti varžovų žudikas kūdikio veidu.

Tai byloja apie pagerėjusį K.Pangoso atakų užbaigimą, kurio gynėjui baisiai trūko praėjusį sezoną, kai jis žybtelėdavo tik kas 3–4 rungtynėse.

Dėl nestabilaus ir neryžtingo žaidimo K.Pangoso galimybės atsiskleisti „Žalgiryje“ buvo garsiai kvestionuojamos.

Tačiau grįžęs po vasaros krepšininkas pribloškė savo ramybe, technika ir išpildymu.

„Jei atvirai, vasarą tobulinau viską. Bandžiau pasimokyti iš praėjusio sezono, bandyti būti agresyvesnis, patobulėti.

Geriau skaityti žaidimą, atsirinkti geriausius metimus. Fiziškai bandžiau sustiprėti ir žaisti dar greičiau. Išbandžiau daug naujų judesių, – 24sek tikino K.Pangosas. – Tai, kad esu Kaune antrą sezoną, labai padeda. Pirmiausia, nežinojau, ko tikėtis iš trenerių štabo, žaidimo plano. Bet kiti man padėjo.

Dabar žinau, kur ieškoti komandos draugų, kur eiti. Dabar nebereikia tiek daug galvoti. Žaidžiu instinktais.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

Šarūnas Jasikevičius atkreipė dėmesį į K.Pangoso ramybę.

„Calm the f**k down!“ – rėkė treneris ant žalgiriečio dvikovos su „Lietuvos rytu“ pradžioje, kai legionierius su kamuoliu čiuožinėjo ant „Siemens“ arenos parketo.

Bet tokių epizodų K.Pangoso žaidime vis mažiau.

Kelios geros rungtynės dar nepadaro sezono gero.

„Jis girdi tas pačias frazes, gal jau žino, ką turi duoti komandai. Lyderystės savybės didėja, matyti, su kiekviena diena. Antri metai bet kurioje sistemoje yra gerai. Duok Dieve, būtų treti, ketvirti, tai iš viso treneriui mažiau aiškinti reikėtų“, – 24sek teigė Š.Jasikevičius.

„Prisiminkime Motumą, koks jis buvo išsigandęs, išbalęs, susikaustęs visą pirmąjį sezoną ir atsiskleidė visomis spalvomis antrajame. Labai realu, kad taip bus su Kevinu Pangosu, – „urBONUSe“ pasakojo komentatorius Vaidas Čeponis. – Jis praplėtė savo arsenalą ne tik metimais, bet jau ir veržėsi krepšio link į kairę, dešinę pusę, atliko floaterius. Labai jaučiasi, kad Pangosas labiau pasitiki savo jėgomis.

Pirmąjį sezoną gal buvo labiau susigūžęs, išsigandęs, tačiau šį sezoną jis gali būti varžovų žudikas kūdikio veidu.“

Svarbiausia, kad K.Pangosas rytais nemiega ant laurų.

Nors ketvirtadienio rytą Š.Jasikevičius nerengė bendros treniruotės, kanadietis su dar keliais žalgiriečiais atvažiavo į „Žalgirio“ areną išmėtyti savo metimų serijų.

„Kelios geros rungtynės dar nepadaro sezono gero. Todėl turiu daug dirbti ir tobulėti“, – pabrėžė K.Pangosas.

Tik darbas, atsidavimas komandai ir tikėjimas gali nuvesti „Žalgirį“ į pozicijas Eurolygoje, kurių žaliai baltiems niekas neprognozuoja.

Visą tą išėjęs K.Pangosas dabar jau supranta, kodėl Š.Jasikevičius taip dažnai kelia toną ant savo auklėtinių. Kodėl nenustygsta vietoje tada, kai, atrodo, rungtynės laimėtos, arba tam tikras žaidimo epizodas tėra smulkmena.

Detalės. Šaro schemose tai yra svarbiausia.

„Turime daug potencialo, – mano K.Pangosas. – Dar yra daug detalių, kurias bandome sulipdyti, daug naujų žaidėjų ir tai užtruks. Bet manau, kad mes vis geresni kiekvieną dieną.

Šį sezoną vis dar bandome viską išsiaiškinti. Nesakau, kad mes dabar bloga komanda. Bet mūsų lubos yra tikrai aukštos, kas labai gerai.“

VIDEO: „Eurolygos dienos“ premjera: išskirtinis Š.Jasikevičiaus interviu, sezono prognozė „Žalgiriui“ ir nuostabus prizas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius