Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04

NBA algų sprogimas Europos krepšiniui kelia didžiulę grėsmę

Penkiolika metų į priekį šuoliavusiam Europos klubiniam krepšiniui – pavojus. Kitų metų vasarą NBA įvyks didžiulis algų sprogimas, kuris turėtų labai pakenkti Europai, praneša „Euro Hoops“.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

NBA klubų algų limitas nuo 66 milijonų JAV dolerių 2016-2017 metų sezoną pakils net iki 88-92 milijonų. Tai reiškia, kad maksimali NBA sutartis dabar bus 9 milijonais brangesnė nei iki šiol.

Algų sprogimo pasekmės grėsmingos – kur kas daugiau aukšto lygio žaidėjų užsiliks NBA, kur kas mažiau amerikiečių persikels į Europą, o dar didesnis jų srautas patrauks į finansiškai patrauklesnę Kiniją.

Kinijos krepšinio lyga auga taip greitai, kad ji yra pirmoji pelningiausia pasaulio krepšinio lyga po NBA.

Europos krepšinis išgyvena ne patį geriausią finansinį laikotarpį. Pakilime – tik nuo nulio pradėjusi Vokietijos lyga ir pinigais besitaškantis Turkijos čempionatas.

Tačiau „finansinis pavasaris“ kažkada baigsis, nes Turkijos klubai tik smarkiai išlaidauja ir dirba nepelningai.

O būtent finansinis faktorius NBA žaidėjams nuo kitų metų bus itin reikšmingas. Blogiausia, kad krepšinyje nėra amerikiečio, kuris nesvajotų žaisti NBA, o pinigais anksčiau vidutinius stipriausios lygos pasaulyje žaidėjus suviliojusios Europos komandos nebeturės kozirių.

Trisdešimt NBA komandų nepriims daugiau nei penkiolikos žaidėjų, bet keisis jų finansinis statusas. Prognozuojama, kad iki 2020-ųjų NBA algų limitai šoktelės dar stipriau ir išsipūs net ir mažiausiai uždirbančių NBA krepšininkų sutartys.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jamesas Andersonas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jamesas Andersonas

Netekusi geriausių amerikiečių, Europa dėl likusiųjų turės konkuruoti su Kinija. Blogiausia, kad Kinijos krepšinio lyga auga taip greitai, kad ji yra pirmoji pelningiausia pasaulio krepšinio lyga po NBA.

Amerikiečiams ji gali pasiūlyti labai patrauklų dalyką – penkių mėnesių sutartį, už kurią jie gauna daugiau pinigų nei dešimt mėnesių žaisdami Europoje.

Trumpesnis sezonas gerokai patogesnis amerikiečiams. Baigę sezoną vasarą, Kinijoje žaidžiantys amerikiečiai gali bandyti sugrįžti į NBA. Be to, blogiausiu atveju jie galės atvykti į Europą.

Kai Europos klubai žaidėjams siūlo vis mažesnius pinigus, algos Kinijoje pučiasi didžiuliu tempu. Be to, Kinijoje klubai kelia kur kas mažesnius lūkesčius ir reikalavimus.

Ne gana to, Eurolyga pešasi su FIBA vadovais dėl valdžios Europos krepšinyje.

„Europai reikia vienytis“, – konstatatuoja „Euro Hoops“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius