Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 18

Nepaisant pralieto kraujo, M.Kalnietis ir A.Gudaitis ištempė Milano klubą į pergalę

Mantas Kalnietis ėmėsi iniciatyvos, kai labiausiai reikėjo ir ištraukė kone pralaimėtas Eurolygos rungtynes Milano „Olimpia“ komandai (3-5).
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Bambergo „Brose“ (4-4) krepšininkai ilgai šeimininkavo Milane penktadienį, o po trijų kėlinių turėjo aštuonių taškų pranašumą. Tačiau Milano „Olimpia“ surengė spurtą 19:0, laimėjo paskutinį mačo ketvirtį 28:11 ir iškovojo pergalę 71:62.

M.Kalnietis taškus rinko būtent per ketvirtą kėlinį, nors jam teko rungtyniauti su iki kraujo pramušta, o paskui vata užkimšta nosimi.

Iš viso per 20 min. M.Kalnietis pelnė 10 taškų. Jis pataikė tik vieną dvitaškį iš 6, užtat abu tritaškiai ir abi baudos buvo taiklūs. Be to, gynėjas atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei nė karto nesuklydo.

Vienu metu M.Kalnietis pelnė 7 taškus paeiliui. „Kalnietis – nesustabdomas“, – aprašydamas rungtynes gerėjosi didžiausias Italijos sporto portalas gazzetta.it

Galingai rungtyniavo ir kitas Milano komandos lietuvis Artūras Gudaitis. Jis per 22 min. pelnė 11 taškų (3/7 dvitaškių, 5/6 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir blokavo 2 metimus.

Be traumą patyrusio ir šešias savaites žaisti negalėsiančio Andrew Goudelocko rungtyniavęs Milano klubas iškovojo trečią pergalę ir palypėjo į tryliktą vietą tarp šešiolikos komandų.

Vokietijos čempionai Bambergo krepšininkai po nesėkmės Italijoje smuktelėjo į devintąją poziciją, dėl prastesnio pelnytų ir praleistų taškų santykio aštuntąją vietą užleidę Kauno „Žalgiriui“ (4-4).

„Olimpia“: Calabas Tarczewski ir Curtisas Jerrellsas po 12, Artūras Gudaitis 11, Mantas Kalnietis 10;

„Brose“: Dorellas Wrightas 12, Aleksejus Nikoličius 11.

Kitose Eurolygos rungtynėse penktadienį vakare Pirėjo „Olympiakos“ (6-2) pasiekė dar vieną pergalę ir jomis susilygino su turnyro lyderiu Maskvos CSKA.

Graikijos krepšininkai namie 85:59 sutriuškino Belgrado „Crvena zvezda“ (2-6), kuri lieka paskutinė tarp šešiolikos komandų.

„Olympiakos“: Hollisas Thompsonas 14, Nikola Milutinovas 13 (12 atk. Kam.), Ioannis Papapetrou 11;

„Crvena zvezda“: Tayloras Rochestie 20, Pero Antičius 9.

Dviejų Ispanijos klubų rungtynėse „Barcelona“ (3-5) krepšininkai 89:71 namie palaužė „Valencia“ (3-5).

Po aštuonių turų net keturios Ispanijos komandos – dar ir Malagos „Unicaja“ ir Vitorijos „Baskonia“ turi po tris pergales.

„Barcelona“: Pierre Oriola 14, Adrienas Moermanas 13, Kevinas Seraphinas 12, Pau Ribas 11;

„Valencia“: Tiboras Pleissas 13, Ericas Greenas ir Willas Thomasas po 10.

Kaip jau rašėme, anksčiau penktadienį vykusiose rungtynėse Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai (5-3) Rusijoje po pratęsimo 95:93 palaužė Maskvos CSKA klubą, kai sulig finaline sirena Nicola Melli pirštų galais įmušė po netaiklaus metimo atšokusį kamuolį į krepšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius