Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 13 /23:22

Nesėkmių ruožas užsitęsė: „Žalgiris“ pralaimėjo ir Eurolygos autsaideriui

Absoliutus Eurolygos autsaideris Stambulo „Galatasaray“ buvo pralaimėjęs ketverias rungtynes iš eilės, tačiau Kauno „Žalgiriui“ pratęsti turkų klubo agonijos nepavyko. Penktadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai didžiausiame Turkijos mieste patyrė apmaudžią nesėkmę 79:87 (17:17, 17:23, 23:25, 22:22).
Leo Westermannas
Leo Westermannas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie dvikovą „Abdi Ipekči“ arenoje vėl bus kalbama, kaip apie mačą, kurį kauniečiai galėjo laimėti. „Galatasaray“ nedemonstravo įspūdingo žaidimo, tačiau Lietuvos čempionai varžovams suteikė pernelyg daug progų.

Kauniečių galimybes labai apribojo antrojo kėlinio pradžioje komandos kapitono Pauliaus Jankūno gauta trečioji asmeninė pražanga. O kaip jau šį sezoną tapo įprasta, be savo emocinio lyderio „Žalgiriui“ žaisti sekasi ypač sunkiai.

Iš P.Jankūno komandos lyderio estafetę neblogai perėmė Brockas Motumas. Australas rungtynes pradėjo ant atsarginių suolo, bet labai gerai įsijungė į žaidimą, žaidė drąsiai ir agresyviai ir jau iki pertraukos savo sąskaitoje turėjo dviženklį taškų skaičių (11), bet išgelbėti nuo nesėkmės nesugebėjo nei jis, nei kuris kitas žalgirietis.

Kauniečiai rado jėgų pakilti po to, kai trečio kėlinio viduryje „Galatasaray“ turėjo dviženklę persvarą ir ketvirtajame kėlinyje P.Jankūnas buvo du kartus sumažinęs deficitą iki minimumo, tačiau perlaužti rungtynių svečiai taip ir nesugebėjo.

„Galatasaray“ šį sezoną pergales iškovojo tik namuose, o „Žalgiriui“ Kaune nusileido 75:87.

VIDEO: Kauno „Žalgiris“ Stambule neatsilaikė prieš Eurolygos autsaiderius

„Galatasaray“ – „Žalgiris“ 87:79 (17:17, 23:17, 25:23, 22:22).

„Galatasaray“: Bruno Fitipaldo 21, Tiboras Pleissas 17, Sinanas Guleras 16, Vladimiras Micovas 11, Gokseninas Koksalas 8, Blake‘as Schilbas 7.

„Žalgiris“: Brockas Motumas 18, Paulius Jankūnas 14, Lukas Lekavičius 11, Leo Westermannas 10 (8 rez. perd.), Augusto Lima 8, Artūras Milaknis 6, Kevinas Pangosas 5, Edgaras Ulanovas 4, Robertas Javtokas 3, Renaldas Seibutis ir Antanas Kavaliauskas taškų nepelnė, Isaiah Hartensteinas nežaidė.


Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Galatasaray“ – „Žalgiris“ 87:79 (17:17, 23:17, 25:23, 22:22).

39 min. Rungtynių pabaigoje žalgiriečiai dar bandė gelbėtis pražangomis, bet turkai pabėgę buvo pernelyg toli.

38 min. Bet Sinanas Guleras ir vėl demonstravo lyderio savybes (78:73).

37 min. Leo Westermannas pataikė iš toli (71:74), o Paulius Jankūnas – iš vidutinio nuotolio. Vėl žalgiriečiai kvėpavo savo varžovams į nugaras (73:74).

35 min. Iniciatyvos vėl svarbiausiu metu ėmėsi Sinanas Guleras. Po jo tritaškio šeimininkai vėl pabėgo 74:68.

34 min. Intrigos netrūko ir toliau. Turkai savo varžovus laikė per dviejų-trijų metimų atstumą. Po Pauliaus Jankūno puikaus pataikymo iš po krepšio atsilikimas sumažėjo iki taško (68:69).

32 min. Bet kelti baltą vėliavą kauniečiai nebuvo linkę. „Žalgiris“ pirmas minutes vėl sužaidė sėkmingiau, laimėjo atkarpą 5:0 ir po Luko Lekavičiaus tritaškio atotrūkis vėl sumažėjo iki 3 taškų (62:65).

III kėlinys. „Galatasaray“ – „Žalgiris“ 65:57 (17:17, 23:17, 25:23).

30 min. Kėlinio pabaigoje iniciatyvos vis dažniau ėmėsi į aikštę sugrįžęs Paulius Jankūnas, bet turkų persvara jau buvo solidi.

29 min. Kėlinio pabaigoje deficitas vėl tapo dviženklis.

27 min. Pataikė ir Blake'as Schilbas. „Žalgiris“ grimzdo toliau (48:57).

25 min. Gynybą pagerinę kauniečiai kyla į kovą. Augusto Lima įspūdingai „nupūtė“ varžovo metimą.

24 min. Leo Westermanno dar vienas tritaškis (44:49).

23 min. Pavojaus varpai gaudžia vis garsiau. Iš toli pataikęs Gokselinas Koksalas pirmą kartą padidino turkų persvarą iki dviženklės ribos (49:39).

22 min. Bruno Fitipaldo pataikė iš toli ir vėl apramino aistras.

21 min. Trečia ketvirtį taikliu metimu iš po krepšio pradėjo Augusto Lima, o Leo Westermannas pataikė laisvas iš toli (39:43).

II kėlinys. „Galatasaray“ – „Žalgiris“ 40:34 (17:17, 23:17).

19 min. Edgaras Ulanovas pelnė du taškus ir dar uždirbo pražangą priešininkui.

17 min. Prabilo Sinanas Guleras. Po jo tritaškio turkų persvara pasiekė pavojingą 8 taškų ribą. Laimei, tuo pačiu pavyko atsakyti Brockui Motumui (29:34).

15 min. Augusto Lima drąsiai sužaidė po varžovų krepšiu, bet apsiginti nepavyko ir jam (21:27). Netrukus tritaškį įsmeigė Artūras Milaknis (24:27), bet varžovai irgi atsakė tuo pačiu.

14 min. Lietuvos čempionams įsijungė pirmasis pavojaus signalas. Trečią asmeninę pražangą puolime gavo Paulius Jankūnas, o Vladimiras Micovas ir Gokselinas Koksalas padidino deficitą iki 6 taškų (19:25).

12 min. Turkai gaudavo pernelyg daug antrųjų šansų. Nors žalgiriečiams ir neblogai sekėsi gintis, sugriebti atšokusius kamuolius pavykdavo sunkiai. Laimei, ir Stambulo krepšininkai po savuoju krepšiu nežibėjo.

11 min. Nuo antrojo kėlinio pradžios Šarūnas Jasikevičius bandė Antaną Kavaliauską. „Centras“ puolime prarado kamuolį, prasižengė gynyboje.

I kėlinys. „Galatasaray“ – „Žalgiris“ 17:17.

10 min. Brockas Motumas ir toliau žaidė agresyviai. Po jo dar vieno reido – 17:15.

8 min. Sėkmingai į žaidimą įsijungęs Lukas Lekavičius dviem baudų metimais išvedė kauniečius į priekį 14:13.

6 min. „Žalgirio“ australas pataikė dar kartą ir sumažino atsilikimą iki minimumo, tačiau kitoje aikštės pusėje turkai atsakė dėjimu (10:13).

5 min. Brockas Motumas, vos tik pasirodęs aikštėje, krauna kamuolį į krepšį – 8:11.

4 min. Turkai labai greitai grįžo ir perėmė iniciatyvą. Po Bruno Fitipaldo tolimo metimo žalgiriečių deficitas išaugo iki 4 taškų (4:8).

3 min. Po krepšiais gerai darbavosi Robertas Javtokas. „Žalgirio“ vidurio puolėjas nepasimetė, rungtynių pradžioje įmetė baudą, sugriebė kelis atšokusius kamuolius po varžovų krepšiu. Kauniečiai sėkmingiau pradėjo dvikovą – 4:2.

2 min. Pirmieji taškus pelnė turkai, tačiau į tai Artūras Milaknis atsakė tritaškiu. Įkvepianti dvikovos pradžia. Kitos atakos metu „Žalgirio“ snaiperis susidūrė su varžovu ir krito susiėmęs už kelio. Laimei, nieko rimto nenutiko ir A.Milaknis galėjo tęsti kovą.

1 min. Kauniečiai dvikovą pradėjo tokiu starto penketu: Leo Westermannas, Kevinas Pangosas, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius