Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 06

Paskutines dienas „Žalgiryje“ skaičiuojantis australas: apie Šaro išvarymą ir esminį pasikeitimą

Brockas Motumas skuodė į gynybą, kai netrukus jį ir visus 10 krepšininkų ant parketo sustabdė teisėjo švilpukas. Australo ir visų akys nukrypo į „Žalgirio“ atsarginių suolą, kur draskėsi Šarūnas Jasikevičius. Tomas Jasevičius žalgiriečių treneriui skyrė antrąją techninę pražangą ir ramiai paprašė palikti aikštę. Tai buvo tarsi žadintuvo efektas „Žalgiriui“. Bet jau ne pirmas. Brockas su visa komanda pabudo dar prieš mačą.
Brockas Motumas ir Edgaras Ulanovas
Brockas Motumas ir Edgaras Ulanovas / Lino Žemgulio nuotr.
LKL superfinalas | 18:00 | „Lietkabelis“ – „Žalgiris“ | Panevėžys | serija 1-2 (iki 4 perg.)

„Kiekvienas pralaimėjimas yra tarsi žadintuvas, – 24sek „Žalgirio“ arenos koridoriuje, šalia rūbinės, pasakojo B.Motumas. – Šįkart atėjome į rungtynes tinkamai nusiteikę. Radome savo žaidimą gynyboje ir turime taip žaisti iki pat finišo. Bet viskas prasideda nuo gynybos.“

Trečiosiose LKL superfinalo rungtynėse „Žalgirio“ gynyba prarijo „Lietkabelį“ net 97:58.

Per du kėlinius panevėžiečiai buvo sukrapštę vos 24, per tris – tik 35 taškelius.

„Žalgirio“ iš vėžių neišmušė net ir tai, kad 14-ąją minutę komanda liko be vyriausiojo trenerio.

VIDEO: Rungtynių momemtas: Š. Jasikevičius gauna antrąją techninę pražangą

Akimirką sudvejoję ir prisileidę „Lietkabelį“ iki 8 taškų, žalgiriečiai staigiai šovė į viršų kaip raketa. Taip toli, kad panevėžiečiai jau neberegėjo čempionų savo horizonte.

„Kai vyksta tokie dalykai, reikia toliau žaisti savo krepšinį, – Šaro išvarymą prisiminė puolėjas. – Treneris D (D.Maskoliūnas – red.) padarė labai gerą darbą. Juk jis irgi yra patyręs treneris, todėl žino, ką daryti.

Mums reikėjo šiek tiek laiko stabilizuotis, nes pasikeitė žaidimo tempas. Bet labai sklandžiai prisitaikėme.

Jei būtume panikavę, skubėję puolime ir išsiderinę gynyboje, jie būtų priartėję. Bet išlaikėme persvarą.“

Per ilgąją pertrauką išėję pasitarti į rūbinę, žalgiriečiai vėl sutiko trenerį Š.Jasikevičių.

B.Motumo teigimu, būtent Šaras dalijo esminius nurodymus per 15 minučių pauzę. „Žalgirio“ treneris įvykius aikštėje sekė per monitorius komandos rūbinėje.

Sugrįžę į aikštę žalgiriečiai sužaidė dar vieną puikų kėlinį ir jau po trijų ketvirčių 70:35 nokautavo „Lietkabelį“.

„Svarbu, kad po pertraukos išėjome labai susikaupę. Padarėme didelį darbą padidindami skirtumą, – tikino vid. 10,3 taško finalo serijoje renkantis B.Motumas. – Pirmos dvejos rungtynės buvo labai atkaklios. Tikėjomės to ir šiandien.

Pirmuose mačuose atitoldavome 7–9 taškais, bet niekaip negalėdavome atitrūkti iki 10–15. O dabar buvome labai susikaupę ir išsikėlėme tikslą neatsileisti tol, kol nenutolsime iki 15–20 taškų.“

Iš –3 Panevėžyje, į +39 Kaune. Taip žalgiriečiai sureagavo į Š.Jasikevičiaus kritiką po pralaimėjimo antrosiose finalo rungtynėse „Cido“ arenoje, kur „Žalgirio“ treneris suabejojo dėl daugumos žaliai baltų charakterio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

Jau vos po kelių dienų Š.Jasikevičius užsipuolė teisėjus, rizikuodamas išvarymu iš aikštės, kaip pats sakė spaudos konferencijoje, gindamas tuos pačius sukritikuotus žaidėjus ir komandos garbę.

„Kiekvienas žaidėjas trokšta, kad treneris jį užstotų, – Š.Jasikevičiaus poelgį komentavo B.Motumas. – Tai, kaip Šaras užstoja mus, pasireiškia labai daug situacijų.

Dabar turime laikyti sukryžiavę pirštus ir privalome išlaikyti tą energiją gynyboje. Laimėti Panevėžyje mums bus iššūkis, nes šį sezoną ten dar nelaimėjo nė viena pirmojo LKL ketverto komanda. Bet turime viską pradėti nuo gynybos.“

Apie savo ateitį dar negalvojau. Noriu šimtu procentų susikaupti finalo serijai, o po visko atsisėsiu ir pažiūrėsiu, kas guli ant stalo.

Paskutinės australo dienos Kaune

B.Motumas, ko gero, skaičiuoja jau paskutinę savaitę „Žalgiryje“.

Žalgiriečiai turi galimybę užbaigti LKL finalo seriją jau penktadienį „Žalgirio“ arenoje, jei laimės abejas likusias serijos rungtynes.

26-erių australo sutartis su žaliai baltais baigsis. 24sek žiniomis, beveik neabejojama, kad B.Motumas kels sparnus į kitą komandą.

208 cm ūgio žaidėjas pasidarė tiesiog per brangus „Žalgiriui“. Neoficialiais duomenimis, jo atlyginimas šį sezoną siekė apie 270 tūkst. eurų, bet po metų „Žalgiryje“ australo vertė išaugo mažiausiai du kartus.

Pats B.Motumas nieko apie tai nežino. Sako visus šiuos reikalus palikęs agentui.

O dabar jis turi vienintelį tikslą: „Mano agentas viskuo rūpinasi. O aš susikaupęs darbui čia.

Apie savo ateitį dar negalvojau. Noriu šimtu procentų susikaupti finalo serijai, o po visko atsisėsiu ir pažiūrėsiu, kas guli ant stalo.“

B.Motumo statistika („Court Side Newspaper“)

Min.

Tšk.

Dvit.

Trit.

Baud.

Atk. kam.

Perd.

Kl.

Naud.

LKL 17,6 9,7 58,7 49,1 84,2 2,5 0,8 0,8 9,9
Eurolyga 23,1 10,8 58,2 46,2 70,9 3,4 0,5 1 10,5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius