-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 06

Po į Kauną atvykusių serbų liaupsėmis „Žalgiriui“ slepiasi noras atkeršyti

Belgrado „Crvena Zvezda“ atvykdama į „Žalgirio“ areną Kauno klubui įteikė tikrą liaupsių puokštę. Bet serbai pasitinka antrąjį Eurolygos ratą norėdami užliūliuoti Lietuvos čempionus. „Crvena Zvezda“ tikslas Kaune – kerštas „Žalgiriui“ už nesėkmę namų tvirtovėje pirmajame rate.
Charlesas Jenkinsas
Charlesas Jenkinsas / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

„Tai gilių tradicijų klubas iš krepšinio žemės, turintis labai gerą reputaciją. „Žalgiris“ namuose turi fantastišką palaikymą. Šį sezoną jie žaidžia gerai – tą įrodė laimėdami Belgrade. Turime būti dėmesingi „Žalgirio“ metikams, tačiau neužleisti ir baudos aikštelės. Bandysime primesti savo žaidimą ir gerai sužaisti „Žalgirio“ arenoje“, – sakė Belgrado klubo vyr. treneris Dejanas Radonjičius.

Jis akcentavo pralaimėjimą namie ne be reikalo. „Crvena Zvezda“ žemėse šį sezoną krito „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ klubai, o du pastarieji mačai baigėsi kaip tik pergalėmis prieš Europos galiūnus Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA. Taigi, „Žalgiris“ gali didžiuotis, kad iš Belgrado ištrūko su pergale 88:79.

Tada didžiulį impulsą davė puikus tritaškių pataikymas (9/17 – 52,9 proc.) ir laimėta kova dėl atšokusių kamuolių 39:24.

„Gerai pradėjome 2017-uosius. Dabar dar turime naujų ginklų. Kaune laukiame sunkaus mačo. Žalgiriečiai Belgrade mus pranoko vieningu žaidimu. Kaip komanda. Bet bandysime atsigriebti.

Tai labai vieninga, gerai vienas kitą pažįstanti komanda. Kiekvienas labai gerai žino savo užduotis. Tai labai tiksli komanda. Turime sužaisti labai gerą mačą“, – sakė „Crvena Zvezda“ gynėjas Marko Guduričius.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus atsakymai apie Belgrado „Crvena Zvezda“

„Vieninga komanda“ Belgrade atsispindėjo rezultatyviuose perdavimuose, kurių „Žalgiris“ Serbijoje atliko net 24. Bent 8 iškišo Leo Westermannas.

O naujas „Crvena Zvezda“ ginklas, apie kurį kalbėjo M.Guduričius, yra 203 cm ūgio puolėjas Deonas Thompsonas, sezoną pradėjęs Stambulo „Galatasaray“ ir Eurolygoje rinkęs 4,2 taško bei 2,1 atkovoto kamuolio.

„Dar viena sunki išvyka, bet mes tam pasiruošę. Tai labai vieninga komanda. Jie žaidžia disciplinuotą, tikslų krepšinį. Jie taip pat turi gerą trenerį.

Turime kontroliuoti jų snaiperius, kurie mums pridarė problemų pirmosiose rungtynėse. Turime žaisti žymiau geriau nei tada“, – pasakojo puolėjas Nemanja Dangubičius.

Jis, be abejo, prisiminė tą Artūro Milaknio tritaškių fiestą. Būtent keturi snaiperio tolimi šūviai pirmajame kėlinyje davė toną rungtynėms – „Žalgiris“ pirmąją 10 minučių atkarpą laimėjo 24:16, o vėliau užtikrintai išlaikė pranašumą. A.Milaknis baigė mačą su 5 tritaškiais iš 16 ir 19 taškų.

„Žalgirio“ pergalė prieš serbus labai praverstų kaunantis dėl patekimo į ketvirtfinalį, nes žaliai balti priešininkus būtų nugalėję abu kartus. Surinkus vienodai pergalių, tai būtų didžiulis pranašumas.

Žalgiriečių bandymas kilti aukštyn – penktadienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Esu laimingas, kad paneigiame išankstines prognozes“
VIDEO: #DėmesysEurolygai. Žalgiriečių kelyje lyderius šluojanti „Crvena Zvezda“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius