Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 23

Rekordinis Edgaras Ulanovas – apie reabilitaciją prieš save, komandą ir Šarūną Jasikevičių

„Ir Edgarą Ulanovą keičia Pauliu.... Ai ne! Valinską keičia Jankūnas!“ – suklydo „Žalgirio“ arenos pranešėjas, manęs, kad antrojo kėlinio pabaigoje Edgaras Ulanovas bus pasodintas ant suolo. Sirgaliai juokėsi. Ne, ne, ne. Tokį E.Ulanovą sodinti ant suolo būtų buvusi nuodėmė. Dar iki pertraukos 25-erių lietuvis kišenėje turėjo pakartotą asmeninį Eurolygos rezultatyvumo rekordą – 20 taškų. Ir tai buvo ne pabaiga.
Edgaras Ulanovas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Bravo! Bravo!“ – už klaidą gynyboje, kuri „Žalgiriui“ kainavo tritaškį, ant E.Ulanovo ironiškai pyko Šarūnas Jasikevičius.

Bet jau kitoje atakoje puolėjas atsiprašė trenerio tritaškiu į „Anadolu Efes“ krepšį.

Dar savaitės pradžioje nebuvo aišku, ar E.Ulanovas galės visa jėga žaisti su Turkijos klubu, tačiau pamiršęs skausmus lietuvis žengė ant parketo. Skaudėjo ir vėl, tik jau „Žalgirio“ priešininkams.

Savo žaidimu buvau nelabai patenkintas, prieš save ir komandos draugus norisi geriau. Nuopuolių neišvengsi ir iš jų reikia mokytis.

Pasistatęs Brocką Motumą po krepšiu, Ulė lyg mokytojas išsikvietė jį į klasės priekį ir rodė lyg iš vadovėlio nurašytą žaidimą.

Š.Jasikevičius džiaugsmingai ištiesė į priekį suspaustą kumštį, kai E.Ulanovas gadino B.Motumo sugrįžimo į Kauną vakarą.

Australas buvo tiesiog neatpažįstamas – E.Ulanovas nuniokojo buvusio bendražygio gynybą: 20 taškų ir 27 naudingumo balai žibėjo prie lietuvio pavardės dar po dviejų mačo kėlinių.

Po pertraukos E.Ulanovas taškų sąskaitą papildė vos dviem taškeliais ir užfiksavo rezultatyviausią sezono mačą – 22 taškai.

Bet pristabdytas puolime jis griūdamas dalijo rezultatyvius perdavimus ir visa jėga tėškė varžovų metimus šalin nuo „Žalgirio“ krepšio. Galutinis rezultatas – dar 7 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 32 naudingumo balai – dar vienas asmeninis rekordas Eurolygoje.

Rekordinis pasirodymas vainikuotas pergale 91:83.

„Pataikiau savo metimus, gerai pasijaučiau. Bet rungtynės trunka 40 minučių. Komanda gali atžaisti 20 taškų per 10 minučių, tad nereiškia, kad gerai pradėjęs nueisiu dar toliau.

Tam yra komanda. Antroje pusėje labai gerai pasijungė Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas. Tai komandos nuopelnas. Per 40 minučių bet kas gali įvykti.

Smagu, kad laimėjome, kad man pasisekė. Savo žaidimu buvau nelabai patenkintas, prieš save ir komandos draugus norisi geriau. Nuopuolių neišvengsi ir iš jų reikia mokytis“, – savo karjeros vakarą apibūdino E.Ulanovas.

– Ką „Anadolu Efes“ pakeitė antroje rungtynių pusėje, kad įmetėte tik 2 taškus?

– Matėsi, pradėjo agresyviau gintis. Man labai gerai buvo žaisti viename penkete su Jankūnu.

Jis labai gerai pataikė ir mes tą puikiai išnaudojome. Kiek jie ėjo manęs dvigubinti, aš bandydavau skaityti situacijas ir numesdavau Pauliui, nuo kurio nueidavo žmogus.

– Savaitės pradžioje buvo klaustukų, ar iš viso galėsite žaisti. Kaip jautėtės prieš mačą?

– Pastarosiomis dienomis jaučiuosi gerai. Viskas gerai. Visko greitai nepakeisi. Patys matėte – tiek LKL turiu sunkumų, tiek Eurolygoje būna.

Bet sezonas ilgas. Reikia mums visų žaidėjų. Visiems pasitaiko pakilimų ir nuopuolių. Svarbiausia išlikti, pasitikėti, palaikyti vienas kitą.

Dabar viskas tvarkoj. Gerai jaučiuosi, plius laimėjom. Neturiu kuo skųstis.

– Apie jūsų blankų žaidimą buvo užsiminęs ir Šarūnas Jasikevičius, kuris minėjo, kad norėtų jus sugrąžinti į formą, kokią demonstravote praėjusį sezoną. Kaip reagavote į tas pastabas?

– Žinote, ta savaitė nebuvo lengva. Tų rungtynių pasitaikė geresnių, prastesnių.

Labai sunku po tokios savaitės. Nėra daug laiko kažką taisyti. Reikia atiduoti save, Eurolygos namų mače buvo būtina reabilituotis po tokių pralaimėjimų.

Žinant mūsų tvarkaraštį, kad laukia rungtynės su lyderiais, ši pergalė labai svarbi.

– Koks jausmas sugrįžti į pergalingą kelią „Žalgirio“ arenoje po tokių slogių pralaimėjimų?

– Pastarieji susitikimai, galima sakyti, buvo apgailėtini. Nors žaidėme su geromis komandomis jų formos pike. Bet dvigubos savaitės buvo labai sunkios. Čia dar reikia mums tobulėti.

Šįkart labai gerai pasiruošėme mačui, puikiai išnaudojome jų silpnybes. Svarbiausia, kad gerai kovojome 40 minučių.

– 5 pergalės ir 4 pralaimėjimai – kaip vertinate tokį rezultatą Eurolygoje?

– Neblogai vertinu. Labiausiai neramina tie du pralaimėjimai dvigubose savaitėse. Šiaip – tikrai neblogai. Toliau žiūrime savų tikslų.

Laukia ilgas sezonas. Gali visko būti. Kaip atloši 20 taškų, taip ir sezone gali visko nutikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius