Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

Š.Jasikevičiaus stebimas Kauno „Žalgirio“ jaunimas kyla į kovą Stambule

Šį savaitgalį Stambule paaiškės ne tik Eurolygos čempionas, bet ir pajėgiausias Europos jaunimo klubas. Turkijos mieste varžysis ir Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda, kuri susitiks su dar septynių Europos klubų talentų kalvėmis. Prieš pat išvykstant į Stambulą paaiškėjo, kad namuose turės pasilikti komandos kapitonas Ignas Sargiūnas.
Lukas Uleckas, Ignas Sargiūnas ir Grantas Vasiliauskas
Lukas Uleckas, Ignas Sargiūnas ir Grantas Vasiliauskas / 15min.lt montažas

Turnyre varžosi jaunuoliai iki 18-os metų, tačiau žalgiriečių pagrindą šiais metais sudarys septyniolikmečiai. Komandos treneris Tomas Masiulis pabrėžė, kad šiais metais komandoje nėra ryškių žvaigždžių.

„Mūsų komanda išlieka paremta komandiniu žaidimu. Vienose rungtynėse gali iššauti vienas žaidėjas, kitose – kitas. Anksčiau esame turėję kiek ryškesnių žvaigždžių, o dabar visų lygis panašus. Tai bus mūsų stiprybė.

Čia bus 1999-ųjų karta, bet mūsų komandoje bus nemažai ir jaunesnių – 2000-ųjų gimimo žaidėjų. Norisi, kad jie „apsišaudytų“, nes dedame į juos daug vilčių. Nors metų skirtumas tokiame amžiuje jau jaučiamas, tikimės rimtos pagalbos iš jaunesnių žaidėjų“, – kalbėjo su „Žalgirio“ jaunimu dirbantis treneris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Masiulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Masiulis

Šioje komandoje galima išskirti kapitoną Igną Sargiūną, Luką Ulecką ir Grantą Vasiliauską, kurie praėjusiais metais buvo pakviesti į NBA rengiamą krepšinio talentų stovyklą „Krepšinis be sienų“ („Basketball Without Borders“).

Šarūnas tikrai stebi mūsų NKL rungtynes ir žino apie žaidėjus, kurie jam įdomūs.

Tiesa, I.Sargiūnas komandos vesti į pergales negalės. Prieš išvykstant į Turkiją krepšininkas susirgo. Jį turės pakeisti Nedas Kancleris.

Kauno „Žalgiris“ diegia piramidės sistemą, pagal kurią klubas turėtų pats išsiauginti ateities pagrindinės komandos žaidėjus. Tai jau duoda vaisių. Šį sezoną Šarūnas Jasikevičius LKL leido debiutuoti Pauliui Valinskui ir Tomo Masiulio sūnui Gyčiui.

T.Masiulis džiaugiasi, kad Š.Jasikevičius domisi jaunimu ir stebi jų žaidimą, tačiau dažniausiai šiems koją kiša fizinis pasirengimas.

„Visi žaidėjai, kurie nori treniruotis su LKL komandomis, visų pirma turi rūpintis savo fiziniu pasirengimu. Tam mes skiriame daug dėmesio, bet tai natūraliai užtrunka. Kuo anksčiau pradėsi sportuoti su geresniais žaidėjais, tuo greičiau tobulėsi.

Manau, kad jau yra žaidėjų, kurie galėtų treniruotis su pagrindine „Žalgirio“ komanda. Šarūnas tikrai stebi mūsų NKL rungtynes ir žino apie žaidėjus, kurie jam įdomūs“, – apie augančią „Žalgirio“ pamainą kalbėjo T.Masiulis.

Kauno „Žalgirio“ U18 komanda
Kauno „Žalgirio“ U18 komanda

Nors „Žalgiris“ į finalinį turnyrą patenka ketvirtą kartą iš eilės, paskutinį kartą čempionais tapo prieš dešimt metų – 2007-aisiais.

„Tai lemia daug faktorių. Turėjome labai gerą 1994 metų gimimo kartą, bet vienas rungtynes pralaimėjome ir tada laimėjo „Lietuvos rytas“. Nėra lengva konkuruoti su Ispanijos komandomis, kurios atsiveža žaidėjus, kurie yra iš Afrikos, o ne ispanai. Jie jau tinkami vyrų krepšiniui. Su jais sunku žaisti“, – apie būsimus varžovus kalbėjo treneris.

„Barcelona“ ekipoje bus ir Lietuvos talentas Arnas Velička, kuris vadinamas vienu perspektyviausių jaunosios kartos žaidėjų. Dainius Adomaitis 18-metį jau įtraukė į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arnas Velička
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arnas Velička

Turnyras prasideda jau šį ketvirtadienį. B grupėje Kauno „Žalgiris“ susitiks su Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“ ir Belgrado „Mega Bemax“ bendraamžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius