Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 23

Š.Jasikevičius į (ne)įmanomą „Žalgirio“ misiją kyla iš žaidėjų prašydamas tik vieno

0-17: toks yra Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA pergalių bei pralaimėjimų santykis Eurolygoje nuo 2000-ųjų. Jeigu ne keisti ir rekordiškai dažni teisėjų švilpukai, galbūt žalgiriečiai pirmajame Eurolygos rate būtų sensacingai įkrėtęs Maskvos CSKA klubui. Bet visą darbą Šarūno Jasikevičiaus komanda pradės iš naujo antradienį „Žalgirio“ arenoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – CSKA | 20:00 | „Žalgirio“ arena

„Vėl prie to pačio – varžovas su kiekviena savaite vis lengvesnis, – juokaudamas CSKA komandą pasitiko Š.Jasikevičius. – Nelabai yra laiko ruoštis. Ši situacija nekokia, bet yra kaip yra. Varžovui truputį geriau – savaitgalį jie nežaidė. CSKA pastaruoju metu turi labai palankų tvarkaraštį.

Po kelių pralaimėjimų CSKA žaidžia visai kitaip: stengiasi koncentruotis ties gynyba, nes puolimas pastaruosius 2–3 metus tikrai nebuvo jų problema. Bus labai sunku. Kita vertus, noriu, kad vyrai eitų į aikštę be jokio spaudimo. Stengtųsi būti agresyvūs, ambicingi, rizikuotų. Svarbiausia, kad aikštėje paliktų širdį. Tik to ir norėčiau.“

„Žalgiris“ šią savaitę sužais dvejas Eurolygos rungtynes. Antradienį 20 val. žalgiriečiai priima CSKA, o penktadienį Stambule bandys atsirevanšuoti Davido Blatto treniruojamiems „Daruššafaka“ krepšininkams.

„Žalgiris“ per 6 dienas turės 3 rungtynes. Visa laimė, kad penktadienį (su „Real“), sekmadienį (su „Nevėžiu“) ir antradienį (su CSKA) žalgiriečiai tapo rungtynių šeimininkais.

Bus svarbu ne tik apsiginti, o ir užpulti. Kažkur reikės rizikuoti, bėgti „ant greito“. Ir svarbiausia – kovoti.

„Yra tos savaitės, kurios yra beprotiškai sunkios. Bet yra kaip yra. Jei kalbėsime – blogai ar gerai, kaip sunku, tai geriau nebus. Žinojome viską prieš sezoną“, – pasiteisinimų dėl tvarkaraščio neieškojo Šaras.

Beje, pirmojo rato dvikovoje Paulius Jankūnas pasiekė asmeninį rezultatyvumo rekordą. Tačiau net ir 30 kapitono taškų neužteko įveikti CSKA 86:95.

CSKA komandą tada į pergalę vedė 25 taškus įmetęs Milošas Teodosičius. Armiečiai vertėsi be Nando De Colo. CSKA lyderis yra antras rezultatyviausias (19,9 tšk.) ir antras naudingiausias (22,2 naud. bal.) Eurolygos žaidėjas. Pirmadienį N.De Colo atvyksta į Kauną. Tiesa, neaišku, ar atvyks praėjusį susitikimą dėl traumos praleidęs M.Teodosičius.

„Laukiame informacijos, jis žais ar ne. Jis yra vienas faktorių – kalbos nėra. Tai vienas geriausių Eurolygos žaidėjų. Be jo CSKA praranda puolime, bet kažkur išlošia gynyboje“, – apie Teo indėlį pasakojo Š.Jasikevičius.

CSKA „Žalgirį“ pergalių skaičiumi lenkia beveik dvigubai. Su 14 pergalių ir 4 pralaimėjimais Rusijos klubas pirmauja Eurolygoje. Su 6 pergalėmis ir 12 nesėkmių žalgiriečiai rikiuojasi 13–14 vietose.

Bet viena aišku, kad Eurolygoje trys pralaimėjimai iš eilės nėra joks siurprizas. Pralaimėjo ir Eurolygos čempionai – pralaimi visi.

CSKA po trijų pralaimėjimų serijos atsigavo triuškinančiomis pergalėmis prieš Milano „Emporio Armani“ ir Bambergo „Brose“. „Žalgiris“ kenčia trijų nesėkmių seriją – antrą ilgiausią šį sezoną.

„Mums patiems svarbu žaisti. Pastaruoju metu prastai pataikome – stringame puolime ir darome nemažai klaidų, – sakė Š.Jasikevičius. – O CSKA, žiūrint pastarąsias rungtynes ir lyginant su ankstesnėmis, dabar ginasi žymiai agresyviau, stengiasi dvigubinti. Jei anksčiau naudojo keitimosi sistemas, dabar jie ginasi paprasčiau. Bet stengiasi agresyviai dvigubinti – tiek gynėjai, tiek aukšti. Bus svarbu ne tik apsiginti, o ir užpulti. Kažkur reikės rizikuoti, bėgti „ant greito“. Ir svarbiausia – kovoti.

Negaliu daug kalbėti apie CSKA pralaimėjimus – nesu komandos viduje. Bet viena aišku, kad Eurolygoje trys pralaimėjimai iš eilės nėra joks siurprizas. Pralaimėjo ir Eurolygos čempionai – pralaimi visi. Šita Eurolyga yra labai sunki. Kiekviena pergalė yra aukso vertės ir nežinai, kada bus sekanti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius