-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21

Šaras turi ruoštis L.Dončičiaus sugrįžimui, bet iškrito dar vienas „Real“ lyderis

Atsikeli ir varai. Šarūnas Jasikevičius, prabudęs po pergalingo vakaro su Milano „Olimpia“, krovėsi lagaminą ir vėl išsiruošė į Eurolygos rungtynes. Jau trečiadienio rytą Kauno „Žalgirio“ lėktuvas pakilo į Madridą, kuris pasitinka žaliai baltus niūrios nuotaikos.
Šarūnas Jasikevičius ir Luka Dončičius
Šarūnas Jasikevičius ir Luka Dončičius / 15min nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Madridas

Ispanų rytas buvo dar sunkesnis.

„Real“ tik 4 val. ryto grįžo iš niūrios kelionės Valensijoje, kur 88:96 nepavijo „Valencia“ puolimo mašinos.

Maža to, čiurnos traumą patyrė „Real“ vidurio puolėjas Gustavo Ayonas. Vidutiniškai 9,9 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 15,4 naudingumo balo renkantis meksikietis, anot reporterio Davido Picko, turėtų praleisti ne tik mačą su „Žalgiriu“, bet ir likusią reguliariojo sezono dalį.

Tiesa, „Real“ treneris prieš rungtynes Valensijoje prasitarė, kad Luka Dončičius turėtų grįžti ant parketo būtent ketvirtadienio mače su „Žalgiriu“, kuris Madride prasidės 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

Porą savaičių dėl čiurnos traumos nerungtyniavęs L.Dončičius jau Valensijoje darė apšilimą kartu su komanda, bet P.Laso nenorėjo skubinti jo sugrįžimo.

19-metis žaidžia stulbinantį sezoną. L.Dončičius per 26 minutes Eurolygoje spėja rinkti po 17 taškų, 5 atkovotus kamuolius, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 23,1 naudingumo balo.

Nepaisant nesėkmės Valensijoje, „Real“ užsitikrino vietą Eurolygos ketvirtfinalyje. Treneris Pablo Laso didžiavosi šiuo pasiekimu, nes Madrido klubas vienintelis iš keturių ispanų ekipų žais lemiamose sezono kovose – „Barcelona“, „Valencia“ ir „Unicaja“ liks už aštuntuko borto.

„Real“ kraityje tiek pat kiek „Žalgirio“ – 16 pergalių.

„Šioje dviguboje savaitėje visada svarbus fizinis ir psichologinis krūvis. Labai svarbu, kaip su tuo susidoroti. Nemanau, kad žaidėjai nežino, kaip tą padaryti. Bet reikės užsikurti iš naujo ir kovoti. Varžovas grėsmingas. Jie žaidžia fantastinį sezoną, atsižvelgiant į tai, kiek problemų jie turėjo su sveikata“, – pabrėžė Šarūnas Jasikevičius.

Nors „Real“ pralaimėjo Valensijoje, Šarui tai nesukėlė abejonių dėl Madrido ekipos pajėgumo: „Geras jų krepšinis. Panašus, koks visą sezoną, gal tik išaugo Fernandezo ar Carrollo vaidmenys. Campazzo kaip pradėjo aukštumoje, taip ir žaidžia aukščiausiame lygyje. Tai tikrai puikus varžovas, kuris baudžia už klaidas. Neduoti tų klaidų, nes kai įsibėgėja, juos sunku sustabdyti. Jie gerai pasijaučia po užmestų klaidų.“

VIDEO: Po pergalės Šaras jau kitą rytą sudėliojo rungtynių su „Real“ akcentus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius