Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 16

Raumenų pritrūkęs „Žalgiris“ krito Bamberge

Kauno „Žalgirio“ (11-7) krepšininkai neatsilaikė. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Bamberge 86:93  (23:21, 21:16, 17:27, 25:29) nusileido be vyriausiojo trenerio žaidusiai Bambergo „Brose“ (7-11) ekipai.
Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“
Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“ / „Scanpix“ nuotr.

Andrea Trinchieri mūšį su „Žalgiriu“ buvo priverstas praleisti dėl peties operacijos ir rungtynes stebėjo ligoninės palatoje. Jį pavadavo graikas Ilias Kantzouris.

Rungtynių pradžia lengvo pasivaikščiojimo toli gražu nežadėjo: varžovų priekinės linijos krepšininkai darė daug problemų „Žalgirio“ aukštaūgiams.

Kauniečiai pagaliau truktelėjo antrajame kėlinyje, kuriame tris iš trijų tritaškius pataikė Artūras Milaknis, iniciatyvos nevengė imtis ir Vasilije Micičius.

Po pertraukos „Brose“ dar labiau susikoncentravo ties puolimu po krepšiu ir ten darė svečiams daugiausiai bėdų. Svarstyklės prieš lemiamą ketvirtį jau buvo nusvirę aikštės šeimininkų naudai.

„Scanpix“ nuotr./Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“
„Scanpix“ nuotr./Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“

Nors lemiamame ketvirtyje „Brose“ nenutolo, tačiau ir „Žalgiriui“ perlaužti rungtynių neleido. Šaras išbandė įvairiausius penketus, tačiau iškovoti pergalės taip ir nepavyko.

Antroje susitikimo dalyje „Brose“ krepšininkai pelnė net 56 taškus.

Aikštės šeimininkai nuo baudų metimo linijos laimę bandė net 32 kartus (pataikė 24, 75 proc.), „Žalgiris“ metė 14 baudų ir jas visas pataikė.

Rungtynių pabaigoje lyderio vaidmens ėmėsi ir varžovų gynybą laužė Aaronas White'as. Jis iš viso surinko 23 taškus, o tai – geriausias jo pasiekimas Eurolygoje. Taip pat puolėjas atsikovojo 8 kamuolius.

VIDEO: Liūdnas Šaro vakaras: seniai buvau taip kai kuriais nusivylęs
VIDEO: Paulius Jankūnas: aš pats kaltas, prisirinkau kvailų pražangų

Rungtynių statistika. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“

Dvitaškiai: 21/40 (53 proc.) – 24/43 (56 proc.)

Tritaškiai: 9/22 (41 proc.) – 8/19 (42 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 28 – 29

Rezultatyvūs perdavimai: 20 – 17

Klaidos: 5 – 11

VIDEO: A.Milaknio rekordas velniop: nemanau, kad mes duobėje

„Brose“: A.Rubitas 22 (7 atk. kam.), D.Hackettas 16, D.Musli 14 (6 atk. kam.), R.Hickmanas, D.Wrightas ir N.Zisis (5 rez. perd.) po 9.

„Žalgiris“: A.White'as 23 (8 atk. kam.), A.Milaknis 18 (6/9 trit.), V.Micičius 12, B.Daviesas 10, K.Pangosas 9 (10 rez. perd.), A.Toupane'as ir P.Jankūnas po 4.

Rungtynių eigą tradiciškai aprašė 24sek.

VIDEO: A.Milaknio rekordas velniop: nemanau, kad mes duobėje

Rungtynių eiga. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“ 93:86

Ketvirtas kėlinys. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“

40 min. Nuostabiai kovojęs A.White'as ilgai nekilo nuo parketo. Būtent jis paskutinėse atakose ėmėsi iniciatyvos ir tempė savo komandą.

D.Hackettas smeigė iš toli ir skirtumas padidėjo iki penkių taškų (87:82).

Eilinį savo dėjimą įkalė A.White'as (87:84), tačiau baudas sumetė R.Hickmanas (89:84).

Kai buvo likę 22 sekundės, dvitaškį pelnė K.Pangosas, o antrąjį baudos metimą prametė D.Hackettas, bet kamuolys nukrito „Brose“ žaidėjams į rankas.

Lemiamoje atakoje K.Pangosas atliko netikslų perdavimą ir kova dėl pergalės užsibaigė.

39 min. Nors puolime taškus pelnyti pavyko, tačiau savojo krepšio apsaugoti nesisekė – 85:82.

38 min. A.White'as pelnė dar du taškus ir skirtumas sumažėjo iki trijų – 79:76.

36 min. Iš viršaus įdėjo A.White'as, tačiau dvitaškiu atsakė ir varžovai. Maža to, A.White'as prasižengė puolime – 79:74.

35 min. Vaikiškos klaidos ir neatsilaikymas gynyboje skandino „Žalgirį“, tačiau čia vėl apie save priminė A.Milaknis. Jam tritaškiu atsakė ir M.Lo – 74:70

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Kokiu svarbiu tritaškiu asmeninį 6 tolimų metimų rekordą fiksuoja Artūras Milaknis! Tai galėjo būti lūžio pradžia (70:74), tačiau jau kitoje atakoje „Žalgiris“ gauna tokį pat smūgį per pakaušį (70:77). Išsivežti pergalę iš kunkuliuojančio Bambergo bus labai sunku. Ypač, kai ant suolo su 5 pražangomis sėdi vienas „Žalgirio“ gelbėtojų Paulius Jankūnas.

34 min. Į aikštę po ilgos pertraukos sugrįžęs P.Jankūnas iš karto išprovokavo pražangą, tačiau kauniečiai stringa.

Penkta pražanga Pauliui Jankūnui. Jam šiandien stumdytis su varžovų aukštaūgiais nesisekė – 72:67.

33 min. D.Wrightas pataikė iš toli, baudų metimus realizavo B.Daviesas – 71:67.

Ketvirtąją pražangą užsidirbo B.Daviesas.

32 min. K.Pangosas pakabino saldainį A.White'ui, kuris sugrūdo iš viršaus, tačiau L.Radoševičius taip pat atsakė dėjimu – 66:65.

31 min. Ketvirtąjį kėlinį dvitaškiu pradėjo prieš tai Šaro aprėktas B.Daviesas – 64:63.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Prieš ketvirtojo kėlinio pradžią Šaras išsikvietė penkis žalgiriečius prie šoninės linijos. Kaip ant kilimėlio. Auklėtinių gynybos siutintas Kauno „Žalgirio“ treneris iš saviškių norėjo reakcijos.

Trečias kėlinys. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“ 64:61 (21:23, 16:21, 27:17)

30 min. Šaras įsiutęs. Velnių jis išrašė gynyboje blogai sudirbusiam B.Daviesui. Bambergo ekipa jau buvo įgijusi penkių taškų pranašumą. Tiesa, jį apkarpė V.Micičius – 64:61.

29 min. „Brose“ toliau žaidė agresyviai ir jau išsiveržė į priekį – 62:59.

28 min. Koks K.Pangoso tritaškis per rankas! Stogą varžovui išrašė A.Kavaliauskas, tačiau persvaros didinti varžovai neleidžia – 58:59.

27 min. Kokios gi rungtynės be A.White'o dėjimo. Tačiau įsišaudė N.Zisis, kuris dar kartą įšovė iš toli – 56:56.

25 min. Kauniečiai nesusitvarko po savo krepšiu, bet atsakymų turi A.Milaknis, kuris pataikė dar vieną tritaškį – 51:54.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Sunki diena „Žalgirio“ aukštiems. P.Jankūnas greitai prisirinko pražangų (jau 4), Brandonas Daviesas vargsta gynyboje, Martynas Sajus žaidžia rekordines minutes šį sezoną, bet taip pat sunkiai atsilaiko prieš Musli ir Co., o Antanui Kavaliauskui tai taip pat ne pats sėkmingiausias mačas. Tos problemos jau atsispindi ir švieslentėje.

23 min. N.Zisis visiškai laisvas dukart pataikė iš toli. Keletą kartų nesėkmingai puolime sužaidė B.Daviesas – 47:51.

Paulius Jankūnas užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą.

21 min. Nors aikštės šeimininkai ketvirtį pradėjo tritaškiu, A.Milaknis įkalė jau ketvirtą savo tolimą metimą – 40:47.

Statistika po dviejų kėlinių. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“

„Brose“: D.Musli ir A.Rubitas po 11, D.Hackettas 5.

„Žalgiris“: A.Milaknis 9 (3/3 trit.), V.Micičius 8, A.White'as 7 (4 atk. kam.).

Dvit.: 10/22 (46 proc.) – 13/22 (59 proc.)

Trit.: 3/9 (33 proc.) – 4/9 (44 proc.)

Atk. kam.: 12 – 17

Rez. perd.: 8 – 8

Kl.: 2 – 3

Antras kėlinys. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“ 37:44 (21:23, 16:21)

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Kaip gražiai šiandien kamuolius skirsto Ulanovas! Tarsi ištraukęs savo nematytą ginklą, jis bent dukart puikiai iškišo/permetė kamuolį po krepšiu. Jo sąskaitoje iki pertraukos net 4 rezultatyvūs perdavimai – vos vieno trūksta iki asmeninio Eurolygos rekordo.

20 min. Pagaliau. „Žalgiris“ pademonstravo vadovėlinę gynybą. Šaras plojo savo auklėtiniams. Kai apsigini – lengviau ir užpulti: A.White'as pelnė du taškus su pražanga – 37:44.

19 min. Komandos draugai puolime miegojo ir nejudėjo, todėl K.Pangosas pats prasiveržė ir pelnė sudėtingą dvitaškį. Dar du taškus pridėjo A.Kavaliauskas ir vaizdas švieslentėje kiek pagražėjo – 37:41.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Artūras Milaknis ramiu veidu visiems primena, kad būtent prieš Bambergą pasidarė karjeros rekordą pirmajame Eurolygos rate (20 tšk.). Savo antrojo kėlinio pasirodymu Milas ramiai eina to rekordo link – trys tritaškiai per vieną ketvirtį.

18 min. Milas! Dar vienas snaiperio tritaškis – 35:37.

16 min. A.Milaknis pagaliau išmetė tolimą metimą ir jis buvo taiklus. Deja, bet visiškai laisvas pataikė ir A.Rubitas. Tačiau lietuvis nesiruošė nusileisti – įskraidino dar vieną tolimą bombą – 33:34.

14 min. P.Jankūnas užėmė vidurio puolėjo poziciją, tačiau nepajėgė apsiginti prieš 2,13 m. ūgio D.Musli.

13 min. B.Udrihas baudžiamas technine pražanga. Atrodo, kad slovėnas per daug sau leido prašydamas pražangos. Vietoje jo aikštėje iš karto pasirodė K.Pangosas – 28:26.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Beno Udrihas yra vyriausias žalgirietis, bet pasielgė kaip jauniausias. 35-erių slovėnas gavęs per smakrą, bet neišgirdęs švilpuko, per „Žalgirio“ ataką už keiksmus arbitrui užsidirbo techninę pražangą: nutraukė komandos puolimą, atidavė kamuolį varžovui ir dar „Žalgiriui“ kainavo 1 tašką. Šaras sodina veteraną ant suolo.

12 min. B.Udrihas, atrodo, turėjo pastabų ir Š.Jasikevičiui. Treneris, panašu, pyko už pražangą, kai iki atakos pabaigos buvo likę pora sekundžių, o slovėnas bandė pasakyti, kad kito pasirinkimo jau nebuvo.

V.Micičius toliau žaidžia aštriai. Šįkart serbas pelnė du taškus su pražanga – 24:26.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Labai ankstyvas pasitarimas antrojo kėlinio pradžioje – jau vos 44-ąją sekundę Šaras stabdo žaidimą minutės pertraukėle. Treneris įsiuto ant Beno Udriho dėl jo klaidų gynyboje. Slovėnas klysta savoje aikštės pusėje ne pirmą kartą ir už tai gauna jau ne pirmą pastabą. Tiesa, B.Udriho išėjimas „Žalgiriui“ atnešė daugiau naudos nei žalos – pirmajame kėlinyje prie veterano svečiai laimėjo 4 minučių atkarpą 8 taškais.

11 min. Jau pirma varžovų ataka antrajame ketvirtyje privertė Šarą prašyti minutės pertraukėlės. Sutrupėję gynybinės užkardos leido D.Hackettui pelnyti tris taškus – 24:23.

Pirmas kėlinys. Bambergo „Brose“ – Kauno „Žalgiris“ 21:23

10 min. Dar viena peržiūra: šįkart teisėjai nebuvo tikri, ar kamuolį atsikovojęs ir galinę liniją užmynęs P.Heckmannas jau buvo užvaldęs kamuolį. Pasirodo, nebuvo, o „Žalgiris“ per 1,3 sek. užpulti nesugebėjo. Kitoje atakoje situaciją pataisė B.Udrihas, kuris prasiveržimu sudraskė varžovų gynybą – 21:23.

8 min. V.Micičius paskutinę atakos laiko sekundę įskraidino priverstinį dvitaškį. Teisėjai dar peržiūrėjo epizodą ir taškus įskaitė – 19:21.

7 min. V.Micičius pataikė iš toli. Taiklaus metimo „Žalgiriui“ reikėjo kaip oro. Kitoje aikštės pusėje E.Ulanovas perėmė kamuolį, o tai dviem taškais pavertė A.White'as. Situacija greitai pasitaisė – 19:19.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

„Žalgiris“ žiauriai nedrausmingas – 16 taškų per 5,5 minutės yra kažkas klaikaus. Bent ketvirtadalį tų taškų vokiečiai susirinko išprovokavę pražangas „bonuso“ situacijose, nors nekeldavo krepšiui grėsmės. Šaras nepatenkintas pučia žandus – ir dėl gynybos, ir kai kurių teisėjų sprendimų.

6 min. D.Musli pataikė iš vidutinio nuotolio, o prieš tai Š.Jasikevičius išreiškė pirmus priekaištus teisėjams. Trenerio nuomone, A.White'as puolime neprasižengė. Dar du taškus pelnė D.Musli ir aikštės šeimininkai įgijo šešių taškų pranašumą – 18:12.

5 min. Aikštėje pasirodė M.Sajus. Kol kas jo žaidimas nėra puikus, tačiau vaizdo aikštėje „centras“ negadina – 12:12.

4 min. A.Toupane'as pataikė iš toli, tačiau užmynė tritaškio liniją, o P.Jankūnas puikiai apėjo varžovą ir pelnė du lengvus taškus – 10:10.

3 min. A.Rubitas pataikė dvitaškį. Kol kas komandos dažnokai pažeidžia taisykles. Dar vienas geras B.Davieso epizodas po krepšiu, tačiau į jį D.Musli atsakė kitoje aikštės pusėje, kai pelnė du taškus su pražanga – 8:6.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

Bambergo „Brose" sirgaliai turi tradiciją – nesėda į savo vietas, kol šeimininkai neįmeta į krepšį pirmojo metimo. Panašiai yra ir Klaipėdoje su „Neptūno" sirgaliais. Tik kad čia dar prisideda 6 tūkstančiai žmonių su pliaukšynėmis ir būrys būgnininkų. Rimtas išbandymas ausims, ypač kai būgnininkai – už nugaros.

2 min. P.Heckmannas pataikė iš toli, dvitaškiu iš po krepšio atsakė B.Daviesas – 2:3.

Starto penketai:

„Brose“: Ricky Hickmanas, Nikos Zisis, Augustine'as Rubitas, Patrickas Heckmannas, Dejanas Musli.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas, Axelis Toupane'as, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Bamberge

„Žalia balta! Žalia balta!“ – aidėjo dar likus valandai iki rungtynių pradžios pustuštėje „Brose“ arenoje. „Žalgiris“ vėl sulauks gero savo sirgalių palaikymo išvykos rungtynėse. Pora dešimčių lietuvių anksti išmargino 6100 vietų šeimininkų tvirtovę. Tiesa, būta ir nebūtinai malonių situacijų. Vienas iš „Žalgirio“ aistruolių lūkuriavo prie šoninės linijos, kur šūksniais bandė ar tai prisikviesti kurį nors žalgirietį, ar paprašyti kamuolio „pramesti“. Lietuvis išbandė laimę, kai pas jį netyčia atriedėjo kamuolys, ir švystelėjo metimą (nelietė lanko). Būtų pasimėtęs ir ilgiau, jei ne atsibudusi apsauga, atėjusi drausminti žiūrovo. Beje, vienas iš apsauginių tą darė su ledų porcija rankose.

VIDEO: „Eurolygos diena“: atviras R.Javtoko interviu ir palanki prognozė „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius