Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 19

Su jauduliu į Kauną grįžęs Mindaugas Kuzminskas: „Net lėktuve negalėjau užmigti“

Privačiame skrydyje Milanas–Kaunas Mindaugas Kuzminskas vis bandė sudėti bluostą, bet niekaip nepavykdavo. Lietuvį jaudino sugrįžimas į „Žalgirio“ areną. Nors prieš pakildamas į NBA puolėjas trejus metus žaidė Malagoje, jis dar nė sykio nebuvo stojęs prieš „Žalgirį“ kaip varžovas. Ta akimirka ateis antradienio vakarą.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olimpia“ | 20:00 | Kaunas

Mindaugui Kuzminskui tai turėtų būti įdomus vizitas ir dėl kitų aplinkybių.

Žiemą nusprendęs grįžti į Europą 28-erių lietuvis sulaukė ir Kauno „Žalgirio“ pasiūlymo, tačiau susižavėjo Simone Pianigiani vizija bei garantuota sutartimi ir 2018-2019 metams.

Bet šis asmeninis krepšininko sprendimas patiko ne visiems. M.Kuzminskas sulaukė sirgalių žinučių, kuriose jam žmonės linkėjo traumų ir niekada nebežaisti Lietuvos rinktinėje.

„Praėjo 4,5 metų, kai išvykau iš „Žalgirio“. Norėdavosi grįžti sužaisti į „Žalgirio“ areną, susitikti su sirgaliais, bet dabar bijau, kad būsiu nušvilptas“, – sausio pradžioje 24sek paaiškinęs savo sprendimą juokėsi M.Kuzminskas.

Daugiau nei 10 tūkstančių aistruolių antradienį jį sutiks „Žalgirio“ arenoje. Atslūgus emocijoms ir nurimus piktų žinučių srautui, M.Kuzminskas negali žinoti, ko tikėtis.

„Kai žaidžiau Malagoje, visada norėjau patekti į tą pačią grupę su „Žalgiriu“, bet vis nepavykdavo. Dabar taip išėjo, kad esu čia.

Net lėktuve bandžiau miegoti, bet vis bandai galvoti apie rungtynes, atmosferą. Manau, bus smagu. Tik reikia neperdegti, ramiai pradėti ir atsiriboti nuo aplinkinių“, – Kauno oro uoste pirmadienio vakarą sakė M.Kuzminskas.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas apie Mantą Kalnietį: „Man kaip draugui gaila, kad tokia situacija“

2010-2013 metais „Žalgirio“ aprangą vilkėjęs puolėjas vėliau trejus metus žaidė Malagoje, iš kurios pakilo į „New York Knicks“. Sugrįžęs į Europą antrajame Eurolygos rate Mindaugas renka vid. 11,3 taško ir 9,4 naudingumo balo.

Milano ekipa su 9 pergalėmis ir 17 nesėkmių nebeturi vilčių patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, tad neprisijungęs prie „Žalgirio“, Mindaugas galėtų kitaip padėti žalgiriečiams. Pergalė prieš „Olimpia“ ir palankūs rezultatai iš Vitorijos ir Stambulo gali užtikrinti „Žalgiriui“ vietą Eurolygos ketvirtfinalyje.

Tačiau M.Kuzminskas šypsosi – didelių pergalių badą kenčiantys „Olimpia“ krepšininkai į Kauną atvyko išalkę laimėti.

„Kauno „Žalgiriui“ tai bus labai svarbios rungtynės. Nors beveik tikri, jie dar nėra garantuoti, kad pateks į „Top 8”. Jie žūtbūt stengsis laimėti, nes jų laukia nelengvas tvarkaraštis.

O mes kaunamės dėl savęs, dėl garbės. Klubui svarbu gerai užbaigti Eurolygą. Jei trejus metus iš eilės komanda bus paskutinė turnyro lentelėje, yra galimybė prarasti licenciją. Tad svarbu išsaugoti gerą vardą.

Rungtynės su „Chimki“ parodė, kad mes nenusiteikę nusileisti ir norime laimėti. Komanda yra gera. Manau, kad po truputį įsižaidžiame, nors rungtyniaujame banguotai. Bet tikiuosi, kad einame geru keliu”, – vylėsi M.Kuzminskas.

Jis pirmas žengė pro Kauno oro uosto atvykimo vartus. Visas išsišiepęs jis su savimi traukė du lagaminus.

M.Kuzminskas iškart pasijuto kaip namie. Kai „Olimpia” atstovas spaudai jau norėjo stabdyti interviu, lietuvis linksmai atšovė: „Viskas gerai, atvažiuosiu su taksi.”

Su šypsena veide jis žiūri ir į iššūkius Milane. Nors kol kas nespindi nei komandos, nei asmeniniai rezultatai, M.Kuzminskas dėl nieko nesigaili.

„Gyvenime reikia dažnai priimti sprendimus. Jei dėl kiekvieno gailėsiesi, bus labai sunku. Aš linkęs dėl nieko gyvenime nesigailėti. Taip pat ir dėl Milano, – pabrėžė M.Kuzminskas. – Manau, ir pats dar nedemonstruoju tokio žaidimo, kokio norėčiau. Ir su treneriu esu kalbėjęs, kad nesu patenkintas, jog žaidžiu tik ketvirtoje pozicijoje, nes trečioje turėčiau pranašumą. Bet su treneriu apie tai diskutuojame, kalbamės ir jie po truputį bando mane įtraukti į žaidimą.”

VIDEO: „Ginčas“: ar Kauno „Žalgiris“ duobėje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius