Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 02

Sunerimusi Barselona į „Žalgirį“ žiūri kaip į lengvą grobį

Giorgos Bartzokas pagarbiai atsiliepė apie Kauno „Žalgirį“, bet sunerimusi Ispanija užsiima matematiniais skaičiavimais. Ir tuose skaičiavimuose „Žalgiris“ jiems primena lengvą grobį. „Išgyvenimo rungtynės“, – prieš „Žalgirio“ akistatą su „Barcelona“ ketvirtadienį spaudimą kelia abc.es. Jo G.Bartzokui ir taip netrūksta.
Giorgos Bartzokas
Giorgos Bartzokas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Ispanai tikisi, kad pergalė vietiniame čempionate prieš „Baskonia“ sugrąžino komandą į pergalingas vėžes. Jie skaičiuoja, kad, tikėdamiesi išlikti kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje, katalonai privalo nugalėti ir „Žalgirį“, ir kitą savaitę namuose Stambulo „Galatasaray“.

Ispanus baugina ne tik „Barcelona“ rezultatai, bet ir forma. Beje, G.Bartzoko auklėtiniai nelaimėjo svečiuose nuo lapkričio 2-osios ir išvykoje patyrė 7 pralaimėjimus iš eilės.

Kita vertus, „Žalgiris“ Kaune dar nėra įveikęs Barselonos krepšininkų – nuo 2000-ųjų pralaimėjo visas 10 dvikovų.

„Daug pakeitimų ir nieko pozityvaus, – pastaruosius tris mėnesius apibūdino AS. – Bet ketvirtadienį tai bus puiki proga nutraukti nesėkmių svečiuose seriją. Tai būtina, siekiant išsaugoti viltis patekti į ketvirtfinalį.“

„Komanda parodė gerą reakciją, – sekmadienio pergalę prieš Vitorijos klubą Ispanijoje 92:84 akcentavo G.Bartzokas. – Penktadienį Eurolygoje su „Baskonia“ žaidėme blogai, todėl buvo labai svarbu tinkamai sureaguoti ir ištaisyti klaidas. Nebuvo lengva žaisti su tokia komanda kaip „Baskonia“ dukart per tris dienas, bet vaizdas aikštėje buvo visiškai kitoks.

Esame gerai taktiškai ir fiziškai pasirengę šioms rungtynėms. Bet „Žalgiris“ yra labai motyvuota, ryžtinga komanda. Jei tikimės laimėti Kaune, turime sužaisti labai gerai. Bet matau nemažai pozityvo ir žaidėjų noro.

Teoriškai, dar turime šansų patekti į ketvirtfinalį, bet privalome laimėti Kaune.“

„Barcelona“ negali klysti prieš Jasikevičiaus „Žalgirį“, – konstatuoja „Mundo Deportivo“. – Katalonų užtaise lieka vis mažiau kulkų. Ir Giorgos Bartzokas nebegali jų eikvoti veltui.“

„Mums reikia pergalės Kaune, kad pasigerintume pozicijas. Tai, kad po gėdingo pralaimėjimo atsirevanšavome „Baskonia“, buvo psichologiškai labai svarbu“, – pridūrė rezultatyviausias „Barcelona“ žaidėjas Tyrese'as Rice'as.

„Nebėra vietos klaidoms“, – antraštėje skelbė sport.es.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. P.Koponenas: „Kol kas turime beprotišką sezoną“

Ispanai taip pat sutartinai akcentavo, kad dar visai neseniai žalgiriečiai lyg ir neturėjo šansų kautis dėl ketvirtfinalio, bet dvi pastarosios pergalės prieš CSKA ir „Daruššafaka“ sugrąžino „Žalgirį“ į diskusijas ir pažadino ispanus.

Ispanai priminė, kad dėl traumų Kaune negalės žaisti Shane'as Lawalis ir Pau Ribas, taip pat – Bradas Olesonas bei Alexas Renfroe, o kentėdami skausmus rungtyniaus Petteri Koponenas bei Marcusas Erikssonas.

Ispanija į „Žalgirį“ žiūri kaip į galimybę reabilituotis. Kuo virs svečių norai, ketvirtadienį 20 val. pamatysime „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius