-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 15

Svajonių debiutas? Šarūno Jasikevičiaus krikštas Eurolygoje – prieš amžiną varžovą iš Madrido

Naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius penktadienį 22 val. Lietuvos laiku gaus pirmąjį Eurolygos krikštą būdamas treneriu. Vieno geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų laukia neeilinis varžovas – „Real“ klubas, kurį Šaras puikiai atsimena iš žaidimo „Barcelona“ ekipoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga| Madrido „Real“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 val. | Madridas

„Real“ klubas pastaraisiais metais jau tapo principiniu varžovu ir „Žalgiriui“, tačiau Šarui pergalė prieš „Karališkuosius“ yra garbės reikalas. Ketverius metus kitoje barikadų pusėje – Katalonijoje – žaidęs Š.Jasikevičius yra suaugęs su „Barcelona“ klubo tradicijomis. Tad jam nugalėti „Real“ taip pat būtų didingas pasiekimas.

„Barselona: negalėjau patikėti. Kaip tik tai, apie ką visada svajojau. (...) Iškart pasirašiau sutartį su „Barcelona“ ir iš džiaugsmo netvėriau kailyje. Tai iš tiesų buvo svajonė, virtusi realybe“, – neseniai išleistoje autobiografinėje knygoje „Laimėti neužtenka“ pasakoja dabartinis „Žalgirio“ treneris.

Š.Jasikevičiaus karjeroje Barselona yra ypatingas miestas. Per pirmuosius trejus savo metus Katalonijos klube Šaras laimėjo visus įmanomus titulus, o trečiaisiais metais su ekipa pasiekė ir pirmąjį iš keturių savo „Triple Crown“ – laimėtas šalies čempionatas, taurės turnyras ir Eurolyga.

Barcelona klubo sirgaliai paprastai gana ramūs, tačiau sakykime, kad per El Clasico rungtynes tampa panašesni į graikus...

Nors pirmasis Š.Jasikevičius su „Barcos“ išsiskyrimas paliko nuoskaudų, tačiau Barselona lietuvio širdyje liko visam laikui. Krepšininkas ne kartą yra sakęs, kad šį miestą ypač mylį ne tik jis, bet ir jo šeima.

Š.Jasikevičius Barselonoje turi ir savo barą. Jis puikiai kalba ne tik ispaniškai, bet ir kataloniškai, o savo knygoje rašo, kad Barselonoje visada jautėsi kaip namie.

„Pirmą kartą gyvenau dailiame keturių ar penkių kambarių name ir galėjau sau leisti gražius dalykus bei gyventi nuostabų gyvenimą, kuris man buvo pats tikriausias medaus mėnuo su Barselona. (...) Susipažinau su Katalinijos kultūra bei garsiais jų virtuvės pasaulio vardais, kaip Ferranu Adria, valgiau žuvį ir krevetes, sugautas Palmose... Viskas buvo nauja, o svarbiausia, gražu“, – apie savo Barselonos pažinimą pasakoja Šaras.

2012-asiais „Barca“ ir vėl pasikvietė Šarą į savo gretas – tada jau senstančios žvaigždės mažai kam reikėjo, tačiau Lietuvos krepšinio legenda dar norėjo žaisti aukštame lygyje. Pasirinkęs „Barcą“ jis ir vėl grįžo į savo svajonių miestą: „Galėjau su savo šeima gyventi mieste, kurį esu įsimylėjęs.“

Iškart pasirašiau sutartį su „Barcelona“ ir iš džiaugsmo netvėriau kailyje. Tai iš tiesų buvo svajonė, virtusi realybe

Vieną kartą suaugęs su Madridu, tu nebegali mėgti Barselonos – ir atvirkščiai. Tokia pati situacija ir su legendinėmis „Real“ ir „Barcelona“ komandomis. Žinoma, perėjūnų iš vieno klubo į kitą yra, tačiau pats Š.Jasikevičius matė, kaip su šiais perėjūnais būna elgiamasi.

„Barcelona klubo sirgaliai paprastai gana ramūs, tačiau sakykime, kad per El Clasico rungtynes tampa panašesni į graikus... Žinoma, ne tiek, kad aikštėje rastume kiaulės galvą, kaip nutiko per El Clasico stadione Camp Nou, kur šis meilus gestas buvo skirtas nekenčiamam buvusiam Barcelona žaidėjui Luisui Figo. (Ir aš ten buvau, tai pirmosios rungtynės, kurias stebėjau Barselonos stadione!)“, – autobiografinėje knygoje rašo Š.Jasikevičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Neaišku, kokį įspūdį tada dar jaunam krepšininkui paliko šis „Barcos“ futbolo sirgalių poelgis, tačiau Šaras tikrai suprato, ką reiškia kautis prieš Madridą. 

Š.Jasikevičius sako, kad rungtynės su „Real“ dėl jo barseloniškos praeities nebus ypatingos, tačiau buvęs krepšininkas puikiai supranta didžiąją Barselonos ir Madrido priešpriešą.

Galime neabejoti, kad naujojo trenerio vedami „Žalgirio“ vyrai degs noru iškovoti pergalę. Noru, kurio taip trūko pirmose dviejose Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse. Juk varžovas išskirtinis ne tik „Žalgiriui“, bet ir jo kataloniškajam treneriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius