-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 08

Tik faktai: išskirtinis Pauliaus Jankūno statusas, neįtikėtinas sutapimas ir rekordai

Kauno „Žalgiris“ namuose nutraukė penkių iš eilės Atėnų „Panathinaikos“ pergalių seriją (80:74) ir po 11 turų į savo sąskaitą įsirašė 6-ąją pergalę. Palyginimui, praėjusį sezoną tiek pergalių „Žalgirio“ aistruoliai laukė iki gruodžio 28-osios. 24sek pateikia įdomiausius žalgiriečių pergalės faktus.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paulius Jankūnas vos per 20 minučių surinko 17 taškų ir 16 naudingumo balų. Per ketverias pastarąsias rungtynes kapitonas renka vid. 16,3 taško.

Jis pirmą kartą šį sezoną pasirodė aikštėje nuo atsarginių suolo. Taip pat pirmą kartą nuo 2015-ųjų spalio 23-osios. Tai buvo tik ketvirtas kartas per 6 metus, kai P.Jankūnas nežaidė starto penkete. Per šį laikotarpį žalgirietis sužaidė 143 Eurolygos rungtynes. Starto penkete jis žaidė 97,2 proc. susitikimų.

Įdomus sutapimas – būtent pirmąsias savo karjeros rungtynes Eurolygoje P.Jankūnas žaidė prieš „Panathinaikos“. 2003-ųjų lapkričio 6-ąją „Žalgiris“ taip pat nugalėjo Atėnų komandą identišku skirtumu 80:74. Tuomet 20-metis P.Jankūnas surinko 12 taškų ir 19 naudingumo balų.

„Žalgiris“ trečiąjį kėlinį laimėjo 33:14. Tai rezultatyviausias ir didžiausiu skirtumu laimėtas žalgiriečių kėlinys šį sezoną.

Kevinas Pangosas atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir pasiekė karjeros rekordą. Trečiajame kėlinyje jis išskirstė 5 rezultatyvius perdavimus.

Edgaras Ulanovas sugriebė 11 atšokusių kamuolių iš viso ir 5 puolime – abu šie skaičiai yra jo karjeros rekordai.

Lukas Lekavičius atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė geriausią sezono rezultatą Eurolygoje.

Antanas Kavaliauskas surinko 11 naudingumo balų ir sužaidė antrą efektyviausią mačą šį sezoną. Palyginimui, per 6 iki tol vykusias rungtynes, kartu sudėjus centras tebuvo surinkęs 8 naudingumo balus. 9 taškai yra taip pat jo antras didžiausias rodiklis šį sezoną.

„Panathinaikos“ įžaidėjas Nickas Calathesas 4 pastarąsias rungtynes rinko vid. 25,5 naudingumo balo, po 17 taškų ir 10,25 naudingumo balo. Žalgiriečiai jį apribojo iki 10 taškų, 4 rezultatyvių perdavimų ir 12 naudingumo balų.

„Žalgiris“ šį sezoną dar nebuvo metęs tiek mažai tolimų metimų – tik 10, pataikė 5 (50 proc.). Tiesa, metė rekordiškai daug dvitaškių (48) ir pataikė 24 (50 proc.). Tiek daug žalgiriečiai buvo išmetę tik su „Maccabi“ – irgi 48.

Pastarąsias trejas rungtynes žalgiriečiai puolime atkovojo vid. 16,3 kamuolio. Palyginimui, daugiausiai puolime Eurolygoje atkovojanti komanda Stambulo „Anadolu Efes“ atakas kartoja vid. 13,5 karto.

„Žalgiris“ perėmė 8 kamuolius ir pakartojo geriausią sezono rezultatą.

Žalgiriečiai pražangomis buvo nubausti 30 kartų. Daugiau tik su Malagos „Unicaja“ (32), bet tada žaliai balti žaidė pratęsimą.

Aaronas White'as surinko 13 taškų ir sužaidė antrą rezultatyviausią sezono mačą.

Dee Bostas per dvejas pastarąsias rungtynes žaidė tik 10 minučių.

Kevinas Pangosas prametė daugiausiai dvitaškių savo karjeroje (1/8). Tiek daug dvitaškių metimų Eurolygoje jis buvo atlikęs tik sykį.

Kai X.Pascualis tapo „Panathinaikos“ treneriu, Šarūnas Jasikevičius laimėjo prieš jį abi tarpusavio dvikovas Kaune identišku 6 taškų skirtumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius