Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 12

Trys priežastys, kodėl andalūzai gali sugadinti „Žalgirio“ šventę

„Žalgirio“ arenoje to dar nėra buvę. Antrą kartą iš eilės žaliai baltų sirgalių armija kėsinsis pasiekti istorinį Eurolygos lankomumo rekordą. Rekordinės sirgalių pajėgos tarpušvenčiu padėjo žalgiriečiams nukauti Pirėjo „Olympiakos“, bet Malagos „Unicaja“ turi argumentų, kaip sugadinti Kaunui šventę. 24sek pateikia tris priežastis, kodėl „Žalgiriui“ reikėtų pasisaugoti Malagos komandos.
Šarūnas Jasikevičius rungtynių metu
Šarūnas Jasikevičius rungtynių metu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Unicaja“ | 20:00 | Kaunas

Pokalbis

„Unicaja“ pagaliau pajuto savo žaidimo ritmą.

Po 11 turų Malagos komanda buvo prasčiausia visoje Eurolygoje – su 3 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais užėmė paskutinę vietą turnyro lentelėje. Tačiau, kaip ne kartą yra sakęs Šarūnas Jasikevičius, ši Eurolyga yra nenuspėjama ir joje viskas labai greitai keičiasi.

„Unicaja“ per pastarąjį mėnesį laimėjo 4 Eurolygos rungtynes iš 5.

Po andalūzų kojomis krito tokios komandos kaip „Chimki“ ir Milano „Olimpia“, o kad visai nebijo svetimų sienų, „Unicaja“ įrodė pergalėmis Barselonoje ir Tel Avive.

„Unicaja“ turėjo pasitikti „Žalgirį“ su 5 pergalių serija, tačiau iššvaistė 17 taškų pranašumą ir praėjusią savaitę išleido pergalę prieš „Valencia“.

Į Kauną atvykęs treneris Joanas Plaza mano, kad tokį progresą lėmė geresnis tarpusavio supratimas. Jį galėjo pagerinti ir netradiciniai metodai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: J.Plazos sugrįžimas, Brolio prisiminimai apie V.Romanovą ir Ballas „Žalgiryje“

24sek žiniomis, pastaruoju metu J.Plaza su komanda organizavo daug vidinių pokalbių. Atrodo, kad tai davė vaisių. Fantastišką žaidimą pradėjo demonstruoti Nemanja Nedovičius, į priekį žengė ir Ray'us McCallumas bei Giorgio Šermadini, o klubo rezultatai kalba patys už save.

Dešimtoji Eurolygos komanda į sausakimšą „Žalgirio“ areną atvyksta atgavusi pasitikėjimą savo jėgomis ir tikėdama, kad gali atsirevanšuoti už dramatišką nesėkmę pirmajame ture.

Neįprastas lyderis

Pirmosiose rungtynėse Malagoje „Žalgiris“ tik po pratęsimo 85:83 ir pergalingo Edgaro Ulanovo metimo su sirena ištrūko iš „Martin de Carpena“ arenos. Tačiau tąkart tą padaryti buvo kiek lengviau, nes „Unicaja“ vertėsi be pagrindinio savo taškų kūrėjo Nemanja Nedovičiaus.

Serbas praleido mačą dėl traumos, bet dabar yra visiškai sveikas ir pasiruošęs parodyti „Žalgiriui“, ko jo komanda neteko prieš porą mėnesių Ispanijoje.

Vieną sezoną Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs gynėjas yra vienintelis „Unicaja“ krepšininkas, renkantis dviženklį taškų skaičių (vid. 15,8 tšk.).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nemanja Nedovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nemanja Nedovičius

Pastaruoju metu 26-erių žaidėjas demonstruoja puikią formą. Per 5 pastarąsias rungtynes N.Nedovičius tik sykį nepelnė bent 20 taškų, o jo rezultatyvumo vidurkis per šią atkarpą Eurolygoje siekė po 21 tašką.

Dėl įspūdingo jo žaidimo iš savo filosofijos rėmų truputį išlipo net treneris Joanas Plaza. Specialistas palaiko didžiulę rotaciją – net 11 žaidėjų rungtyniauja bent po 14 minučių.

J.Plazos komandose net ir geriausi žaidėjai nerungtyniauja daugiau nei maždaug 24 minutes. Taip buvo ir Mindaugui Kuzminskui, kuris, kad ir kaip rezultatyviai žaisdavo, gaudavo ribotą žaidimo laiką. Tačiau N.Nedovičius pastaruoju metu rungtyniauja arti 30-ies minučių.

Š.Jasikevičiaus žodžiais, N.Nedovičius yra krepšininkas, kuris gali nuvesti komandą į pergalę arba ją nuskandinti. Į Kauną jis atvyksta įjungęs pergalių kalvio režimą.

Sugrįžimas

Joanui Plazai tai bus emocingos rungtynės. Dar prieš porą mėnesių apie šį mačą kalbėjęs katalonas neslėpė, kad sugrįžti į „Žalgirio“ areną bus sunku psichologiškai, nes čia jis patyrė daug įvairiausių emocijų.

Emocionalumas gali pakišti koją bandant šaltu protu reaguoti į įvykius aikštėje, tačiau J.Plaza turi motyvų, kodėl sieks kaip įmanoma geriau atlikti savo darbą šiose rungtynėse.

Nors šiame „Žalgiryje“ yra tik vienas buvęs J.Plazos auklėtinis – Paulius Jankūnas, katalonas per metus turėjo progą perprasti lietuvišką krepšinio mentalitetą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joanas Plaza atsisveikino su gerbėjais
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joanas Plaza atsisveikino su gerbėjais

Be to, kitaip nei „Žalgiriui“, kurio žaidėjus gali užliūliuoti vieta Eurolygos ketvirtfinalio komandų būryje, „Unicaja“ būtina pergalė. Malagos komanda supranta, kad jai „Žalgiris“ gali tapti puikiu grobiu siekiant kabintis į pirmąjį aštuonetą.

J.Plazai dabar svarbus kiekvienas susitikimas, kadangi jį spaudžia „Unicaja“ žmonės. Ne veltui strategas, duodamas interviu „Žalgiris TV“ Malagoje, užsiminė, kad gali ir nesulaukti sausio rungtynių Kaune.

Pergalių serija J.Plazai padėjo išsilaikyti trenerio poste, bet katalonas neketina sustoti, nes „Unicaja“ kapstosi Ispanijos čempionate, kur laviruoja ant aštuntuko ribos. Nepatekimas į pirmąjį aštuonetą Ispanijoje neleistų Malagai dalyvauti Karaliaus taurės turnyre, o tai Ispanijoje – labai svarbu.

24sek žiniomis, labai realu, kad J.Plaza Malagoje skaičiuoja paskutinius mėnesius. Po sezono baigs galioti jo sutartis su „Unicaja“. Nors Malagoje treneris turi nemažai jo darbą gerbiančių sirgalių, daug aistruolių nori permainų trenerio pareigose, kurias J.Plaza užima jau nuo 2013-ųjų.

Tik pergalės gali numalšinti „Unicaja“ aistruolių revoliucines nuotaikas ir įtikinti vadovus pratęsti bendradarbiavimą dar bent vienam sezonui.

VIDEO: Š.Jasikevičius išsisuko nuo klausimo apie LaMelo Ballą: „Aš esu pirmos komandos treneris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius