-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 15

„Žalgirio“ didvyris, kuriam tai buvo vienos blogiausių rungtynių: „Nenusipelniau tokios pabaigos“

Vasilije Micičius akimis gaudė Artūrą Milaknį, bet snaiperis neturėjo erdvės gerai priimti kamuolio. Tada kaip vijurkas sukosi Kevinas Pangosas, tačiau taikliausias „Žalgirio“ metikas praskuodė negavęs perdavimo. Ir tada V.Micičius sviedė kamuolį taip, kaip moka tik jis. Per visą aikštę Edgarui Ulanovui. Žmogui, kuris tą vakarą žaidė bene blogiausias savo rungtynes šį sezoną. Ir įvyko nedidelis stebuklas.
Trenerio ir žaidėjo bendravimo akimirka
Trenerio ir žaidėjo bendravimo akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Norėčiau tau pasakyti, kad nubraižiau labai gerą derinį... Bet braižiau derinį visai į kitą pusę“, – šyptelėjo Šarūnas Jasikevičius, paklaustas apie paskutinę ataką.

E.Ulanovo teigimu, geras buvo tik išsidėstymas ant parketo.

Planas A – kamuolį turėjo priimti Kevinas Pangosas. Planas B – aukštaūgio įkirtimas į baudos aikštelę.

V.Micičius įžvelgė planą C.

„Vasia turbūt vienintelis gali paduoti tokį pasą per visą aikštę. Labai ačiū, kad jis pamatė mane. Ar įmesi, ar ne, niekada nežinai. Šiandien įkrito“, – santūriai pergalingą metimą sutiko E.Ulanovas.

Skamba keistai.

Statistiškai, tai nebuvo juodžiausias 25-erių puolėjo vakaras. E.Ulanovas pelnė 10 taškų (5/7 met.) ir atkovojo 4 kamuolius. Tačiau jis keturis kėlinius žaidė lyg eitų šalia rungtynių.

Š.Jasikevičius per minutės pertraukėlę sykį skyrė E.Ulanovui išskirtinį dėmesį, jam dar pasilikęs kelias pastabas jau prasidėjus žaidimui.

Dabar toks dvejopas jausmas. Atrodo, nenusipelniau tos pabaigos.

Mačo metu buvo daug tokių karštų pokalbių. Greičiau monologų – E.Ulanovui belikdavo linksėti galva klausantis pykstančio Šaro.

„Žinokit, labai prastos rungtynės, – pripažino E.Ulanovas. – Dabar toks dvejopas jausmas. Atrodo, nenusipelniau tos pabaigos.

Momentais jaučiausi kaip nesavas. Tai buvo vienos blogiausių mano rungtynių.

Bet, kaip sakoma, pats susikuri savo sėkmę. Jei atiduoti viską, ji tave aplankys.

Kaip greitai reikia pamiršti pergales, taip reikės pamiršti ir tokį mačą.“

VIDEO: Žalgiriečių didvyriu tapęs E.Ulanovas: dvejopas jausmas

„Jis tikrai su charakteriu, – stebėjosi Šarūnas Jasikevičius. – Jam gal sunku dėl tos kojos, neturi ritmo, nežinau. Labai keista, kad jis žaidė taip prastai.“

E.Ulanovas išgelbėjo „Žalgirį“ nuo didžiausios ikikalėdinės dovanos varžovams.

Vienu metu Lietuvos čempionai pirmavo net 20 taškų skirtumu, tačiau Malaga padidino kontaktą gynyboje, teisėjai leido šeimininkams žaisti agresyviai, o svečiai išsimušė iš vėžių.

„Neleistina taip žaisti. Net jei LKL turi 20 taškų persvarą, turi išsaugoti pranašumą ir ramiai pasibaigti rungtynes“, – pabrėžė E.Ulanovas.

Tai buvo pirmas toks pergalingas metimas su sirena E.Ulanovo karjeroje. Šiomis dienomis gyvenančiam žaidėjui ir visam „Žalgiriui“ tai buvo gera pamoka, bet šis prisiminimas vėliau nuplaus tuos kankinančius keturis kėlinius Malagoje.

„Nežinau... Pergalė!“ – keliskart pabrėžė Š.Jasikevičius, nuplaudamas visas tas žaidėjų nuodėmes ir bandydamas susigaudyti tose emocijose Malagoje, bet išskyręs svarbiausią įvykdytą užduotį – pasiimtą reikalingą tašką.

„Žalgirio“ sąskaitoje – 4 pergalės ir 3 pralaimėjimai. Prisimenant visus „Top 16“ etapus ir pasirodymus naujojo formato Eurolygoje, tai tik antras kartas, kai žalgiriečiai turi didesnį nei 50 proc. pergalių santykį.

VIDEO: Š.Jasikevičius po beprotiškų rungtynių: kai kurie išplaukia gyvi, kai kurie – ne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius