-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 13

„Žalgirio“ lėktuve – naujas keleivis

Privatų Kauno „Žalgirio“ lėktuvą kas savaitę papildo naujas keleivis. Praėjusią savaitę per moksleivių atostogas į Maskvą vykusį Martyną Arlauską skrydyje į Malagą šįkart pakeitė Martynas Sajus – šį sezoną „Žalgiryje“ dar nežaidęs vidurio puolėjas.
Eurolygos rungtynės tarp Maskvos CSKA – Kauno „Žalgiris“. Šarūnas Jasikevičius
Eurolygos rungtynės tarp Maskvos CSKA – Kauno „Žalgiris“. Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Unicaja“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Malaga

Dėl kojos traumos sezono pradžią praleidęs M.Sajus šį sezoną dar nerungtyniavo nei LKL, nei Eurolygoje.

21 metų 208 cm ūgio centras kojas apšilo NKL pirmenybėse. Savaitgalį „Žalgirio“ dubleriams atstovavęs krepšininkas per dvejas rungtynes rinko vidutiniškai po 12 taškų ir 16,5 naudingumo balo.

Šarūnas Jasikevičius nusprendė skirti vietą savo aukštaūgiui lėktuve ir dėl nemalonių žinių.

VIDEO: Š.Jasikevičius: J.Plazos komandos gerai ir agresyviai ginasi

Po lengvos pergalės Šiauliuose (80:51) sekmadienį treneris prasitarė, kad Antaną Kavaliauską sukaustė nugaros skausmai. Ar vidurio puolėjas galės žaisti Malagoje, dar nėra aišku.

M.Sajus gali praversti „Žalgiriui“ stumdantis su fiziškai stipriais Malagos „Unicaja“ aukštaūgiais Giorgi Šermadiniu ar Jamesu Augustine'u.

„Antanas vyksta su komanda. Ryte turėjo procedūrą, laukia skrydis. Bet reikia laukti, žiūrėti ir reaguoti, – apie A.Kavaliausko skausmus kalbėjo Š.Jasikevičius. – Vežamės Sajų. Jis neblogai pasirodė NKL. Ir Augustine'o, ir Šermadini žaidimas yra vienas faktorių, į kurį reikia atkreipti dėmesį.“

Modesto Gailiūno nuotr./Martynas Sajus
Modesto Gailiūno nuotr./Martynas Sajus

Šarūnas Jasikevičius su savo vyrais kyla į septintąjį Eurolygos mūšį. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradeda antrąją šį sezoną „dvigubą savaitę“, kai per tris dienas sužais dvejas rungtynes. Lietuvos čempionų savaitė prasideda antradienio rungtynėmis su Malagos „Unicaja“.

„Tai yra gera komanda. Reikia išskirti jų žaidimo intensyvumą. Trenerio Plazos komandos garsėja gera agresyvia gynyba ir ja daug ką išmuša iš vėžių.

Jų puolimas labai priklausomas nuo Nedovičiaus ir puolime atkovotų kamuolių. Reikėtų apsunkinti gyvenimą Nedovičiui, neduoti antrų šansų ir įvesti komandą į puolimą taip, kad Malaga neišmuštų mūsų iš vėžių.

Bet turime žaisti savo žaidimą. Jie irgi nemėgsta agresyvios gynybos“, – priešininką apibūdino Š.Jasikevičius.

Kaip ir „Žalgiris“, „Unicaja“ savo sąskaitoje turi 3 pergales ir 3 pralaimėjimus.

Malagos krepšininkai laimėjo dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynes iš eilės – prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir Belgrado „Crvena zvezda“.

„Unicaja“ komandoje vienintelis dviženklį taškų skaičių renka gynėjas Nemanja Nedovičius, pelnantis vidutiniškai 14,2 taško.

„Scanpix“ nuotr./Nemanja Nedovičius
„Scanpix“ nuotr./Nemanja Nedovičius

Tiesa, naudingiausiai žaidžia aukštaūgis Jamesas Augustine'as, renkantis vidutiniškai po 9 taškus, 5,4 kamuolio ir 13,2 naudingumo balo.

Trečiadienį „Žalgiris“ grįš į Kauną ir ruošis ketvirtadienio namų rungtynėms su Vitorijos „Baskonia“.

Sykį „Žalgiris“ tokią savaitę su dviem mačais per tris dienas jau patyrė. Beje, tai irgi buvo ispaniška savaitė – antradienį žalgiriečiai laimėjo Barselonoje, bet ketvirtadienį namuose neatsilaikė prieš Madrido „Real“.

„Ši savaitė mums prasideda anksčiau nei antradienį. Sužaidėme geras rungtynes Šiauliuose, kur turėjome gerą treniruotę. Niekas nežaidė daug minučių, o tai svarbu prieš šią savaitę.

Gal tai bus daugiau žaidėjams geriau rungtyniauti antrą tokią savaitę. Jie dabar geriau supranta, kad reikia greičiau užmiršti rungtynes ir eiti į kitą tikslą.

Turėjome tikrai geras rungtynes Šiauliuose. Bet turime tą užmiršti ir susitelkti į kitą tikslą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius