Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 11

Žingsniu arčiau: kaip atrodo „Žalgirio“ maršrutas Eurolygos ketvirtfinalio link

Kauno „Žalgiris“ savo misiją (ne)įmanomą pradėjo savotišku dvigubu dubliu. Pirmiausia, bent 5 iš 6 likusių rungtynių turėję laimėti žalgiriečiai nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, o jau kitą dieną, penktadienio vakarą, sulaukė gerų žinių iš Stambulo, kur Bambergo „Brose“ parklupdė „Anadolu Efes“ krepšininkus. Iki Eurolygos reguliariojo sezono finišo likus 5 turams, 24sek ieško maršruto, kuris išpildytų žalgiriečių svajonę patekti į ketvirtfinalį. O jis – įdomus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Situacija Eurolygos turnyro lentelėje dabar tokia: „Žalgiris“ su 11 pergalių ir 14 pralaimėjimų rikiuojasi dešimtas. Du artimiausi žalgiriečių varžovai – iš Stambulo: devinta „Daruššafaka“ su 12 pergalių ir aštunta „Anadolu Efes“ su 13-a.

5-7 vietas užimančios komandos – Belgrado „Crvena Zvezda“, Vitorijos „Baskonia“ ir Atėnų „Panathinaikos“ – turi po 14 pergalių, tad kalbėsime apie arčiausiai esančius ir lengviau pavejamus priešininkus.

„Žalgiris“ su „Daruššafaka“ jau sužaidė dvejas rungtynes, bet su „Anadolu Efes“ dar susitiks. Rungtynės vyks Kaune kovo 21-ąją, t.y. po kitos savaitės akistatos su Kazanės UNIKS Rusijoje.

Pirmąsias rungtynes Stambule „Žalgiris“ solidžiai laimėjo 84:71. Nugalėję „Anadolu Efes“ klubą antrą kartą, surinkus vienodai taškų, Lietuvos čempionai prieš turkus įgytų pranašumą ir turnyro lentelėje rikiuotųsi aukščiau.

Situacija būtų beveik ideali, jei tas nelemtas „Daruššafaka“ tritaškis į „Žalgirio“ krepšį Stambule paskutinę sekundę. Žalgiriečiai nugalėjo „Daruššafaka“ Turkijoje 69:66, bet kadangi pralaimėjo Kaune Davido Blatto komandai identišku skirtumu 80:83, aukštesnę vietą lems bendras įmestų ir praleistų taškų pataikymas, jeigu „Žalgiris“ ir „Daruššafaka“ surinks po vienodai pergalių.

Kol kas „Daruššafaka“ jį turi žymiai geresnį – tik -10, kai „Žalgirio“ minusas siekia -52.

VIDEO: 24sek „Eurolygos diena“: R.Javtoko apsisprendimas ir kritinė „Žalgirio“ situacija

Kita vertus, gera žinia ta, kad jei „Žalgiris“, „Daruššafaka“ ir „Anadolu Efes“ surinks po vienodai pergalių, o „Žalgiris“ ir antrą kartą nugalės „Anadolu Efes“, aukščiausiai bus „Žalgiris“, nes kaudamasis su šiomis komandomis, bus pasiekęs 3 pergales. „Anadolu Efes“ turės 2 (abukart nugalėjo „Daruššafaka“), o „Daruššafaka“ – tik 1 (laimėjo sykį prieš „Žalgirį“).

Prieš pradedant visus skaičiavimus reikia pabrėžti, kad teoriškai, „Žalgiris“ nėra savo likimo kalvis. Jeigu dvi aukščiau „Žalgirio“ esančios komandos – „Anadolu Efes“ ir „Daruššafaka“, laimės visas likusias rungtynes (išskyrus „Anadolu Efes“ pergalės prieš „Žalgirį“ atvejį), žalgiriečiai liks žemiau Turkijos komandų net ir laimėję 6 mačus.

Tik reikalas tas, kad „Žalgirio“ tvarkaraštis, lyginant su Stambulo klubais, yra parankiausias.

Lietuvių tvarkaraštyje liko tik dvejos rungtynės su pirmojo Eurolygos aštuntuko komandomis („Baskonia“ šešta ir „Anadolu Efes“ aštunta). Tuo tarpu „Daruššafaka“ dar susitiks su Eurolygoje pirmaujančia CSKA ir penkta „Crvena Zvezda“. „Anadolu Efes“ dar laukia mačai bent su trimis pirmojo ketverto komandomis („Real“, „Olympiakos“ ir „Fenerbahče“).

8-10 Eurolygos komandų tvarkaraštis
„Žalgiris“ „Daruššafaka“ „Anadolu Efes“
UNIKS (I)* „Barcelona“ (N)** „Maccabi“ (N)
„Anadolu Efes“ (N) CSKA (I) „Žalgiris“ (I)
„Maccabi“ (I) „Galatasaray“ (N) „Fenerbahče“ (N)
„Emporio Armani“ (N) „Brose“ (I) „Olympiakos“ (N)
„Baskonia“ (I) „Crvena Zvezda“ (N) „Real“ (I)

*(I) – išvykos rungtynės; **(N) – namų rungtynės.

Mažytė problema, kad „Daruššafaka“ ir „Anadolu Efes“ 3 iš 5 likusių rungtynių žais namie. Namuose šį sezoną „Daruššafaka“ pasiekė 8 iš 12 pergalių, „Anadolu Efes“ – 8 iš 13.

Sunkus „Anadolu Efes“ finišas leidžia tikėtis, kad „Žalgiris“ dar yra geroje padėtyje. Aišku, su sąlyga, kad laimės bent 4 iš 5 likusių rungtynių. Prieš UNIKS ir „Maccabi“ žalgiriečiai pralaimėjo Kaune, bet toje pačioje „Žalgirio“ arenoje patiesė „Baskonia“ ir Milane pranoko „Emporio Armani“.

„Turime gerinti savo žaidimą, kad nebūtų tokių duobių, kaip pirmoje pusėje. Kad kuo geriau žaistume nuo pirmųjų minučių. Kitos rungtynės bus tokios, kad jei pralaimėsime, tai viso gero. Visos rungtynės mums dabar yra tokios“, – lemiamą penkių mačų sezono atkarpą pasitinka „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Viltis dar gyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius