Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 03

Ambicijų neslepiantis Rokas Giedraitis: „Norime žaisti Eurolygoje“

Į geriausių Europos taurės sezono krepšininkų penketą patekęs Berlyno ALBA ekipos lietuvis Rokas Giedraitis neslepia, kad tiki komandos galimybėmis triumfuoti turnyre ir iškovoti bilietą į Eurolygą.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šį sezoną R.Giedraitis fiksuoja geriausius rodiklius karjeroje: renka po 14,8 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio ir perima po 1,6 kamuolio per rungtynes.

Europos taurės turnyro finale lietuvio atstovaujamas ALBA klubas susitiks su „Valencia“ ekipa. Lemiamos kovos prasidės kovo 9-ąją rungtynėmis Ispanijoje.

Serijoje iki dviejų pergalių paaiškės ne tik turnyro čempionai, bet bilieto į Eurolygą savininkai.

„Sunkiai treniravomės, dirbome treniruotėse vienas prieš kitą, stengėmės kuo geriau pasirodyti visose rungtynėse, – Europos taurės svetainei kalbėjo R.Giedraitis. – Tai mums padeda, nes esame jauni, norime tobulėti ir augti. Ir norime žaisti Eurolygoje.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

– Rokai, sveikiname su puikiu sezonu. Koks jausmas būti taip arti titulo?

– Pamenu, kai pradėjome Europos taurės sezoną, galvojome, kaip išeiti iš savo grupės. Negalvojome toliau nei tas tikslas. Dabar mums liko du žingsniai. Žinoma, kad stengsimės laimėti. Padarysime viską, ką galime. Džiaugiamės, kad po devynerių metų ALBA pateko į Europos taurės finalą ir manau, kad turime gerus šansus laimėti.

Džiaugiamės, kad po devynerių metų ALBA pateko į Europos taurės finalą ir manau, kad turime gerus šansus laimėti

– Komandoje yra nemažai jaunų žaidėjų, tačiau žaidžiate puikiai. Kas leido ALBA ekipai galingai pradėti sezoną ir išlaikyti pastovumą?

– Pirmiausiai – treneriai. Aito man daug padėjo. Jis padėjo visiems žaidėjams. Jis bando mus mokyti. Kaip žaidėjai esame jauni, turime talento. Manau, kad esame alkani ir norime laimėti. Mes kaip šeima, turime tikrai gerą komandą ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Tikiu, kad buvimas šeima mums labai padėjo.

– Kiek treneris Aito prisidėjo prie paties sėkmingo sezono? Ką jis padarė, kad tau taip gerai sekasi?

– Tai, ką darome treniruotėse, labai padeda žaidėjams. Jis suteikia kažkiek laisvės rungtynėse, kas, manau, yra gerai krepšininkams, nes galime žaisti geriausią savo žaidimą. Aš laimingas, kad esu čia, nes Aito – vienas geriausių Europos trenerių. Jis tapo pirmuoju, dukart laimėjusiu geriausio Europos taurės trenerio apdovanojimą. Esu labai patenkintas galimybe su juo dirbti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

– Kalbant apie apdovanojimus, kiek pačiam svarbu būti įtrauktam į geriausių turnyro žaidėjų simbolinį penketą?

– Niekada anksčiau apie tai nebuvau pagalvojęs. Žinoma, kad džiaugiuosi, esu trečias lietuvis, kuris gavo šį prizą. Norisi pabaigti sezoną su Europos taurės titulu. Laimėjimas puikiai užbaigtų nuostabų sezoną tiek komandai, tiek man pačiam.

Laimėjimas puikiai užbaigtų nuostabų sezoną tiek komandai, tiek man pačiam

– ALBA finale susitiks su „Valencia“ ekipa. Kokios yra pagrindinės varžovų stiprybės?

– Jų pagrindinė stiprybė – komandinis žaidimas, jie neturi vieno lyderio. „Valencia“ turi 8 ar 9 krepšininkus, žaidžiančius panašiame lygyje. Jie gera komanda, kuri puikiai atrodo ir Ispanijos lygoje. Manau, kad bus sunku, bet nieko neina prognozuoti prieš finalą. Reikia įdėti daug energijos, žaisti geriausią krepšinį, nors tikrai bus nelengva.

– Praėjusiuose dviejuose Europos taurės finaluose namų aikštės pranašumas nebuvo esminis faktorius. Ar manai, kad šioje serijoje tai gali turėti lemiamą įtaką?

– Žinoma, kad namų aikštės pranašumas padeda dėl sirgalių ir kitų faktorių, tačiau finale viskas kitaip. Reikia laimėti dvejas rungtynes. Privalėsi laimėti vieną mačą išvykoje ir, jei tai pavyks pirmose rungtynėse, bandysi grįžti namo ir laimėti dar kartą. Skamba paprastai, bet taip nėra. Šį sezoną išvykose esame laimėję sunkių rungtynių. Tobulėjame kiekvieną mėnesį, kiekvieną savaitę. Sunkiai treniravomės, dirbome treniruotėse vienas prieš kitą, stengėmės kuo geriau pasirodyti visose rungtynėse. Tai mums padeda, nes esame jauni, norime tobulėti ir augti. Ir norime žaisti Eurolygoje.

Norime žaisti Eurolygoje

– ALBA demonstruoja geriausią puolimą turnyre, o „Valencia“ finalą pasiekė puikia gynyba. Kiek svarbus bus rungtynių ritmas?

– Labai svarbus. Pirmiausia, reikia gerai gintis ir bandyti rinkti lengvus taškus. Jei sustabdysime juos gynyboje, galime laimėti. Viskas prasideda nuo gynybos, tik tada ateina puolimas. Galbūt galima žaisti taškų žaidimą, tačiau žinome, kad „Valencia“ puikiai rungtyniauja ir puolime, ir gynyboje.

– Pačiam teks žaisti prieš patyrusį Fernando San Emeterio. Lauki šios mikrodvikovos?

– Žinau jį daugybę metų, tačiau dar neteko prieš jį rungtyniauti. Daug apie šią dvikovą negalvoju, nes turime žaisti komandinį krepšinį. Koncentruojuosi ties komanda.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

– Esi kilęs iš krepšininkų šeimos. Ar jie seka Europos taurės sezoną?

– Finalų metu mano mama bus Berlyne, galbūt bus ir tėtis. Tėtis buvo krepšininkas, dabar yra treneris ir jis mane stebi kasdien. Dažnai kalbamės. Dar vakar kalbėjomės, kai jis pralaimėjo dviejų pratęsimų rungtynes antrosios Lietuvos lygos atkrintamosiose. Kai esi krepšininkų šeimoje, gyveni šiuo sportu ir kasdien apie tai kalbiesi.

– ALBA turi puikią galimybę laimėti Europos taurę ir žengti į Eurolygą. Kaip šaunu tai būtų klubui, jo žmonėms ir miestui?

– Manau, tai būtų neįtikėtina. Nemanau, kad daug kas tikėjo prieš sezoną, kad būsime finale. Tačiau dabar turime šansą. Reikia bandyti laimėti ir įeiti į šio klubo istoriją. Tikiuosi, kad mums pavyks, tačiau bus sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius