Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 17

Balsą pakėlęs Dainius Adomaitis: „Pametėme galvas“

Dainius Adomaitis spaudos konferencijoje „Siemens“ arenoje prakalbo prikimusiu balsu – Vilniaus „Ryto“ treneris buvo išleidęs daug piktų žodžių per rungtynes, o dar daugiau jų siuntė žaidėjų adresu rūbinėje po pralaimėto Europos taurės mačo „Skyliners“ komandai.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

D.Adomaitis nėra garsiausiai rėkiantis treneris, bet praėjus kelioms minutėms po pralaimėto mačo 61:70 vidutinei Vokietijos komandai, net užvertos durys negalėjo paslėpti to, kokia decibelų galia jis staugė ant savo žaidėjų.

„Sunku paaiškinti – mano pirmieji žodžiai rūbinėje tokie ir buvo: energijos aikštėje nebuvo. Plika akimi matėsi, kad tai prasčiausios rungtynės energijos atžvilgiu“, – spaudos konferencijoje sakė D.Adomaitis.

VIDEO: „Skyliners“ centro tritaškių lietus, nuplovęs „Rytą“, ir įspūdingas D.Suttono dėjimas

Jis turėjo priekaištų sau, bet dar labiau žėrė juos žaidėjams.

„Rūbinėje pasakiau – man reikia kažkiek prisiimti kaltės, kad aš nenuteikiau kovai, nepavartojau tų žodžių, kad įeičiau į žaidėjų vidų. Bet labai sunku įeiti į galvas, kai aikštėje priimami priešingi sprendimai. Vienas rungtynes kažką geriau padarome, kitas – vėl tas pats“, – krimtosi „Ryto“ treneris.

Jis pabrėžė, kad komanda visiškai prarado susitelkimą trečiajame kėlinyje, kurio pabaiga buvo pralaimėta 2:16.

„Viską pradėjome daryti atvirkščiai nei ruošėmės. Prasižengėme, kai nereikėjo, ir neprasižengėme, kai reikėjo prasižengti, – sakė D.Adomaitis, kurio komanda pataikė vos vieną tritaškį iš 11. – Manau, kad rungtynės ne apie tritaškius, bet apie gynybą. Blogai žaidėme ir pirmą bei antrą ketvirtį. Žaidėme be energijos, perdavimus atlikome nelaiku, kamuolį priimdavo ne tas, kuriam reikėjo.

Faktas, kad tai prasčiausias mačas šį sezoną.“

Tai buvo prastas mačas ir „Ryto“ naujokui Manny Harrisui, kuris per 16 min. pelnė 3 taškus, pataikęs tik vieną metimą iš septynių. „Sunku jį vertinti, – apie 29 metų atakuojančio gynėjo įsitraukimą į Vilniaus komandą sakė treneris. – Jis yra nežaidybiniame ritme. Jo forma nėra geriausia.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Manny Harrisas

Dar labiau nei M.Harriso taškų „Rytui“ trūko patikimo atakų rengėjo, nes Chrisas Krameris vis dar gydosi traumą, o kol jis stebi rungtynes nuo suolo, Mindaugas Girdžiūnas stengiasi organizuoti atakas, bet jam tai sekasi sunkiai.

„Puolime labiausiai strigo žaidimo organizacija – tai matoma plika akimi. Labai trūko Chriso – jo gydymas trunka pagal planą, labai laukiame jo grįžtant“, – sakė D.Adomaitis apie Ch.Kramerį, kuris po kelio traumos turėtų pasirodyti aikštėje kitą savaitę.

Tada „Rytas“ vėl žais namie – šįkart su grupės autsaideriais Turino „Fiat“ krepšininkais.

Kitose D grupės rungtynėse Malagos „Unicaja“ (Ispanija) išvykoje 96:85 įveikė Baro „Mornar“ ekipą iš Juodkalnijos, o grupės lyderis Kazanės UNIKS Rusijoje įveikė Turino „Fiat“ 92:78.

UNIKS (3-0) pirmauja grupėje, o iš paskos žengia „Unicaja“ (2-1) ir „Skyliners“ (2-1).

„Rytas“ (1-2) dalinasi 4-5 pozicijas su „Mornar“, o paskutinė rikiuojasi „Fiat“ (0-3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius