Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11 /21:12

Charakteris: 14 taškų deficitą panaikinęs „Lietkabelis“ įspūdingoje kovoje patiesė vokiečius

Panevėžio „Lietkabelis“ Europos taurės antrajame etape įsirašė pirmąjį tašką. Trečiadienio vakarą Kazio Maskvyčio auklėtiniai savoje aikštėje 86:84 (17:27, 24:26, 19:11, 26:20) pranoko Ulmo „Ratiopharm“ ekipą. Aukštaitijos klubo krepšininkai parodė charakterį ir sugebėjo panaikinti antrojo kėlinio viduryje turėtą 14 taškų deficitą.
„Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“
„Lietkabelio“ krepšininkai. / K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr.

Vokietijos čempionate septyniolika pergalių iš eilės iškovojęs Ulmo klubas ilgai šeimininkavo ir Panevėžyje, tačiau antroje rungtynių pusėje šeimininkai surado jėgų pakilti.

Ilgai besiviję savo varžovus, tikslą „Lietkabelio“ vyrai pasiekė ketvirtojo kėlinio viduryje, o jų spurtas rungtynių pabaigoje „Ratiopharm“ paliko F grupės turnyro dugne.

Abi ekipos praėjusią savaitę patyrė nesėkmes: panevėžiečiai svečiuose 80:88 paskutinę minutę nusileido Maskvos srities „Chimki“, o „Ratiopharm“ vokiškame derbyje 57:68 turėjo pripažinti Miuncheno „Bayern“ pranašumą.

„Lietkabelis“: Mindaugas Lukauskis 21 (4/6 tritaškių), Kšištofas Lavrinovičius 19, Benas Madgenas 12 (5 atk. kam.), Gintaras Leonavičius 11.

„Ratiopharm“: Raymaras Morganas 27, Auguste'as Rubitas 18 (9 atk. kam.), Braydonas Hobbsas (7 rez. perd.), Tayloras Braunas 11, Chrisas Babbas 10 (6 rez. perd.).

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Lietkabelis“ – „Ratiopharm“ 86:84 (17:27, 24:26, 19:11, 26:20).

Ketvirčio pradžioje blykstelėjo Gintaras Leonavičius. Iš pradžių jis pataikė tolimą metimą ir sumažino atsilikimą iki trijų taškų, o vėliau perėmė kamuolį.

Po Beno Madgeno tritaškio rezultatas tapo lygus – 68:68.

Pajutę kvėpavimą į nugaras, vokiečiai greitai atsipeikėjo, sėkmingai užbaigė kelias atakas ir vėl pradėjo kontroliuoti rungtynes.

Tačiau džiaugtis dar buvo anksti. Kšištofas Lavrinovičius inicijavo spurtą, po kurio panevėžiečiai sumažino atsilikimą iki minimo, o likus trims minutėms Mindaugas Lukauskis baudų metimais išlygino rezultatą (78:78).

Tuomet vokiečiai neįmetė baudų, o Žygimanto Janavičiaus puikų perdavimą dėjimu užbaigė tas pats Mindaugas Lukauskis (80:78).

Žygimantui Skučui ir Žygimantui Janavičiui sumetus baudų metimus, panevėžiečiai įgijo 6 taškų persvarą (84:78), bet vokiečiai atsakė dviem taikliomis atakomis ir prasidėjus paskutinei minutei iš šeimininkų persvaros liko tik du taškai.

Lorenzo Williamsas baudų metimais vėl padidino persvarą (86:82), bet vokiečiai žaibiškai atsakė taikliu metimu.

Nors per likusias 14 sek. „Lietkabeliui“ atlikti normalaus metimo taip ir nepavyko, Ulmo krepšininkai išsigelbėti taip pat nespėjo. Pergalė – 86:84.

III kėlinys. „Lietkabelis“ – „Ratiopharm“ 60:64 (17:27, 24:26, 19:11).

Antrą rungtynių pusę šeimininkai pradėjo toliašaude artilerija. Du tritaškius pataikė Mindaugas Lukauskis, vieną Kšištofas Lavrinovičius ir atotrūkis sumenko iki 8 taškų.

„Lietkabelis“ grįžo. Nors rungtynių arbitrai šiame kėlinyje šeimininkams net kelis kartus užfiksavo žingsnius, varžovams rinkti taškus sekėsi dar sunkiau.

Priešpaskutinę minutę po greitos panevėžiečių atakos Donatas Tarolis sumažino deficitą iki 4 taškų (58:62).

Tokią distanciją Kazio Maksvyčio auklėtiniams pavyko išsaugoti – 60:64.

II kėlinys. „Lietkabelis“ – „Ratiopharm“ 41:53 (17:27, 24:26).

Po pertraukėlės ir toliau iniciatyva priklausė svečiams. Vokiečiai išlaikė dviženklę persvarą, o panevėžiečiams labai sunkiai sekėsi rasti kelius link varžovų krepšio.

Tuo tarpu „Ratiopharm“ ekipą gelbėjo net ypač sudėtingi pataikymai. Vieną tokių įpusėjus kėlinius pataikė Tayloras Braunas.

Baigiantis kėliniui, po Žygimanto Skučo ir Mindaugo Lukauskio pataikymų šeimininkai pabandė prisivyti savo varžovus, bet į tai Ulmo komandos žaidėjai atsakė dviem tolimom bombom ir vėl apramino aistras.

Įpusėjus rungtynėms, dviženklis Kazio Maksvyčio auklėtinių deficitas – 41:53.

I kėlinys. „Lietkabelis“ – „Ratiopharm“ 17:27.

Dvikovą pakiliau pradėjo šeimininkai. Benas Madgenas ir Mindaugas Lukauskis pirmosiomis dvikovos minutėmis buvo sunkiai sulaikomi, rinko taškus mesdami tiek iš po krepšio, tiek iš toli ir panevėžiečiai truktelėjo į priekį 8:4.

Sužaidus mažiau nei pusę kėlinio, rungtynės buvo trumpam sustabdytos, kadangi atsilupo ant grindų priklijuota reklaminė juosta. Arenos darbuotojai per kelias minutes šią problemą išsprendė.

Ši priverstinė pertraukėlė buvo naudingesnė svečiams. Vokiečiai surengė spurtą 7:0 ir Kazys Maksvytis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (8:11).

Tačiau tai negelbėjo. „Ratiopharm“ surengė dar dvi rezultatyvias atakas, pratęsė atkarpą iki 11:0 ir nutolo. Panevėžiečius prikėlė tik Kšištofas Lavrinovičius, kurio tolimą metimą varžovai nutraukė prasižengdami.

Tačiau tai buvo menka paguoda. Pirmą kėlinį vokiečiai laimėjo dviženkle persvara 27:17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius