Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29

D.Adomaitį palaikantis A.Guoga: „Būna gerų trenerių su blogais sezonais“

Vilniaus „Ryto“ prezidentas Antanas Guoga prieš trečiadienio rungtynes su Belgrado „Partizan“ rėžė motyvacinę kalbą žaidėjams ir stojo mūru už kritikos sulaukiantį trenerį Dainių Adomaitį.
Dainius Adomaitis ir Antanas Guoga
Dainius Adomaitis ir Antanas Guoga / 15min.lt montažas

Prieš atvirą treniruotę A.Guoga šnekučiavosi su klubo direktoriumi Juliumi Sarapinu, o pasirodžius žaidėjams pats čiupo kamuolį į rankas ir nusprendė pasitikrinti savo pataikymą. Sekėsi neblogai. Verslininkas pataikė tris tritaškius iš keturių.

Treneris Dainius Adomaitis išdavė, kad klubo prezidentas pasireiškė ir rūbinėje, kur skėlė motyvacinę kalbą prieš lemiamas Europos taurės rungtynes su Belgrado „Partizan“.

Vilniaus „Rytas“ pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės Europoje, gavo skaudų antausį nuo „Lietkabelio“ Lietuvos krepšinio lygoje ir vos ištempė pergalę prieš Utenos „Juventus“ Karaliaus Mindaugo taurėje.

Sirgalių kantrybė po mažu senka ir šie vis garsiau reikalauja, kad atsakomybę prisiimtų treneris D.Adomaitis. Tačiau šis gali būti ramus. Klubo vadovybė Lietuvos rinktinės vedlį palaiko.

„Mes nesame komanda, kuri keičia trenerius po blogų rungtynių“, – pabrėžė A.Guoga, kalbėjęs apie ilgalaikę komandos viziją.

– Ką galėtumėte pasakyti apie klubo žaidimą pastarąjį mėnesį?

– Jis nebuvo labai blogas. Jeigu būtų įkritę pora metimų, būtų buvęs labai geras. Kartais jie neįkrenta prieš geriausią komandą šioje grupėje. Geriausia, kai gerai jautiesi. Nepaisant išbandymų ir sunkumų gyvenime. Vis tiek einame į priekį. Turime ilgalaikę strategiją ir jos laikomės.

– Girdėjome, kad rėžėte komandai motyvacinę kalbą. Ką pasakėte?

– Pasakiau, kad svarbiausia, jog pas mus treneris yra ilgam. Mes matome Dainių kaip komandos trenerį, kuris gali kurti pamatus. Mes nesame komanda, kuri keičia trenerius po blogų rungtynių. Klubo ilgalaikė strategija yra auginti jaunimą. Kuo daugiau jaunų lietuvių. Norime auginti šeimas su krepšiniu, kurios mus palaikytų. Mūsų yra toks požiūris – ir dalininkų, ir komandos vadovybės. Mes norime stabilumo ir kantrybės. Reikia, kad žaidėjai neprarastų vilties ir stengtųsi įmesti. Kai bus lemta – pataikys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Guoga ir Justinas Jankevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Guoga ir Justinas Jankevičius

– Jeigu komanda ir vėl nepateks į „Top 8“ Europos taurėje, ar tai bus galima laikyti nesėkme?

– Tai nėra joks fiasko, kai palygini komandų biudžetus. „Monaco“ ar ALBA klubų biudžetai ženkliai skiriasi. Mūsų biudžetas ženkliai skiriasi ir nuo Kauno „Žalgirio“. Vis tiek tai galutinai lemia ir koks savivaldybės indėlis į komandą. Ar savivaldybė nori investuoti į komandą visų vilniečių pinigų? Turėti daug geresnius rezultatus su mažu biudžetu yra sunku. Tą turime pripažinti. Viską sudėjus tie rezultatai nėra tokie blogi, pralaimime tik po pratęsimų. Galėjo būti kitaip, bet nebuvo. Atsakomybę prisiimame visi.

– Ar klubas dabar sau gali leisti įsigyti naujoką?

– Klubas dabar turbūt neįsigys naujoko. Norime turėti stabilią finansinę situaciją klube. Mūsų nurodymai yra ilgalaikė strategija ir sutartys su tokiais žaidėjais kaip Chrisas Krameris ar Deividas Sirvydis. Norime daugiau ilgalaikių sutarčių. Norime, kad dabar esantys žaidėjai, ypač lietuviai, taptų ir bendruomenės dalis. Kad jie prigytų Vilniuje ir mylėtų Vilnių.

Tai yra be galo svarbu. Mes visi bendrai priėjome prie tokio sprendimo. Tai kitoks kelias nei buvo anksčiau. Bet tokių greitų, spontaniškų pergalių mes nenorime. Norime auginti krepšinio bendruomenę, kad jaunimas būtų užimtas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Guoga ir Linas Kleiza
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Antanas Guoga ir Linas Kleiza

– Tikriausiai buvo skaudu girdėti sirgalių švilpimus ir raginimus atleisti Dainių Adomaitį rungtynėse su „Lietkabeliu“.

– Tai normalu. Bet būnant klube reikia prisiimti atsakomybę ir rasti pinigus. Rasti trenerius, kad į pergalę atvestų. Juos kaitalioti po kiekvienų rungtynių galima greitai, bet kartais treneriai turi tiesiog blogus sezonus. Yra daug gerų trenerių su blogais sezonais. Bet jeigu treneris jaus paramą ir klubo ištikimybę, tai ir žaidėjai tai jaus, tai tada galime augti. Bet mes matome viziją ir norime tai tęsti.

– Kaip sekasi klubui ieškoti rėmėjų?

– Rėmėjai žiūri vis palankiau, bet trūksta. Norėtume, kad daugiau verslininkų taptų komandos dalininkais. Klubas yra atviras visiems. Ateikite ir būkite klubo dalimi. Tai visų vilniečių klubas. Aš savo dalis perleidau Vilniaus savivaldybei. Mums reikia daugiau sėkmingų žmonių, kurie norėtų prisidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius