Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 20

Dainius Adomaitis prabilo apie naują „Ryto“ komplektacijos kryptį

Dainius Adomaitis „Ryto“ arenos centre pasakojo naujiems savo auklėtiniams apie svarbiausius dalykus, kurie jų laukia ruošiantis naujajam sezonui. Tai maksimalus susitelkimas ir informacijos pasisavinimas, kurio krepšininkams iš pradžių labiausiai reikės perprasti trenerio žaidimo filosofiją. „Jeigu būsit susitelkę, vėliau bus žymiai lengviau“, – aiškino treneris. Daugiau nei pusę komandos pakeitęs „Rytas“ ruošiasi 2018–2019 m. sezonui ir pirmą kartą pasikeitęs prisistatė žiniasklaidai.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Fotografams pirmadienio rytą pozavo dar ne visi „Ryto“ žaidėjai. Vilniečių stovykloje jau plušėjo komandos senbuviai, keturi naujokai ir būrys jaunimo.

Penktasis naujas veidas turėtų pasirodyti antradienį – gynėjo iš JAV DJ Seeley kelionė į Vilnių dėl asmeninių rūpesčių kiek užsitęsė.

Laukiama ir naujoko – vidurio puolėjo. Nors D.Adomaitis anksčiau buvo prasitaręs, kad „Ryte“ dar norėtų matyti ir lengvąjį kraštą, kuris rungtyniautų ir atakuojančio gynėjo pozicijoje, šio krepšininko paieškos atidėtos neribotam laikui.

„Norime treniruotėse pasižiūrėti, kaip atrodo kai kurie žaidėjai. Galbūt duoti šansą jauniems ir pasilikti ateičiai poziciją, kurią, reikalui esant, galėtume stiprinti. Bet šiuo metu ieškome didelio žmogaus po krepšiu“, – prieš atvirą „Ryto“ treniruotę žurnalistams pasakojo D.Adomaitis.

Šiuo metu žaidėjų turguje yra labai įvairių centrų. „Ryto“ kandidatų sąraše yra ir tradicinių vidurio puolėjų, kurie žaidžia arčiau krepšio, ir dinamiškesnių, kurie savo universalumu padidintų D.Adomaičio galimybes derinių lentoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atvira Lietuvos "Ryto" treniruotė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atvira Lietuvos "Ryto" treniruotė

Paieškos dar priklauso ir nuo vieno žmogaus, kuriuo labai tiki Vilniaus „Rytas“. Tai – Martynas Echodas, tapęs didžiausiu praėjusio sezono siurprizu ir rodantis didžiulį potencialą ateičiai.

„Mes tikrai daug diskutavome ta tema ir esame patenkinti Martyno darbu šią vasarą bei progresu praėjusį sezoną, – patikino D.Adomaitis. – Patys labai gerai suprantame, kad pakviesdami tradicinį centrą, atimsime iš Martyno minutes ir tas progresas gali sulėtėti. O mes to nenorime. Matome jį kaip klubo ateities žaidėją. Tikimės, kad jis čia žais ilgai. Todėl ir dėliojame tuos pliusus bei minusus. Turime apsispręsti, kas būtų geriausia mums, kaip komandai, ir turimiems žaidėjams. Ir kad tas naujas žaidėjas turėtų labai aiškų vaidmenį.“

D.Adomaitis pridūrė, kad „Rytas“ dėl naujoko apsispręs greitu metu. Bet žvelgiant į vilniečių šuolius ir greitį pirmosiose treniruotėse, akivaizdu, kad sostinės komanda kitą sezoną bus greitesnė, atletiškesnė ir agresyvesnė nei anksčiau.

„Mes to ir norime, kad būtume gan atletiška, mobili komanda. Pirmiausia, gerai besiginanti. Nuo tos geros gynybos norime pradėti nemažai greitų atakų, atakų pirmomis sekundėmis, kai priešininkų gynyba dar nebus pasiruošusi. Norime būti universalūs, todėl tokių žaidėjų ir ieškojome“, – savo vizija dalijosi „Ryto“ strategas.

Kol „Rytas“ dar nesurinkęs pilnos komandos, vilniečiams treniruotėse asistuoja jaunieji Deividas Sirvydis, Margiris Normantas, Aistis Pilauskas, Lukas Kvedaravičius.

Tiesa, kurie jaunieji krepšininkai prisijungs prie pagrindinės komandos, paaiškės tik treniruočių stovyklos metu.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atvira Lietuvos "Ryto" treniruotė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atvira Lietuvos "Ryto" treniruotė

Malonumas ir atsakomybė

„Welcome to the Black White Red City“, – skelbė užrašas virš D.Adomaičio galvos, kai strategas prieš kameras pasakojo apie atsinaujinusį „Rytą“.

Šiuo plakatu „Ryto“ ultros pasitiko komandą dar pirmoje jos treniruotėje.

Aistruoliai norėjo parodyti, kad nuo pirmos iki paskutinės akimirkos jie petys į petį eis su visa „Ryto“ komanda. Bet taip pat tai ir žinutė, skelbianti apie krepšininkų atsakomybę. Atsakomybę nutraukti užsitęsusi svarbiausių titulų badą Vilniuje – „Ryto“ aistruoliai LKL trofėjaus laukia jau beveik dešimtmetį.

„Ačiū sirgaliams, kurie nuo pirmos treniruotės parodė palaikymą. Galbūt senbuviai naujokams rūbinėje paaiškino viską dar detaliau. Tai parodo žaidėjams, kokia tai atsakomybė ir malonumas žaisti klube, kuris kelia sau aukščiausius tikslus“, – sakė D.Adomaitis.

„Rytas“ oficialiai savo tikslų dar neįvardijo, bet nereikia spėlioti, ką savo brėžiniuose kryžiuku pasižymi sostinės komandos vadovybė.

Vilniečiai norės mesti iššūkį „Žalgiriui“ mūšiuose dėl vietinių titulų ir sugrįžti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

„Klubo vadovai greitai oficialiai įvardys visus tikslus, bet patys suprantate, kad tai yra klubas, kuris visada kelia aukščiausius tikslus. Vadovai kelia tikslus, o mes turime būti susikaupę tik sekančioms rungtynėms. Tokį mentalitetą privalome išlaikyti visą sezoną“, – pabrėžė D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius