Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 15

Dainius Adomaitis prieš kovą su ALBA – apie Roką Giedraitį ir didžiausią pozityvą

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ sieks antrosios pergalės Europos taurės „Top 16“ etape. Prieš rungtynes su Berlyno ALBA Dainius Adomaitis džiaugiasi treniruotėse matydamas sugrįžusius po traumų žaidėjus.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vokiečių komanda, žaidžianti ispanišką krepšinį. Trenerio pavardė viską pasako. Jie žaidžia labai greitą, atvirą, laisvą krepšinį. Mūsų pagrindinis tikslas bus stabdyti jų greitą puolimą, atakas iki 10 sekundžių“, – apie Berlyno ALBA žaidimą kalbėjo D.Adomaitis.

D.Adomaitis po ilgos pertraukos turi visus žaidėjus savo paslaugoms. Po traumų sugrįžo Chrisas Krameris ir Margiris Normantas, o priekinę liniją papildė Arciomas Parachouskis.

Treneris neslėpė džiugesio: „Tai labai svarbu. Kiekvienam treneriui patinka stebėti, kai gali treniruotis visi žaidėjai, yra gera rotacija. Tai pagrindinis pozityvas.“

Pagrindiniam komandos įžaidėjui Ch.Krameriui tai bus pirmosios Europos taurės rungtynės po traumos.

Pasitikrinti savo formą kapitonas galėjo rungtynėse su „Šiauliais“, kur antroje rungtynių pusėje sužibėjo solidžiu žaidimu.

D.Adomaičiui tai kelia pasitikėjimo: „Varžybiniame ritme jis tikrai gerame. Jis daug treniravosi individualiai, situacinis krepšinis yra kas kita, bet, manau, svarbu, kad jis pradžioje sezono buvo su komanda ir žaidė. Jis dalyvaudavo visose treniruotėse ir žino mūsų niuansus, ko norime.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Pirmą kartą prieš savo buvusią komandą žais Rokas Giedraitis. Jis yra rezultatyviausias ir daugiausiai žaidžiantis ALBA krepšininkas. Lietuvis vidutiniškai renka po 13 taškų. Jį sustabdyti bandys buvęs komandos draugas Arnas Butkevičius.

„Rokas turi savo rolę ir yra vienas geriausių komandos taškų rinkėjų. Jis pavojingas prie tritaškio linijos. Tos visos ispaniško krepšinio situacijos jam labai tinka. Jis greitai įsiliejo į komandą. Tai komanda, kurioje žaidėjai vienas kitą puikiai supranta“, – apie lietuvio vaidmenį Vokietijos klube atsiliepė „Ryto“ treneris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

Pasirodymą „Top 16“ etape Vilniaus klubas pradėjo pergale 80:74 prieš Belgrado „Partizan“, bet išvykoje 70:75 nusileido „Monaco“.

Pralaimėtose rungtynėse su Monako ekipa, „Rytas“ padarė net 20 klaidų. ALBA išprovokuoja daugiausiai klaidų Europos taurėje – vidutiniškai 16,7. Jeigu „Rytas“ nebrangins kamuolio, gresia antras pralaimėjimas iš eilės.

D.Adomaitis tikisi, kad komanda lengvų taškų varžovams nedovanos: „Tai vienas pagrindinių akcentų, nes jie po tų klaidų perima vidutiniškai po 10 kamuolių. Tai beveik 30 proc. jų žaidimo dalies. Mūsų klaidos bus labai svarbus akcentas“.

E grupėje visos komandos turi po vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą.

Antrą „Siemens“ arenos aukštą sirgaliams atvėręs „Rytas“ trečiadienį tikisi gausaus palaikymo, nes pergalės namuose – gyvybiškai svarbios.

„Pagrindinis dalykas yra pergalės namuose. Tai tik šešerios rungtynės, trumpas turnyras. Esame susikaupę ir rengiamės“, – pabrėžė D.Adomaitis.

E grupė Perg. Pral. +/-
Belgrado „Partizan“ 1 1 6
Vilniaus „Rytas“ 1 1 1
Berlyno ALBA 1 1 -3
„Monaco“ 1 1 -4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius