Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 10

Dainius Adomaitis žino, kaip sustabdyti Atėnų AEK

Trečiadienį 18.40 val. „Švyturio“ arenoje Klaipėdos „Neptūnas“ kausis su puikiai Europoje žinomu, net nuo 1924 metų gyvuojančiu Atėnų AEK (Graikija) klubu. Rungtynių išvakarėse neptūniečiai pasidalijo mintimis apie būsimąją kovą, nusiteikimą ir galimą taktiką.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Algirdo Venskaus nuotr.

„Tyliai svajodami apie pergalę dirbame ir laukiame būsimos kovos. Nuotaikos – geros, esame nusiteikę rimtai kovai“, – kalbėjo „Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika.

Pasak „Neptūno“ vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio, Atėnų AEK – labai patyrusi komanda, turinti būrį pajėgių legionierių, kurie gali pridaryti daug nemalonumų. 
 

„Itin didelį dėmesį reikia skirti varžovų centrui Loukasui Mavrokefalifiui. Per jį vyksta žaidimas, tad daugeliui komandų šis krepšininkas pridaro daug nemalonumų. Šioje graikų komandoje yra gerai įžaidžiančių kamuolį krepšininkų, galinčių nubausti greitais išpuoliais. Reikia būti itin susikoncentravusiems, kad išvengti varžovų greitų atakų“, – pabrėžė „Neptūno“ treneris. 

Be to, jis sakė, kad daugelis AEK žaidėjų yra pavojingi, tad negalima sukoncentruoti viso dėmesio ties vienu ar kitu krepšininku.

„Reikia žaisti komandinį žaidimą ir stebėti visus varžovų žaidėjus. Jei vieną ar kitą žaidėją labiau prižiūrėsime, o kitus paliksime – tada gali sužibėti ir tas, iš kurio ne taip tikimės. AEK komandoje yra daug pajėgių krepšininkų, iš kurių gali sulaukti visko“, – sakė D.Adomaitis.

M.Mažeika pabrėžė, kad visos F grupės komandos yra labai pajėgios.

„Kaskart stengiamės rasti varžovų silpnąsias vietas ir taip juos įveikti. Žinome, kad AEK ekipa neturi ryškių snaiperių, tad savo varžovus nuolat bando palaužti baudos aikštelėje. Bandysime susispausti ir žūtbūt užkirsti kelią link mūsų krepšio“, – taktiką atskleidė krepšininkas.

AEK yra vienas iš seniausių krepšinio klubų Graikijoje – įkurtas 1924 metais.

Pasak „Neptūno“ administracijos atstovų, į šias rungtynes atvyks per 200 Graikijos krepšinio sirgalių, tad lietuvaičių palaikymas bus itin reikalingas. 

Priminsime, kad per pastarąsias dvi savaites neptūniečiai Europos taurės turnyre šventė pergales prieš Rusijos ekipas Europos taurės turnyre – namuose per pratęsimą rezultatu 99:90 patiesė rusų milijonieriaus valdomą ir net penkis itin pajėgius amerikiečius savo gretose turinčią Volgogrado „Krasny Oktiabr“ komandą ir svečiuose 82:78 nukovė iki tol buvusius vienus iš F grupės lyderių Ainaro Bagatskio treniruojamus Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ atstovus.

„Neptūno“ ir AEK statistikos rodiklių palyginimas:
vidutiniškai pelnoma taškų: „Neptūnas“ – 82,5 tšk., AEK – 80,3 tšk.;
atkovoti kamuoliai: 32,3 ir 40,3;
rezultatyvūs perdavimai: 15,8 ir 14,5;
perimti kamuoliai: 7,8 ir 8;
blokuoti metimai: 3 ir 1,8;
klaidos: 15,5 ir 11,3; 
dvitaškių taiklumas: 49,3 ir 41 proc.
tritaškių taiklumas: 38,8 ir 34,4 proc.
baudų taiklumas: 74,7 ir 77,6 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius