Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 12

Dominuojantis Mantas Kalnietis – apie Tony Parkerio žinutę ir ypatingą talentą

Vilerbano ASVEL ekipoje naujomis spalvomis suspindėjęs Mantas Kalnietis džiaugiasi sėkminga sezono pradžia. Lietuvos rinktinės įžaidėjas pasidalijo įspūdžiais iš Prancūzijos su oficialia Europos taurės svetaine.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

ASVEL klubas jau beveik užsitikrino vietą Europos taurės „Top 16“ etape. Vienu svarbiausių komandos ginklų tapo M.Kalnietis.

Lietuvis per 6 rungtynes vidutiniškai rinko po 13,5 taško ir yra trečias visame turnyre pagal rezultatyvius perdavimus (6,8).

„Jeigu pradėsime svajoti apie pavasarį, mums bus blogai. Svarbiausia yra stengtis kitose rungtynėse, eiti žingsnis po žingsnio ir pamatysime, ką pasieksime sezono gale“, – samprotavo įžaidėjas.

M.Kalnietį kalbino po ASVEL pergalės prieš Valensijos ekipą.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis

– „Valencia“ buvo vienintelė komanda, kuriai nusileidote šį sezoną. Ar tai buvo papildoma motyvacija?

– Per daug apie tai negalvojome. Tik norėjome apsaugoti savo namų aikštę ir tai buvo geras šansas mums žaisti prieš komandą, kuri buvo Eurolygoje ir laimėjo Europos taurę tris kartus. Tai puikiai žinoma komanda Europoje. Mūsų komandai tai iššūkis ir galimybė augti.

– Nepaisant traumuotų žaidėjų klube ir naujų veidų, jūs reguliariajame sezone nugalėjote visus penkis varžovus. Kokia šios sėkmės paslaptis?

– Mes labai anksti pradėjome pasirengimą naujam sezonui, rugpjūčio pradžioje. Turėjome laiko susipažinti, kurti komandą ir suprasti, ko iš mūsų nori treneris. Esu laimingas dėl to, kaip mes dirbame, ypač mūsų jaunimas. Jie labai talentingi. Mes neturime daug patirties, bet judame į priekį.

– Būdamas 32-ejų žaidžiate galbūt geriausią savo krepšinį. Kiek nuopelnų priklauso treneriui Zvezdanui Mitrovičiui?

– Sakyčiau, kad susideda visko po truputį. Po praėjusio sezono ieškojau komandos, kuri manimi tikėtų ir leistų man daug žaisti. Treneris ir komandos draugai man suteikia daug pasitikėjimo, todėl jaučiuosi patogiai, o mes kaip komanda esame alkani.

– Laimėjote Europos taurę 2013 metais su Krasnodaro „Lokomotiv“. Ką pamenate iš to sezono ir finalo su Bilbao?

– Turėjome labai talentingą komandą su daug garsių žaidėjų Europoje. Puikiai prisimenu tą sezoną, nes kai kažką laimi, visada prisimeni sėkmingą sezoną. Man buvo malonu ten žaisti. Tada klube buvo keturi lietuviai – aš, Simas Jasaitis, mūsų generalinis direktorius ir fizinio parengimo treneris.

Tai buvo svarbi pergalė klube, nes jie pirmą kartą gavo šansą žaisti Eurolygoje. Turėjome gerus žaidėjus ir susižaidimą. Treneris Pašutinas leido mums žaisti be spaudimo. Buvo smagu ir mes žaidėme labai gerai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Kitas dvejas rungtynes žaisite išvykoje prieš Trento ir Ankaros ekipas. Ar yra pavojus, kad atsipalaiduosite, nes jau beveik užsitikrinote vietą kitame etape?

– Taip, būtent. Turime toliau dirbti ir judėti pirmyn. Nesame labai patyrusi komanda, bet tuo pačiu nemanome, kad viskas yra nuostabu, nes laimėjome 5 rungtynes iš eilės. Žinome, kad galime nugalėti bet ką, bet tik jei būsime susikaupę. Jei galvosime, kad viskas bus lengva, susinaikinsime.

– Daug komandų šį sezoną puikiai žaidžia. Ar tai galėtų būti geriausias Europos taurės sezonas istorijoje?

– Nežinau! Sunku pasakyti, bet yra daug gerų komandų – „Valencia“, „Unicaja“, UNIKS, „Zenit“, „Lokomotiv“, ALBA...Visos jos yra puikios ir yra daugiau. Tai bus labai įdomus sezonas. Europos taurė yra stipresnė nuo to laiko, kai Eurolygoje sumažėjo komandų. Nėra laiko atsipalaiduoti!

– ASVEL yra unikalus klubas, kurio prezidentas Tony Parkeris yra NBA žvaigždė. Ar jis su jumis bendrauja sezono metu?

– Jis tikrai susidomėjęs ir stebi komandą, kalba su kai kuriais vaikinais. Po rungtynių su „Valencia“ jis mums atsiuntė žinutę ir pasveikino. Prieš sezoną jis buvo čia ir galėjai jį sutikti kiekvieną dieną. Jis tikrai rūpinasi tuo, ką daro.

„Scanpix“ nuotr./Tony Parkeris
„Scanpix“ nuotr./Tony Parkeris

Theo Maledonas šį sezoną sulaukė daug dėmesio. Kiek potencialo jis turi? Ar jūs esate jo mentorius?

Visų pirma, aš pokštauju, kad mūsų rungtynėse būna tiek daug skautų. Yra žmonių, kurie jį stebi kiekvienose rungtynėse! Galiu patvirtinti, kad jis yra tikrai talentingas. Neabejotinai vienas iš talentingiausių jaunųjų gynėjų, su kuriais man teko žaisti.

Nesu tikras, ar galiu būti jo mentorius, bet esu tikras, kad jis daug mokosi ir sunkiai dirba. Jis turi gerą galvą ir nėra tinginys. Svarbiausia jam yra likti sveikam ir sunkiai dirbti. Jo ateitis yra tikrai tikrai šviesi.

– Jūs ir Simas Jasaitis buvote paskutiniai lietuviai laimėję Europos taurę. Kaip smagu būtų laimėti ir vėl!

– Kiekvienas titulas, kurį iškovoji yra svarbus, o Europos taurė yra didelis turnyras. Būdamas 32 galiu pasakyti, kad prisimeni svarbiausias pergales. Žinoma, kad būtų nuostabu, bet nenoriu įsisvajoti. Turime galvoti apie kitas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius