Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 26

Krasnodare nustebinti nepavyko: „Lietkabelis“ skaudžiai subyrėjo po pertraukos

Sėkmingai Europos taurės varžybose šiemet rungtyniaujantis Panevėžio „Lietkabelis“ (5-6) trečiadienio vakarą buvo priverstas stabtelėti. Svečiuose Nenado Čanako auklėtiniams nepavyko nustebinti vienų turnyro favoritų Krasnodaro „Lokomotiv“ (8-3) – 62:90 (12:16, 19:22, 17:27, 14:25).
Panagiotis Kalaitzakis
Panagiotis Kalaitzakis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmoji šių komandų dvikova Panevėžyje baigėsi ypač dramatiškai – rusai išsivežė trapią pergalę 85:84.

Šįkart viskas buvo kiek kitaip.

Rungtynių startas panevėžiečiams buvo sunkus. Nors šeimininkai mačą pradėjo be trijų svarbių žaidėjų Johnathano Motley, Stantono Kiddo ir Grego Whittingtono, jie pelnė pirmuosius šešis taškus ir šovė į priekį 6:0.

Galiausiai ledus pramušė iš po krepšio pataikęs latvis Kasparas Bėrzinis, o Vytenis Lipkevičius dar pridėjo du taškus ir išprovokavo varžovą mesdamas iš toli. Įpusėjus kėliniui „Lietkabelis“ turėjo 7 taškų deficitą – 6:13.

Antrojo ketvirčio pradžioje vėl iniciatyva priklausė šeimininkams. Trys sėkmingos „Lokomotiv“ atakos iš eilės ir Lietuvos komandos deficitas išaugo iki rekordinės vienuolikos taškų žymos – 14:25.

Bet kelti vėliavą panevėžiečiai atsisakė. Panagiočio Kalaitzakio inicijuotas spurtas baigėsi atkarpa 11:3 ir „Lietkabelis“ vėl pradėjo kvėpuoti varžovams į nugaras – 25:28. Graikas per šias minutes surinko net septynis taškus.

Prie jo sėkmingai prisijungė Kasparas Žemaitis. Du gynėjo taiklūs metimai iš eilės dar labiau priartino panevėžiečius prie varžovų (31:33), bet kėlinį geriau užbaigė šeimininkai. Įpusėjus mačui – 31:36.

Visgi antroje rungtynių pusėje „Lokomotiv“ pradėjo įrodinėti savo pranašumą. Krasnodariečiai nesunkiai rinko taškus, o atsakyti tuo pačiu svečiams sekėsi sunkiai.

Skirtumas vėl staiga išaugo iki dviženklės žymos, o suorganizuoti dar vieno panašaus spurto nepavyko (39:52).

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Rusijos komanda nesunkiai išsaugojo pranašumą, o „Lietkabelis“ buvo priverstas pralaimėti po dviejų pergalingų Europos taurės mačų.

„Lokomotiv“: Dariusas Thompsonas ir Errickas Mccollumas – po 15, Stanislavas Ilnickis 14, Andrejus Martiukas (10 atk. kam.) ir Vladislavas Jemčenka – po 11.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 15 (9 išprov. praž.), Panagiotis Kalaitzakis 12 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), Kristupas Žemaitis 9 (5 rez. perd.), Vytenis Lipkevičius 7 (1/5 tritaškiai), Kasparas Bėrzinis 6 (0/4 tritaškiai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius