Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20

Europos taurės metraščiuose – įspūdingas K.Lavrinovičiaus šuolis

Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgis Kšištofas Lavrinovičius šio sezono Europos taurės turnyre žiba rezultatyviu ir naudingu žaidimu.
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Karolio Kavolėlio nuotr.

Dar prieš šį sezoną rezultatyviausių visų laikų Europos taurės turnyro žaidėjų sąraše lietuvis buvo vos 52-oje vietoje, bet per 11 mačų pelnęs 149 taškus savo užimamą vietą pagerino net 30 pozicijų ir dabar yra 22-as.

Antrajame pagal pajėgumą turnyre penkioms skirtingoms ekipoms atstovavęs vilnietis per 82 rungtynes yra įmetęs 832 taškus ir po dvikovos Miunchene prieš „Bayern“ aplenkė dabar Stambulo „Daruššafaka“ gretose žaidžiantį Dairį Beranį.

Toliau gerinti savo pozicijas sąraše K.Lavrinovičiui nebus lengva – artimiausias jo persekiotojas yra buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderis Chuckas Eidsonas. Karjerą jau baigęs amerikietis per 66 mačus įmetė 876 taškus, tad „Lietkabelio“ atstovui iki jo trūksta dar 44 taškų.

13,5 taško per susitikimą pelnantis K.Lavrinovičius turi dar mažiausiai trejas rungtynes šiame sezone, jog pagerintų šį rodiklį.

Labai panašų šuolį K.Lavrinovičius padarė ir atkovotų kamuolių grafoje. Prieš sezoną jis buvo 53-as, tačiau 59 sugriebti kamuoliai jam leido šoktelėti iki 25-os pozicijos – per 82 mačus atkovoti 338 kamuoliai. Įdomu tai, kad pagal šį rodiklį visai neseniai „Lietkabelio“ vienas lyderių aplenkė Ch.Eidsoną, turintį 8 sugriebtais kamuoliais mažiau.

5,4 kamuolio per rungtynes atkovojantis K.Lavrinovičius dar turėtų palypėti ne viena pozicija aukštyn, nes vos 10 kamuolių jį skiria nuo 17-os vietos. Tik 5 sugriebtų kamuolių trūksta iki to, jog aplenktų savo buvusį komandos draugą, o dabar Kauno „Žalgirio“ garbę ginantį Antaną Kavaliauską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius